Maqui bessen poeder kopen? Bestel 100% natuurlijke Maqui poeder!

macqui bessen poeder

Het ziet er misschien uit als een bosbes, maar er is meer aan de maquibes dan op het eerste gezicht lijkt. Lees meer over het Zuid-Amerikaanse superfruit en of het heeft wat nodig is om tot het volgende grote superfruit te worden gekroond. Inmiddels hebben we allemaal gehoord van acai – het Braziliaanse superfruit dat elke smoothiebar stormenderhand heeft veroverd. Maar er is een nieuwe bes in de stad die klaar is om in de schijnwerpers van superfoods te komen, en de naam is maqui. In dit artikel gaan we het hebben over de eigenschappen van de bes zelf en Maqui bessen poeder voor door de yoghurt of smoothie. Tenslotte is het een echte superfood!

De maquibes wordt al duizenden jaren geoogst door de inheemse bevolking van Chili, de Mapuche-indianen, die het beschouwen als een symbool van goede wil en vreedzame bedoelingen. Ze geloven ook dat het drinken van maquisap hen hielp sterk en machtig te blijven om kolonisten te verslaan die hun land binnenvielen. Hoewel deze bessen misschien rijp zijn voor het slagveld, wat kan deze superfruit doen voor de moderne gezondheidsstrijders? Lees verder om erachter te komen!

Bestel 100% biologische Maqui Poeder uit Chili, een fijne aanvulling aan je yoghurt of smoothie

Maqui bessen poeder

Maqui: een kleine bes vol antioxidanten

Net als bosbessen groeien maqui-bessen (uitgesproken als MAH-KEE) in het wild, met name in Zuid-Amerika. (We halen onze biologische maqui-bessen uit Chili!) In feite lijken maqui-bessen veel op bosbessen, het enige verschil is hun kleur. Deze Zuid-Amerikaanse bessen hebben een dieppaarse kleur, die ze krijgen van de anthocyanines – de groep antioxidanten die fruit en groenten hun kleur geven. Studies tonen zelfs aan dat maqui een hogere Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC)-score heeft dan de bosbes, aardbei, framboos en braam.

Studies tonen aan dat het eten van voedingsmiddelen die rijk zijn aan anthocyanines, zoals de maquibes, bepaalde chronische ziekten kan voorkomen, zoals kanker, diabetes type 2 en hartaandoeningen. Dit komt omdat antioxidanten, zoals anthocyanines, helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Hoewel het lichaam deze moleculen van nature aanmaakt, wordt u er ook aan blootgesteld door chemicaliën of omgevingsfactoren, zoals vervuiling.

Vrije radicalen hebben een enkel, ongepaard elektron. Dat betekent dat ze reactief en onstabiel zijn. Hierdoor zullen ze andere moleculen zoeken om ofwel een elektron weg te nemen of ze hun extra elektron te geven. Wanneer dit gebeurt, worden er meer vrije radicalen aangemaakt, die schade aanrichten en onze cellen en DNA vernietigen. Wanneer er te veel vrije radicalen worden geproduceerd, treedt oxidatieve stress op, wat leidt tot de bovengenoemde chronische ziekten. Maar een studie uit 2015, gepubliceerd in het “Journal of the American College of Nutrition”, laat zien dat de antioxidantrijke maqui-bessen dit kunnen bestrijden.

In de loop van vier weken kregen de deelnemers driemaal daags 162 mg van een extract van maquis. Onderzoekers ontdekten dat maqui niet alleen de oxidatieve status verbeterde bij gezonde volwassenen, maar ook bij volwassenen met overgewicht en volwassen rokers.

Top 5 voordelen van Maqui bessen poeder

Er zijn nog meer redenen om maqui bessen poeder aan je dieet toe te voegen! Hier leest u hoe deze oude superfruit uw risico op hartaandoeningen, diabetes type 2 en netvliesbeschadiging kan verminderen.

1. Ze helpen ontstekingen bestrijden

Ontsteking treedt van nature op wanneer ons lichaam zichzelf probeert te verdedigen tegen verwonding of infectie. Maar te veel ontstekingen kunnen leiden tot chronische ziekten, zoals diabetes type 2 en hartaandoeningen. Laboratoriumstudies suggereren echter dat maquibes sommige van deze aandoeningen kan bestrijden door ontstekingen te verminderen. Hoe is dat mogelijk? De hoge niveaus van anthocyanine in maqui hebben krachtige ontstekingsremmende effecten.

2. Ze bevorderen de gezondheid van het hart

Uit nieuwe gegevens blijkt dat 1 op de 5 volwassenen die aan een hartaanval lijden jonger is dan 40 jaar! De reden waarom patiënten met een hartaanval steeds jonger worden, kan te maken hebben met slechte gewoonten en levensstijlkeuzes.

“Coronaire hartziekte begint in de kindertijd en kan met alarmerende frequentie worden gevonden bij jonge volwassenen. Het is een plan om deze maand te beginnen met het volgen van een hartbeschermende levensstijl die al op een zo jong mogelijke leeftijd begint en deze levenslang volhoudt.” zegt Amerika’s specialist op het gebied van gezond hart en plantaardig arts, Dr. Joel Kahn. (Luister naar hem op de podcast “Be Sexy, Eat Plants” hier.)

Een 18-jarige studie suggereert dat het eten van maquibes het risico op hartaanvallen drastisch kan verlagen, voornamelijk bij jongere vrouwen. In 1989 onderzocht de Nurse’s Health Study 93.600 gezonde vrouwen in de leeftijd van 25-42 jaar en legde nauwgezet de relatie vast tussen diëten met een hoog anthocyaninegehalte en het effect ervan op hun hart.

Na jaren van herhaalde follow-up, bevestigden de onderzoeken dat diëten met een hoog gehalte aan anthocyanines (de antioxidantverbinding die wordt aangetroffen in maqui) geassocieerd was met een 32% lager risico op hartaanvallen, vergeleken met die met het laagste in deze antioxidanten.

Naast het verminderen van hartaanvallen, is aangetoond dat maquibes ook het slechte cholesterolgehalte verlaagt, wat het risico op hartaandoeningen kan helpen verminderen.

3. Het helpt bij een goede darmflora

Wist u? Er zijn bijna 100 biljoen soorten bacteriën in je lichaam en de meeste leven in je darmen! Deze staan ​​bekend als je darmmicrobiota, of het “vergeten orgaan”, en een groot deel van je gezondheid hangt ervan af. De gezondheid van je darmflora kan een positieve of negatieve invloed hebben op je spijsvertering, stofwisseling en immuunsysteem. Dit orgaan niet vergeten en gezond houden is volledig afhankelijk van je dieet. Hoe voedzamer je voeding is, hoe diverser de bacteriën zijn, en dat is maar goed ook!

Helaas zit veel voedsel vol met ongezonde vetten en toegevoegde suikers, die meer slechte dan goede bacteriën kunnen creëren. En te veel slechte bacteriën kunnen leiden tot chronische ziekten, zoals inflammatoire darmaandoeningen en kanker.

Studies tonen echter aan dat maquibes daadwerkelijk schadelijke bacteriën kan hervormen. De darmmicrobiota kan anthocyanines metaboliseren en gebruiken om goede bacteriën weer op te bouwen!

4. Het houdt de bloedsuikerspiegel op pijl

Bloedsuiker, of glucose, is de suiker die ontstaat uit het voedsel dat we eten. We hebben een normale opname van glucose nodig om gezonde, functionerende organen te behouden. Onze alvleesklier is verantwoordelijk voor het in evenwicht houden van onze bloedsuikerspiegel en de productie van het hormoon insuline. Maar als er niet genoeg suiker is om rond te gaan, kan dit voorkomen dat insuline wordt gedistribueerd. (Type 2-diabetes is het gevolg van een gebrek aan insuline in het lichaam.)

Hoewel er meer onderzoek nodig is, is er veelbelovend bewijs dat maqui kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en het bevorderen van een gezonde insulinedistributie. Eén studie evalueerde de effecten van Delphinol, een extract van maquisbessen, op 31 pre-diabetische volwassenen. Na drie maanden 180 mg Delphinol per dag te hebben ingenomen, daalde de bloedsuikerspiegel van de patiënten met 5%, wat voldoende was om het naar een normaal niveau te brengen.

5. Het is goed voor de ogen

Uw ogen worden per dag blootgesteld aan veel verschillende soorten licht. Van de zon aan de hemel tot het blauwe licht in onze telefoons en laptops. Maar te veel blootstelling aan licht kan uw ogen belasten en schade aan uw netvlies veroorzaken.

Gelukkig tonen onderzoeken aan dat antioxidanten – zoals die in maquibes – door licht veroorzaakte schade aan het netvlies kunnen voorkomen. In één onderzoek was maquibes in staat om de door licht veroorzaakte schade in oogcellen te onderdrukken, vanwege de hoge niveaus van anthocyanines.

Maquis aan je dieet toevoegen is super eenvoudig, vooral als je de Your Super Forever Beautiful-mix hebt. Je krijgt niet alleen de voordelen van maqui, maar ook van acai, acerola-kersen, maca, bosbessen en chiazaden.

Maqui bessen poeder

Hoe kan je de Maqui bes toevoeggen aan je dieet?

Tenzij je een reis naar Zuid-Amerika gepland hebt, is de kans groot dat je geen handvol verse maquibes zult eten. Deze zoet smakende bes (die eigenlijk meer naar een braam smaakt) groeit op wilde groenblijvende bomen en wordt niet grotendeels buiten Chili gekweekt. Maar gelukkig is er altijd nog de maqui bessen poeder!

Maar maqui berry aan je dieet toevoegen is nog steeds super eenvoudig, vooral als je onze Forever Beautiful-mix hebt. Je krijgt niet alleen de voordelen van maqui, maar ook van acai, acerola-kersen, maca, bosbessen en chiazaden. Door deze mix in je dagelijkse routine op te nemen, krijg je een gezonde stralende huid en meer dan 100% van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine C.

U leest: Maqui bessen poeder kopen? Bestel 100% natuurlijke Maqui poeder!

Ook populair: Waarom zijn chia zaden gezond? Dit zijn de top 5 voordelen!