Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent review

Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent review

Mijn favoriete luchtje, het ultieme damesparfum in mijn beleving is toch wel Decadence van Marc Jacobs. De geur is zo speciaal dat het woord ‘luchtje’ het eigenlijk geen eer aan doet. Misschien heb je Decadence weleens geroken in de winkel of heb je hem zelf ook graag in huis. Nu is het zo dat Marc Jacobs naast de reguliere eau de parfum ook een eau de toilette versie heeft uitgebracht: Decadence Eau So Decadent. Ik als groot fan moest deze natuurlijk ook uitproberen. Want laten we eerlijk zijn, de eau de parfum is niet goedkoop en voor minder geld heb je niet alleen een soortgelijke parfum maar ook meer milliliter! Voor 100ml betaal je bij Bol.com namelijk €63,95, dat red je niet voor een 100ml van de eau de parfum. Dat is daarvoor de 50ml prijs. Nu vraag ik me af, komt de eau de toilette in de buurt van de eau de parfum? Ik heb dit luchtje met veel plezier getest en in deze Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent review vertel ik wat ik ervan vind!

Bij Bol.com kan je 100ml Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent bestellen voor €63,95!

Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent review

Mijn eerste indruk

Laten we eerlijk zijn, het flesje op zich is een beauty. Net als de eau de parfum heeft het een soort handtas design met een prachtige dop en een luxe gouden schakelketting. Het enige wat verschikt ten opzichte van de eau de parfum is het feit dat de dop diverse kleuren heeft met roze en zwart tinten en dat het parfum een iets lichtere tint heeft. En dat klopt wel, ten slotte is dit de eau de toilette versie. Ja, ik word ontzettend blij als ik dit flesje op mijn kast zie staan en ik kan niet wachten om hem op te spuiten. Als ik kijk naar de geurnoten kan ik het volgende verwachten: de topnoten zijn Peer, Zwarte bes en Klimop; hartnoten zijn Magnolia, Lelietje-van-dalen en Jasmijn; Basisnoten zijn Witte amber, Framboos en Kasjmier hout. Dat belooft veel goeds! Natuurlijk is een parfumflesje met zulke geurnoten en zo’n uitstraling ook uitermate geschikt om een speciale dame cadeau te doen denk ik zo…

En dan…de geur van Eau So Decandent!

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van Decandence Eau So Decadent. Is het een geur wat totaal anders ruikt? Is het een geur wat vergelijkbaar is maar lichter en dus sneller vervaagt? Is het een geur waarbij je nauwelijks verschil ruikt? Laat ik voorop stellen dat het wederom een heerlijke geur is. Het is beslist geen standaard eau de toilette, je ruikt wel heel goed dat deze uit de Decandence lijn komt. Ik zou niet zozeer zeggen dat het een vergelijkbare versie is van de eau de parfum want het heeft wel echt een ‘eigen’ geur van tevens iets heerlijks zwoel fruitigs en bloemigs. Deze uitvoering laat alleen een wat minder zware geur achter, wat ideaal is voor een meer alledaagse parfum. De Eau So Decadent eau de toilette spray is perfect om op de doen tijdens ‘gewone’ dagen, dagen naar het werk, naar school of wat dan ook. De Decadence eau de parfum is daar naar mijn idee iets te zwaar en speciaal voor, wat perfect is voor speciale gelegenheden. Het valt me op dat deze lichtere versie ook een speciale, eigen geur heeft en naar mate de tijd vordert steeds lekkerder wordt en tevens wat warmer. Hierdoor blijft ie lang ruikbaar. Eigenlijk kan je de twee op deze manier perfect afwisselen. Doordat de prijs van de eau de toilette ook wat lager ligt, maakt het een goede optie voor een alledaags parfum. Nu kan je elke dag genieten van de heerlijke geur van Decadence, maar allebei op hun eigen manier!

Ja, Marc Jacobs, wat word ik weer ontzettend blij van deze eau de toilette! Mocht je nieuwsgierig zijn geworden na het lezen van mijn Marc Jacobs Decadence Eau So Decadent review, en hou jij van de Decadence lijn (of vind je de eau de parfum juist aan de zware kant en zoek je een lichtere versie die tevens zo heerlijk is), dan mag je deze heerlijke uitvoering eigenlijk niet laten liggen!