Massage stenen opwarmen met de hotstone heater

massage stenen opwarmen

Massage stenen zijn heerlijk om thuis te gebruiken voor een hotstone massage. Door de warmte houdende eigenschappen van de basalt stenen trekt de warmte door de huid naar de spieren en organen. Dit heeft niet alleen een heilzame, maar ook een zeer ontspannen werking. Het is een van de redenen waarom ik zelf thuis ook een set met hotstones heb liggen. Zowel bij mezelf als bij mijn partner gebruiken we ze regelmatig voor een massage. Misschien heb jij zelf ook een set met hot stones thuis liggen of overweeg je om er een aan te schaffen, en vraag je je af hoe het zit met de massage stenen opwarmen. Ik kan hiervoor het beste een hotstone heater adviseren. Dit apparaat is speciaal bedoeld om de massagestenen snel, effectief en precies op de juiste temperatuur op te warmen. De magnetron is sowieso geen optie, gezien de stenen dan niet evenredig verwarmd worden en de ideale temperatuur van 45ºC niet goed te controleren is. Dat laatste geldt eigenlijk ook voor de au bain marie methode, al zou dit wel een mogelijkheid zijn. Wil je echt het snelst en makkelijkst het beste uit je hotstones halen, dan is een hotstone heater de beste optie. Bij Bol.com kan je dezelfde bestellen die ik al jarenlang met veel plezier gebruik.

Massage stenen opwarmen? Gebruik de makkelijke Hotsone heater!

massage stenen opwarmen

Zelf thuis genieten van een hotstone massage

Een hete stenen massage geven is leuk, leerzaam en heilzaam, of het nou bij jezelf of bij je partner is. Zelf ben ik begonnen met het lezen van het boek ‘Hot Stones’ van auteur D. Fleck (deze kan je ook bij Bol bestellen). Daarna ben ik met mijn hotstones set zelf aan de slag gegaan om de massagetechniek onder de knie te krijgen. Het beste gebruik je deze manier:

  1. Je mag de stenen niet in de magnetron vewarmen. Verwarm ze altijd au bain marie of met een speciale hotstone pan.
  2. Masseer het lichaam eerst met je handen, zodat de huid vast opgewarmd wordt.
  3. Door een massageolie te gebruiken wordt de huid soepel en bewegen de stenen prettig mee. Bovendien verspreid het een heerlijke geur.
  4. Pak de stenen erbij en maak masserende bewegingen ermee.
  5. Na de massage laat je de stenen liggen op de rug. Nu zal de warmte diep door de huid trekken richting de spieren en organen wat een aangenaam ontspannen en helend effect heeft.

Een musthave voor hotstone liefhebers

Ben jij net als ik gek op een massage met hotstones en wil je de massage stenen opwarmen op een snelle en effectieve manier, dan is de hotstone pan een echte musthave. Je ervaart zoveel gebruikersgemak en je bent ervan verzekerd dat je het beste uit je hot stones haalt. Zelf heb ik hem al een lange tijd in huis en ik heb hem al zo vaak gebruikt! Voor mij is hij meerdere malen al goed van pas gekomen. Ook wanneer je zelf een massagesalon aan huis hebt of bij cliënten thuis komt is deze heater ideaal om mee te nemen. Ervaar zelf ook het gemak en daardoor meer plezier aan je hotstones massages!