Mee-eters verwijderen: 6 manieren om er blijvend van af te komen

mee-eters verwijderen


Hoewel alle puistjes niet leuk zijn, kunnen mee-eters een van de meest vervelende zijn om mee om te gaan: ze zijn overvloedig, moeilijk te verbergen en blijven maar terugkomen. “Mee-eters, die medisch bekend staan ​​als open comedonen, zijn poriën gevuld met olie of talg, puin en dode huidcellen”, legt Robyn Gmyrek, M.D., een dermatoloog bij Park View Laser Dermatology in New York City, uit. Het olieachtige mengsel zit aan de oppervlakteopening van de porie, waar het door de lucht wordt geoxideerd en een zwarte of grijze kleur krijgt. Zoekt u voor een oplossing waarmee je mee-eters verwijderen kan, dan zijn hier 6 effectieve manieren.

Mee-eters en whiteheads zijn meestal de vroegste tekenen van acne, legt Ife Rodney, M.D., een dermatoloog en oprichter van Eternal Dermatology in Fulton, MD, uit. Het belangrijkste verschil tussen hen is dat mee-eters er donker uitzien omdat de poriën open zijn, terwijl “whiteheads gesloten comedonen zijn, wat betekent dat het oppervlak van de verstopte follikel bedekt is met een dunne laag huid, waardoor een lichtere kleur ontstaat.”

Maar voordat je je vingers in positie krijgt om die mee-eters uit te knijpen (ja, het is oké; zie hieronder voor de veiligste manier!), interviewden de redacteuren van Good Housekeeping top dermatologen over de oorzaken van mee-eters en hoe je zelfs de diepste mee-eters op de neus kunt verwijderen , wangen, rug en meer:

Wat veroorzaakt mee-eters?

Volgens Dr. Gymrek hebben mee-eters veel onderliggende oorzaken. “Ze worden meestal gezien tijdens de puberteit, wanneer hormonen leiden tot een verhoogde productie van talg of olie en de porie verstopt raakt”, legt ze uit. “Hormonen kunnen ook fluctueren en mee-eters veroorzaken tijdens maandelijkse menstruatie, zwangerschap en bij mensen met polycysteus ovariumsyndroom of andere hormonale syndromen met een teveel aan androgenen.”

Andere factoren kunnen zijn het nemen van steroïden, het dragen van strakke kleding en hoeden of helmen bij het zweten (denk aan atleten), en van het gebruik van dikke en occlusieve crèmes of op olie gebaseerde producten die de poriën kunnen verstoppen. Genetica speelt ook een rol, zegt David Bank, M.D., oprichter en directeur van The Center for Dermatology, Cosmetic & Laser Surgery in Mount Kisco, NY. “De poriegrootte wordt bepaald door genetica en mensen met grotere poriën hebben meer kans op mee-eters.”

Wat zijn de beste behandelingen voor mee-eters?

Er zijn veel manieren om mee-eters te behandelen en te voorkomen, maar over het algemeen wil je “consequent medicinale reinigingsmiddelen of behandelingsproducten gebruiken die het vuil in je poriën helpen afbreken, ongeacht of de mee-eters zich op je wangen of op je rug bevinden”, zegt Dr. zegt Rodney. Hier zijn de beste ingrediënten en formules voor de behandeling van mee-eters om naar te zoeken:

1. Gebruik een dagelijkse reiniger met salicylzuur

Zoek eerst naar actieve ingrediënten zoals salicylzuur, een bèta-hydroxyzuur dat ideaal is voor het verwijderen van mee-eters. “Omdat het in olie oplosbaar is, kan het diep in de poriën en talgklieren dringen om het vuil en de talg af te breken”, legt Dr. Rodney uit. Ze raadt aan het te gebruiken in een dagelijkse reiniger, zoals La Roche-Posay Effaclar Medicinale Gel Cleanser.

De La Roche-Posay Effaclar Zuiverende Gel is een frisse reinigingsgel voor een onzuivere huid met neiging tot acne. Het is hypoallergeen en verwijdert vuil en talg van het huidoppervlak zonder diens delicate pH-balans te verstoren.

mee-eters verwijderen

2. Of probeer een face wash met benzoylperoxide

Een andere effectieve en iets krachtigere optie voor mee-eters is benzoylperoxide, ook populair in reinigingsmiddelen zoals CeraVe Foaming Cleanser. Het helpt de dode huidcellen boven de bovenkant van het puistje op te lossen, waardoor het opengaat. Dr. Gmyrek waarschuwt dat je niet overijverig moet zijn en meer moet gebruiken dan wordt aanbevolen op de verpakkingsinstructies van het product, omdat dit de huid kan uitdrogen en irriteren.

De luxueuze CeraVe Foaming Facial Cleanser gel wordt tot een gewichtloos schuim dat vuil, overtollige olie en onzuiverheden wegveegt met behoud van de kracht van de natuurlijke barrièrefunctie.

mee-eters verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

3. Breng krachtige retinoïden aan voor diepe reiniging van de poriën

Als al het andere faalt, kunnen retinoïden en retinol (een mildere versie), beide vitamine A-derivaten, ook buitengewoon effectief zijn bij de behandeling van mee-eters. “Retinoïden veranderen de manier waarop uw huidcellen zich van binnenuit ontwikkelen, om verstopping van de poriën en de vorming van acne te voorkomen”, legt Dr. Rodney uit. Retinoïden zijn zowel vrij verkrijgbaar als op recept verkrijgbaar. (Bonus: ze helpen ook om fijne lijntjes en rimpels te verminderen). Zowel Dr. Gmyrek als Dr. Bank raden aan om een ​​adapaleen 0,1 procent gel te gebruiken, zoals Differin.

Differin, Adapalene Gel 0.1 %, Acne Treatment wist puistjes waar ze beginnen (diep in de poriën) en voorkomt de vorming van nieuwe acne, wat uiteindelijk de textuur en toon van de huid herstelt.

mee-eters verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

4. Gebruik stoom voor zorgvuldige extracties

Begin met het stomen van je gezicht om je poriën te openen, stelt Dr. Bank voor. “Gebruik dan twee wattenstaafjes of een comedone-extractor om voorzichtig op de zijkanten van de mee-eter te drukken”, vervolgt hij. “Gebruik je handen niet, omdat dit bacteriën kan introduceren en tot infectie kan leiden.”

5. Probeer een tweestapsbenadering om mee-eters ‘s nachts te elimineren

Om mee-eters tegen te verwijderen in de ochtend, beveelt Dr. Bank een proces in twee stappen aan: gebruik eerst een poriestrip en breng daarna voor het slapengaan een salicylzuurgel aan.

Als je mee-eters op je wangen hebt, wees dan voorzichtig. “Vergeet niet dat deze huid wat droger en misschien gevoeliger zal zijn voor salicylzuur, retinoïden of benzoylperoxide dan andere plekken”, zegt Dr. Gmyrek. Je kunt deze ingrediënten gebruiken, maar in kleinere hoeveelheden zodat de huid niet uitdroogt of geïrriteerd raakt.

6. Gebruik porieënstrips of een blackhead masker om hardnekkige mee-eters van je neus te verwijderen

Probeer poriestrips, zoals de populaire Bioré neusstrips. Deze maskerachtige pleisters hechten aan de neushuid en terwijl ze drogen, hecht de lijm zich aan olie, talg en dode huidcellen, die worden verwijderd wanneer de strip wordt verwijderd, zegt Dr. Gmyrek. Ze kunnen echter irriterend zijn, dus ga voorzichtig te werk als u een gevoelige huid of rosacea heeft. Als u vatbaar bent voor mee-eters op de neus, raadt Dr. Bank ook aan om regelmatig een reinigingsmiddel of serum met salicylzuur op dit gebied te gebruiken en een professionele gezichtsbehandeling te krijgen met handmatige extracties. Een masker speciaal om mee-eters te verwijderen is ook raadzaam om te gebruiken.

De Biore diep reinigende neusstrips met houtskool werken als een magneet op vuil, vet en mee-eters. In slechts 10 minuten, wordt het wekelijks opgebouwde vuil verwijderd uit je poriën. 

mee-eters verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Hoe kan ik mee-eters verwijderen op de rug en het lichaam?

Voor mee-eters op de rughuid: “Ik raad aan om dagelijks een benzoylperoxide gezicht of body wash in de douche te gebruiken”, zegt Dr. Gymrek. “Laat het een minuut of twee op de huid zitten voordat je het afwast.” Ze stelt voor om een ​​formule te proberen die 5% benzoylperoxide bevat om te beginnen, en dan naar een hoger percentage te gaan als je huid het zonder irritatie kan verdragen. Als benzoylperoxide te droog is, breng dan in plaats daarvan een salicylzuurwas aan, stelt Dr. Gymrek voor.

Een andere optie: smeer voor het slapengaan een dunne laag retinoïde gel of crème op het gebied, te beginnen om de andere nacht om irritatie te voorkomen. (Als u niet bij uw rug kunt, vraag dan iemand om u te helpen de crème aan te brengen of probeer een applicator voor ruglotion.) Voor hardnekkigere mee-eters, bezoek een dermatoloog: Dr. Bank stelt een Jessner-peeling voor, die een mix van alfa- en beta-hydroxyzuren om de huid diep te exfoliëren en acne te behandelen.

Welke behandelingen voor het verwijderen van mee-eters moet ik vermijden?

Als een mee-eter groot is of niet kan worden verwijderd, probeer het dan niet zelf te maken. “Voor die superdiepe mee-eters, zou je een dermatoloog of schoonheidsspecialiste moeten zien, omdat ze speciale hulpmiddelen hebben die de smurrie die in je poriën vastzit veilig kunnen verwijderen”, legt Dr. Rodney uit. “Probeer deze niet zelf te verwijderen, omdat dit trauma en littekens op uw huid kan veroorzaken.”

Doe-het-zelf-hacks voor het verwijderen van mee-eters zijn over het algemeen onvoorspelbaar. Een PSA van onze dermatoloog-professionals: hoewel er veel over wordt gepraat op internet, is tandpasta geen effectieve behandeling voor mee-eters – het is te hard en droogt de huid uit.

Hoe kan ik mee-eters voorkomen?

Hoewel je mee-eters niet permanent kunt verwijderen (sorry!), kun je een consistente huidverzorgingsroutine aanhouden met de bovenstaande tips om te voorkomen dat toekomstige mee-eters opduiken. Nog wat must-do’s:

  • Verwijder je make-up altijd ‘s avonds.
  • Was je gezicht twee keer per dag.
  • Zorg ervoor dat u eventuele onderliggende hormonale problemen indien mogelijk aanpakt.
  • Verwijder dikke, occlusieve crèmes, make-up of haarproducten als u denkt dat ze een onderliggende oorzaak kunnen zijn.

Ook populair: Je nek verstevigen met het Dermalogica Neck Fit Contour Serum