Magnesium olie: voor spierpijn, een heldere huid en beter slapen

magnesium-olie

Kokosnoot, squalaan, rozenbottel, argan – de lijst met wonderoliën in wellness lijkt eeuwig en terecht. Maar er is er nog een die op je radar zou moeten staan ​​als dat nog niet het geval is: magnesium olie. Magnesium is een mineraal dat een rol speelt in veel biologische processen van het menselijk lichaam en essentieel is voor een gezonde botontwikkeling. Magnesium olie is gewoon magnesiumchloride gesuspendeerd in water. In dit artikel vertellen we meer over de werking, de voordelen voor de gezondheid en de mogelijke bijwerkingen van magneisum olie.

Wat is magnesium olie?

Magnesium is een mineraal dat een rol speelt in veel biologische processen van het menselijk lichaam. In feite maakt de interactie tussen fosfaat- en magnesiumionen dit mineraal essentieel voor het functioneren van alle cellen in alle levende organismen.

Magnesium is verantwoordelijk voor meer dan 300 biochemische reacties die bijdragen aan een gezonde metabolische en immuunfunctie. Bovendien is magnesium van cruciaal belang voor een gezonde botontwikkeling en het tekort is in verband gebracht met osteoporose, hoge bloeddruk en zelfs hartaandoeningen.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom magnesium overal lijkt op te duiken. Dat komt omdat magnesiumtekort, medisch bekend als hypomagnesiëmie, vrij vaak voorkomt. Recente gegevens tonen zelfs aan dat een magnesiumtekort conservatief geschat wordt op ongeveer 10-30% van een bepaalde populatie. De reden? Lage inname via de voeding in combinatie met overbebouwde grond, gebrek aan slaap, constante stress en te veel alcohol-, cafeïne- en suikerconsumptie.

Minder dan 10 procent van de Nederlanders voldoet aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De meesten met een magnesiumtekort weten het misschien niet eens omdat ze geen of minder ernstige symptomen hebben. Ondanks het feit dat deze aandoening vaak onder de radar vliegt, zijn sommige gezondheidsexperts van mening dat magnesiumtekort een van de grootste en meest onderbelichte gezondheidsproblemen is.

De symptomen variëren van persoon tot persoon en kunnen variëren van algemene angst tot rusteloze benen. Zorg er dus voor dat u uw arts vraagt ​​of uw magnesiumgehalte normaal is, omdat dit de oorzaak kan zijn van neuromusculaire, cardiovasculaire en metabole disfunctie.

Tot slot: magnesium olie is echt een verkeerde benaming. Het is eigenlijk helemaal geen olie, maar krijgt de bijnaam van het gladde, olieachtige gevoel dat deze sterk verzadigde minerale olie op de huid achterlaat. En, net als koper, kan dit mineraal enige verwarring veroorzaken bij het kiezen van het mineraal dat het meest geschikt is voor huid- en algehele lichaamsverzorging. Magnesium olie is gewoon magnesiumchloride gesuspendeerd in water.

De best beoordeelde magnesium olie op bol.com is de : Magnesium Olie van Ré-genesis Magnesium. Het wordt geleverd in een  500 ml navulfles en een sprayfles van 200 ml

magnesium olie

Wat zijn de mogelijke voordelen van magnesium?

Omdat veel mensen een magnesiumtekort hebben, is het vaak gunstig om dit mineraal in je dieet, supplementrotatie en zelfzorgroutine te integreren. Hoewel er nog meer specifiek onderzoek moet worden gedaan naar magnesium olie (op dit moment gaat het meeste onderzoek over magnesiumglycinaatsuppletie), zijn hier enkele manieren waarop magnesiumtekort het lichaam beïnvloedt en wat magnesiumolie kan doen om te helpen.

We moeten ook opmerken dat transdermale magnesiumtherapie – of het idee dat wanneer magnesium topisch wordt aangebracht door een olie of doorweekt het de dermis kan binnendringen om interne effecten te hebben – een zeer controversiële methode is, omdat de wetenschap er gewoon niet is om een ​​back-up te maken veel van de beweringen.

1. Magnesium olie kan lichte pijntjes helpen verlichten

Als u zich niet goed voelt door enige vorm van lichaamspijn, is een massage met magnesium olie misschien precies wat u nodig heeft. Bij lokale toepassing is aangetoond dat een gezond magnesiumgehalte zenuwpijn voorkomt en doffe, pijnlijke chronische pijn helpt verlichten in studies bij mensen. Daarom zijn met magnesium doordrenkte badzout en magnesium voet- en handlotions steeds populairder geworden.

Sommige voorlopige onderzoeken tonen aan dat magnesium kan helpen bij het verlichten van carpale tunnelpijn. Zelfs als u geen pijntjes heeft, kan magnesium olie de genezing van blessures katalyseren en de algehele atletische prestaties verbeteren.

2. Het kan helpen bij krampen

Wanneer magnesium in het lichaam ontbreekt, kunt u vaker spierspasmen of krampen krijgen. In het lichaam functioneert magnesium als een elektrolyt dat essentieel is voor de spierfunctie, omdat het kalium in je spiercellen laat komen. Vanwege deze interactie is het van vitaal belang voor neuromusculaire transmissie en contractie.

Hoewel er niet veel robuust en methodologisch verantwoord onderzoek is naar de krampstillende eigenschappen van magnesium, zijn er aanwijzingen dat suppletie bij sommige patiëntenpopulaties krampen verlicht.

Anekdotisch wordt magnesium olie beschouwd als een natuurlijk ontspannend middel voor milde pijnen zoals krampen. Met de voordelen van massage die goed gedocumenteerd zijn in de wetenschappelijke literatuur, bleek uit één onderzoek dat buikmassage effectief was in het verminderen van dysmenorroe, wat het therapeutische voordeel van elke toegepaste magnesiumolie alleen maar zou versterken.

3. Magnesiumtekort verstoort de slaap, dus olie kan helpen

Door de geschiedenis heen heeft magnesium een ​​reputatie opgebouwd voor ontspanning en gelukzaligheid, waardoor het ideaal is voor mensen met slapeloosheid en angst. Het onderzoek ter ondersteuning van magnesiumsupplementen voor slaap is redelijk robuust. In feite is het nu algemeen aanvaard in de medische gemeenschap dat het in stand houden van een gezond magnesiumgehalte vaak leidt tot een betere slaap dankzij de vitale rol van magnesium bij het handhaven van de juiste GABA-niveaus.

GABA is een neurotransmitter die het ontspannen en vertragen bevordert. Hoewel veel onderzoeken nog niet naar het effect van magnesium olie kijken, is aangetoond dat magnesiumsuppletie de slaapkwaliteit aanzienlijk verbetert bij mensen die aangeven problemen te hebben met inslapen of doorslapen.

Zelfs als u niet op zoek bent naar meer Z’s, is magnesium van cruciaal belang bij het reguleren van de stressrespons. Recent baanbrekend onderzoek toont aan dat magnesiumtekort schade kan aanrichten aan de darmen en kan bijdragen aan angst. Van magnesium is ook aangetoond dat het een harmoniserend effect heeft op de stemming, wat je kan helpen ontspannen in een diepere slaap.

4. Goed gebalanceerde huid

Wanneer u magnesium olie plaatselijk op de huid aanbrengt, vermindert u de olieproductie van de talg, waardoor dit een opvallende verschijning is voor mensen die te maken hebben met chronische acne en puistjes. Het werkt als een bevochtiger en houdt de huid gehydrateerd.

Hoewel er geen klinisch bewijs is dat magnesium helpt bij huidirritatie, zoals rosacea, wordt aangenomen dat het helpt vanwege de vele voordelen die het heeft bij het reguleren van de biologische processen van het lichaam en de stressreactie. Bovendien doet zijn rol als krachtige ontstekingsremmer sommigen denken dat magnesium olie de ontstoken huid kan verlichten.

Is magnesium olie gevaarlijk?

Magnesiumcitraat wordt vaak gebruikt in supplementen omdat het inwendig goed absorbeert, maar dit type magnesium is te irriterend voor de huid en kan een film achterlaten. Zorg ervoor dat u alleen magnesiumchloridevlokken gebruikt voor uw lichaamsolie. Hoewel deze spray als veilig wordt beschouwd, kan magnesiumsuppletie via de huid bijwerkingen hebben. Raadpleeg bij problemen een arts.

Een van de meest voorkomende bijwerkingen is huidontsteking: jeuk en uitslag. Als er een onaangename huidirritatie optreedt, stop dan met het gebruik en informeer bij een gezondheidsdeskundige over uw reactie.

Bovendien kan te veel magnesium soms leiden tot maagklachten dankzij de laxerende eigenschappen. Wees ook op uw hoede voor hartkloppingen of merkbare veranderingen in de bloedsuikerspiegel, vooral als u hartmedicatie gebruikt of een cardiovasculaire aandoening heeft. Over het algemeen hebben velen minimale problemen met het gebruik van magnesium olie.

U leest: Magnesium olie: voor spierpijn, een heldere huid en beter slapen

Ook populair: Wat is oil pulling? Over de werking, voordelen en hoe toe te passen