Mascara geeft af boven ogen? Deze 4 tips voorkomen oogvlekken!

Mascara geeft af boven ogen

Mascara geeft af boven ogen? Steek je hand op als je je ooit persoonlijk het slachtoffer hebt gevoeld van je mascara. Oké, elke persoon die make-up draagt ​​ter wereld kan nu zijn handen neerleggen, omdat ik weet dat jullie er allemaal zijn geweest. Ik weet dat jullie allemaal rond het middaguur in de spiegel hebben gekeken en vage zwarte strepen op je bovenste oogleden hebben gezien van het knipperen, of aan het eind van de dag zwarte vegen onder je ogen moesten wegvegen.

Het is vervelend, ik weet het, maar het is ook volledig te voorkomen. We spraken met Miley Cyrus’ make-upartiest, Janice Daoud, om haar aanbevelingen te krijgen over hoe je kunt voorkomen dat je mascara voor eens en voor altijd gaat vegen, wegglijdt en glijdt. Het kan een of meer van deze onderstaande opties vereisen, maar wees voorbereid om een ​​specifiek product te primen, te deppen en te krijgen dat vanaf nu je meest geliefde vriend zal worden. (Je hoeft ook niet van je favoriete mascara af te komen – tenzij deze is verlopen, gooi hem dan zeker weg.)

1. Elimineer vette oogleden

Mascara geeft af boven ogen

Sorry, maar je oogleden zijn misschien wat vetter dan de rest van je gezicht (ja, zelfs als je teint droger is dan de Sahara). En omdat olie van nature smelt en de bindingen in make-up oplost, inclusief je mascara, moet je aan het begin van je make-uproutine alle overtollige olie opnemen.

Mascara geeft af boven ogen? Mijn favoriete truc is dit: nadat ik ‘s ochtends mijn gezicht heb gereinigd en gehydrateerd, neem ik een met poeder geregen vloeiblad (de Shiseido Essentials Oil Control Blotting Paper is mijn go-to) en druk ik het zachtjes over mijn oogleden en onder de ogen om mijn oogleden volledig te matteren. Dan, voor de goede orde, doe ik nog een keer met het papier nadat ik mijn voering en oogschaduw heb aangebracht, voor het geval er nog resterende oliën van mijn penselen of beautyblender op mijn oogleden zijn terechtgekomen. (Oh, en gebruik alsjeblieft geen overtollige crèmes of vochtinbrengende crèmes rond je ogen tijdens je ochtendroutine.)

Daoud raadt ook aan om een ​​doorschijnend poeder te gebruiken om het gebied rond de ogen te matteren: “De beste manier om te voorkomen dat mascara op je oogleden terechtkomt, is door doorschijnend poeder te gebruiken”, zegt ze. “Het is perfect om onder je ogen te plaatsen, wat helpt om mascara-overdracht te voorkomen.” Ze voegt eraan toe dat je het poeder rechtstreeks aan je wimpers kunt toevoegen voor een maximaal effect.

2. Prime je ogen

Mascara geeft af boven ogen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Hoewel ze misschien een onnodige stap in een routine lijken, zijn oogprimers net zo belangrijk als het primen van je gezicht voor foundation of het primen van je wimpers voor mascara. Aangewezen oogprimers zijn een perfecte manier om olie onder controle te houden voordat u uw oogschaduw aanbrengt. De meeste primers, zoals de cult-favoriet INGLOT Eye Shadow Keeper werken om je oogleden te matteren.

Daoud is helemaal voor oogschaduwprimer: “Je ogen en oogleden primen is de sleutel. Gebruik geen concealer of foundation – gebruik een oogschaduwprimer omdat deze de perfecte basis biedt en, belangrijker nog, je oogmake-up op zijn plaats verankert.”

De primer houdt niet alleen je schaduwen en voeringen helder en gepigmenteerd, maar het zal ook voorkomen dat je oogmake-up kreukt en eraf glijdt. En ja, het helpt ook voorkomen dat je mascara na een paar uur sporen achterlaat.

3. Gebruik waterdichte mascara

Mascara geeft af boven ogen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Niet iedereen is een fan van het gebruik van waterdichte mascara, en dat begrijpen we helemaal. Het nadeel van een waterdichte optie is dat de potentiële schade aan je wimpers het veegvaste effect misschien niet waard is. Echter. Als je de juiste combinatie van mascara en primer gebruikt, kun je je wimpers gevoed houden terwijl je een waterdichte formule gebruikt. De meeste primer-mascaraformules zijn gemaakt om wimpers te verzachten en tegelijkertijd een barrière te creëren die helderder en krachtiger pigment mogelijk maakt. De Chanel Le Volume De Chanel Waterproof  is de best beoordeelde waterproof mascara op bol.com.

4. Gebruik valse wimpers

Mascara geeft af boven ogen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ik beschouw dit niet als bedrog, maar meer als een praktische maas in het hele “vegen” drama van mascara. Valse wimpers zijn een leuke steunpilaar in de schoonheidswereld en hoewel ze in het begin misschien moeilijk aan te brengen zijn, is deze tijdelijke optie de perfecte keuze voor een afgewerkte look zonder gedoe met extensions of smeltende make-up. De Levanda nep wimpers met magnetische eyeliner is een populaire keuze.

Zorg ervoor dat u extra voorzichtig bent met het wimperverwijderingsproces en gebruik altijd een aangewezen verwijderaar. Nu je al deze opties hebt, ga je gang en leef je je beste mascara-vlekvrije leven!

U leest: Mascara geeft af boven ogen? Deze 4 tips voorkomen oogvlekken!

Ook populair: Wimperserum review top 10: de beste wimperserums van 2021