Makkelijker wakker worden met deze 13 simpele wake-up hacks

makkelijker wakker worden

We hebben allemaal die ochtenden gehad waarop we een gevoel van traagheid gewoon niet van ons af kunnen zetten, zelfs als we technisch genoeg hebben geslapen. In een poging om op vermoeide dagen op te vrolijken, laden velen van ons kopje na kopje koffie. Maar te veel cafeïne kan ons zenuwachtig en angstig maken (om nog maar te zwijgen van het voortdurend naar de wc rennen). Misschien is er een betere manier om makkelijker wakker te worden en ochtendmoeheid uit te bannen en door te gaan met je dag met de energie die je nodig hebt.

13 tips voor makkelijker wakker worden

1. Druk niet op snooze – helemaal niet

Die geliefde knop bovenop je wekker is misschien toch niet zo handig. Het laatste half uur van de nachtrust doorbrengen in wat onderzoekers ‘gefragmenteerde slaap’ noemen, heeft gevolgen voor uw vermogen om de hele dag te functioneren.

Pro-tip: probeer de slaapcyclushack van 90 minuten door twee alarmen in te stellen: een voor 90 minuten voordat je wakker wilt worden en een voor wanneer je echt wakker wilt worden. De theorie is dat de 90 minuten slaap die je krijgt tussen snoozes een volledige slaapcyclus zal zijn, waardoor je wakker kunt worden na je REM-staat, in plaats van tijdens.

Heb je wel eens moeite met wakker worden? De DistinQ Wake-Up Light is speciaal ontworpen om een gezond(er) slaapritme te creëren. De Wake-up Light helpt je om te ontspannen, goed te slapen én energiek wakker te worden. Met de wekkerfunctie wordt het licht vóór je wektijd geleidelijk sterker; je wordt op een natuurlijke manier wakker.

Makkelijker wakker worden

2. Drink eerst een glas water

Vermoeidheid is een klassiek symptoom van uitdroging en zelfs een mild geval kan gevoelens van slaperigheid, veranderingen in cognitieve vaardigheden en stemmingsstoornissen veroorzaken. Laat een glas water je hele lichaam opfrissen voordat je in beweging komt.

Pro-tip: als je merkt dat je de ochtendlethargie nog steeds niet kunt afschudden, probeer dan je inname van water en andere niet-cafeïnevrije dranken gedurende de dag te verhogen.

3. Strek je vermoeide lichaam uit met yoga

Er is een reden waarom het zo goed voelt om uit te rekken als je wakker wordt. ‘S Nachts, tijdens de REM-slaap, zijn je spieren letterlijk verlamd (atonia), en door ze te reactiveren komen energiestimulerende endorfines vrij.

Pro-tip: als je wat tijd hebt voor ochtendyoga, neem het dan; het is aangetoond dat slechts 25 minuten het energieniveau en de hersenfunctie verhoogt.

4. Spat je gezicht met water

Koude douches zouden het ziekteverzuim van het werk verminderen. Als je geen volledige douche wilt nemen, kan een scheutje koud water in je gezicht, om een ​​temperatuurverandering in je lichaam aan te geven, ook voldoende zijn. Is uit bed komen het grootste probleem? Zet een verstuiver of waternevel naast je nachtkastje, zodat je voorover kunt leunen en jezelf kunt vernevelen zonder zelfs maar je ogen te openen!

5. Eet ontbijt om je energie op te wekken

De jury is er nog niet uit of het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag is. Maar onderzoek zegt wel dat het overslaan van deze eerste maaltijd een negatief effect kan hebben op je energie en het vermogen om de hele dag op te letten. Voedsel is brandstof. Geef je lichaam wat calorieën om het aan het begin van de dag in actie te brengen. Maar als je ‘s ochtends aan het trainen bent, denk er dan aan om erna te eten, niet ervoor. Dit zal (a) meer calorieën verbranden, (b) je stofwisseling stimuleren en (c) je helpen een onrustige maag te voorkomen.

Pro-tip: bouw in plaats daarvan een ontbijt dat vermoeidheid tegengaat. Aangezien wat u bij het ontbijt eet, urenlang van invloed kan zijn op hoe u zich voelt, is het maken van de juiste keuze van cruciaal belang voor uw ochtend. Ga voor een combinatie van voedingsmiddelen die vermoeidheid tegengaan, zoals magere eiwitten, volle granen, noten en fruit met een laag suikergehalte.

6. Vermijd suiker tot de lunch

Alle ontbijten zijn niet gelijk gemaakt, dus maak de balans op van uw ochtendvoedselkeuzes. Suikerhoudende producten zoals gezoete koffiedranken, gebak en ontbijtgranen kunnen leiden tot de klassieke bloedsuikerspiegel die je een leeg gevoel geeft.

Pro-tip: let op voedingsetiketten om te zien hoeveel suiker u bij het ontbijt krijgt – en bezuinig waar mogelijk. Houd hele voedingsmiddelen zoals appels, wortelen en sinaasappels bij de hand voor gemakkelijke toegang.

7. Drink minder koffie

Makkelijker wakker worden betekent minder koffie drinken. Dat klopt, we zeiden minder koffie – maar niet geen! Hoewel koffie veel gezondheidsvoordelen heeft, kan veel kauwen in de ochtend indirect bijdragen aan verhoogde vermoeidheid later op de dag. Deelnemers aan één onderzoek meldden dat ze zich vermoeider voelden de dag nadat ze cafeïne houdende dranken hadden genuttigd. Experimenteren met een verminderde hoeveelheid cafeïne in de ochtend kan je juist minder moe maken.

Pro-tip: vermijd de grote mokken. Koop indien nodig een kleinere kop om de hoeveelheid die u drinkt te verminderen.

Ben je de hele tijd moe of voel je je sloom? Stop dan met koffie (en de ups en downs die daarbij horen) en gebruik deze volledig natuurlijke en voedzame Your Super Energy Bomb Mix van stimulerende superfoods om je energie urenlang op te krikken. Verhoog je energie-level zonder cafeïne te crashen!

Makkelijker wakker worden

8. Ga naar buiten om je hersenen te activeren

Zonlicht verhoogt de serotoninespiegels van uw lichaam, wat leidt tot een betere slaap – en dus meer energie overdag. En, volgens een reeks onderzoeken aan de Universiteit van Rochester, zorgt tijd doorbrengen in de natuur ervoor dat mensen zich levendiger voelen. Klinkt als een hele goede reden om een ​​deel van je ochtend in de buitenlucht te besteden.

Pro-tip: als naar buiten gaan in de vroege ochtend een hele klus is, pas dan je gordijn zo aan dat het zonlicht naar binnen sijpelt wanneer je je klaarmaakt om wakker te worden.

9. Doe wat cardio in de ochtend

Natuurlijk, als je weer in bed wilt kruipen, klinkt lichaamsbeweging misschien behoorlijk onaantrekkelijk – maar het kan precies zijn wat je lichaam nodig heeft om hulp te krijgen bij het opstarten. Onderzoek correleert consequent aërobe oefening met verminderde vermoeidheid. Kijk of je een korte wandeling of fietstocht kunt maken, of probeer een langere training voor nog meer voordeel.

Pro-tip: als je er lang op drukt, breng je je lichaam omhoog met een paar rondjes hoge knieën en jumping jacks. Zelfs 30 seconden torso-wendingen kunnen de truc doen, of een korte cardio-pendeldienst plannen op weg naar je werk.

10. Pak je stress aan

Is het mogelijk dat negatieve gevoelens over je werk of stressoren thuis je van de ochtend oomph aftappen? Je kunt bepaalde situaties misschien niet van de ene op de andere dag oplossen, maar als je eenmaal hebt vastgesteld dat ze een bron van mentale en fysieke uitputting zijn, kun je vaak actie ondernemen om ze te verlichten.

Pro-tip: Stroomlijn gehaaste ochtenden thuis door de avond ervoor een schoollunch te maken, of maak tijd voor ochtendmeditaties en creëer rust voordat je dag begint.

11. Geef jezelf iets om naar uit te kijken

Soms is alles wat we nodig hebben voor een energieboost een beetje opwinding aan de horizon. Om ochtendmoeheid te voorkomen, kunt u overwegen een telefoongesprek met een vriend te plannen tijdens uw woon-werkverkeer, een wandeling in de buitenlucht te maken tijdens uw ochtendpauze of een aantrekkelijk ontbijt te maken dat u uit bed roept.

Pro-tip: laat een ander schema het jouwe bepalen. Maak een vroege ochtend podcast of radioshow onderdeel van je wake-up routine.

12. Ga dieper met geestelijke gezondheid

Als ochtendmoeheid een chronisch probleem wordt, kan dit worden veroorzaakt door depressie of angst. Mensen met een depressie kunnen zich ‘s ochtends slechter voelen of zich alleen’ s ochtends depressief voelen. De enige manier om dit te weten te komen, is door je stemming te volgen of een professional te raadplegen.

Pro-tip: Graaf een beetje dieper. Het stellen van enkele belangrijke vragen over uw geestelijke gezondheidstoestand kan een onderliggende aandoening aan het licht brengen die professionele aandacht nodig heeft.

Geniet weer van een complete nachtrust met het traagschuim slaapmasker van Medoes. Maar deze is niet alleen ideaal voor de nacht! Denk ook eens aan complete verduistering tijdens het mediteren of voel je weer sneller beter bij migraine.

Makkelijker wakker worden

13. Oefen uiteindelijk een goede slaap- (en waak)hygiëne

Als uw slaapgewoonten zo’n diepgaand effect kunnen hebben op uw rust, kan uw waakritme dat ook hebben. Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord van slaaphygiëne – de handvol best practices die je helpen om ‘s nachts in slaap te vallen. Waaronder:

  • een uur voor het slapengaan schermen uitzetten
  • elke avond op hetzelfde tijdstip binnenkomen
  • een comfortabele slaapomgeving creëren

Elke ochtend op hetzelfde tijdstip opstaan ​​helpt het circadiane ritme te behouden, de interne biologische klok die verantwoordelijk is voor gevoelens van slaperigheid.

Doe je best om elke dag op hetzelfde tijdstip op te staan ​​- zelfs in het weekend – om te zien of je de inzinking halverwege de ochtend kunt uitbannen. Je zult merken dat makkelijker wakker worden dan vanzelf gaat.

Ook populair: Mijn Your Super ervaringen met de Super Green Superfood Mix