Melasma verwijderen volgens dermatologen en huid experts

Melasma verwijderen

Melasma – misschien heb je er wel eens van gehoord. Of misschien krab je je op je hoofd en vraag je je af wat het in hemelsnaam is. Wat, om eerlijk te zijn, logisch is, aangezien het vaker wordt aangeduid als donkere vlekken op je gezicht. Nu we uw onverdeelde aandacht hebben, duiken we erin. Wat is melasma, hoe kan je melasma verwijderen en wanneer is het verstandig een professional in te schakelen? Wij vroegen het aan dermatologen!

Wat is melasma?

Melasma is een huidaandoening die donkere verkleuringen op de huid veroorzaakt. Het komt meestal voor op het gezicht, voornamelijk op de wangen en het voorhoofd en het wordt meestal veroorzaakt door hormonale veranderingen en/of blootstelling aan de zon.

Hoewel melasma geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, kan de ongelijkmatige kleur tot zelfbewustzijn leiden. Omdat we van mening zijn dat iedereen in staat moet worden gesteld om zich het meest zelfverzekerd te voelen, hebben we een handvol manieren verzameld om melasma tot een huidprobleem van het verleden te maken. Hoewel melasma op geen enkele manier iets is dat moet worden aangepakt, zijn we er om u hierbij te helpen als u dat wilt.

Terwijl zowel mannen als vrouwen met melasma leven, worden vrouwen vaker getroffen, omdat hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap of tijdens het nemen van anticonceptie triggers zijn.

Hoe lang duurt het voordat melasma weggaat?

Melasma is een huidaandoening die kan worden verminderd, maar er is geen echte remedie voor. Melasma kan daarom na een behandeling opnieuw optreden, vooral als u de behandelingen geen vast onderdeel van uw routine maakt of als herhaalde blootstelling aan de zon deel uitmaakt van uw dagelijkse routine. Maar laat je daardoor niet ontmoedigen om een poging te doen melasma te verwijderen, al is het voor een groot deel.

Er zijn effectieve melasma-behandelingen die werken en langdurige resultaten bieden. Bekijk ze hieronder.

1. Probeer Cos de BAHA 2% Hydroquinone + Arbutin + Niacinamide 4% Serum

Melasma verwijderen

Hydrochinon is een huidverlichtend middel en vermindert pigmentvlekken waaronder Melasma en huidlittekens. Het bleekt de huid, wat nuttig kan zijn bij de behandeling van verschillende vormen van hyperpigmentatie. Uw huid wordt gebleekt door het aantal aanwezige melanocyten te verminderen. Melanocyten maken melanine, dat is wat je huidskleur produceert.

Bij hyperpigmentatie is er meer melanine aanwezig door een toename van de melanocytenproductie. Door deze melanocyten onder controle te houden, zal uw huid na verloop van tijd egaler worden. Het duurt gemiddeld ongeveer vier weken voordat het Cos de BAHA 2% Hydroquinone + Arbutin + Niacinamide 4% Serum volledig effect heeft. 

2. Neem exfoliatie op in uw dagelijkse routine

Melasma verwijderen

Het is geen geheim dat exfoliëren de sleutel is voor het gladmaken van de huid en het minimaliseren van donkere vlekken, waartoe ook melasma behoort. De Ahava Apple of Sodom Enzyme Facial peel Peeling is hypoallergeen, vegan, diervriendelijk en vrij van parabenen Het exfolieert gelijkmatig de buitenste laag van de huid, wat kan helpen bij het afbreken van gepigmenteerde cellen.

3. Verhoog uw gebruik van retinol en retin-A

Melasma verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Retinol en Retin-A kunnen de huidcellen omkeren, de huid verjongen en ook nieuw collageen produceren. Afhankelijk van uw niveau van melasma, kunt u mogelijk wegkomen met Holland Rose™ Premium Retinol 2.5% Serum, maar als u hardnekkige donkere vlekken heeft, kunt u uw dermatoloog raadplegen voor een voorgeschreven dosis Retin-A.

4. Probeer dermaplaning om donkere vlekken op te heffen

Melasma verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Een andere manier om het uiterlijk van melasma te verminderen? Dermaplaning natuurlijk. Peels en dermaplaning zijn de perfecte partners voor exfoliatie, want waar peelings de celvernieuwing versnellen, waardoor oude cellen afschilferen en afschilferen, helpen de Bamboozy Dermaplaning scheermesjes deze dode cellen effectiever te verwijderen, wat geleidelijk een deel van de oppervlakkige hyperpigmentatie verwijdert en een meer gelijkmatige indruk maakt. huidskleur.

5. Overweeg hoe uw anticonceptiemiddel een rol kan spelen

Omdat melasma in verband is gebracht met hormonale veranderingen en onevenwichtigheden, is het mogelijk dat anticonceptie een rol kan spelen bij het verergeren van uw melasma. Als u hormonale anticonceptie gebruikt, raadpleeg dan uw arts of een dermatoloog over hoe uw recept uw ​​melasma kan verergeren en of er een ander anticonceptiemiddel is dat misschien beter bij u past.

6. Voorzie uw huidverzorgingsroutine van vitamine C

Melasma verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Omdat de verkleuring van melasma voortkomt uit een overproductie van melanine, is het goed om producten te gebruiken die deze pigmentatie verminderen en de overtollige melanine behandelen. Vitamine C-serum werkt als een antioxidant om donkere vlekken te verlichten en de huid te verjongen.

Vitamine C zal schade door vrije radicalen bestrijden en de huid in het algemeen zal opfleuren. Een specifiek vitamine C-product dat goed is voor mensen met melasma is het Sylk Vitamine C Serum & Hyaluronzuur serum, dat door de combinatie van vitamine C, vitamine E en Hyaluronzuur een krachtig antioxidanteffect heeft dat de huid soepel doordringt en helpt om uw huid zuiver en egaal te houden.

7. Gebruik producten die de celomzet helpen versnellen

Melasma verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Een andere geweldige manier om het uiterlijk van melasma te verminderen, is door celvernieuwing te stimuleren, wat zal helpen om gepigmenteerde cellen geleidelijk te vervangen: NIVEA Cellular Luminous Dagcrème Anti-Pigment SPF50 b beschermt de huid zowel op celniveau tegen donkere vlekken en het opnieuw verschijnen ervan, als tegen door de zon veroorzaakte fotoveroudering, terwijl het een olieregulerende, gematteerde afwerking biedt.

Voor nog betere resultaten kunt u een celomzet verhogend product combineren met microneedling om het nog dieper in de huid te laten zinken om verreikende melasma aan te pakken.

8. Maak ruimte voor hydrochinonen in uw routine

Melasma verwijderen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Producten die hydrochinonen bevatten verminderen de pigmentatie. Hydrochinon is een bekende oplichtende crème die al vele jaren wordt gebruikt voor de behandeling van melasma met verschillende beschikbare concentraties (vroeger was het zonder recept verkrijgbaar, maar is nu alleen op recept verkrijgbaar) . Hoewel het een effectieve behandeling is voor melasma, moet het altijd worden gedaan onder leiding en toezicht van een gecertificeerde dermatoloog, gezien het potentiële risico op ochronose of paradoxale verduistering dat ermee gepaard kan gaan. Een alternatief is de Murad – Overnight Radiance Set: een set voor het verhelderen van de huid, speciaal voor overpigmentatie en donkere vlekken.

9. Breng elke dag zonnebrandcrème aan, wat er ook gebeurt!

Melasma verwijderen

Blootstelling aan de zon kan melasma verergeren, wat betekent dat SPF een must is. En mensen, dit omvat dagen dat je niet veel tijd buiten doorbrengt, evenals dagen waarop het buiten ongelooflijk bewolkt is. UV-stralen kunnen immers nog steeds doorschijnen.

Als het op zonnebrandcrème aankomt, bevelt dermatologen een breed spectrum (UVA- en UVB-dekking) aan, fysieke blokkers die op zink of titanium zijn gebaseerd en die SPF 30 of hoger zijn. Bovendien zijn er enkele onderzoeken die suggereren dat mensen met hyperpigmentatie of melasma vatbaarder zijn voor verergering van verkleuring door zichtbaar licht met hoge energie of blauw licht. Om deze reden is het ook aan te raden om bescherming te hebben tegen blauw licht, zoals Clarins UV Plus Anti Pollution Multi-Protection Moisturizing Screen. Deze zonnebrandcrème is niet alleen fijn omdat hij niet alleen een brede dekking biedt, maar ook gemakkelijk aan te brengen is voor dagelijks gebruik.

10. Raadpleeg een dermatoloog om u te begeleiden

Soms is het het beste om met een gecertificeerde dermatoloog te praten om de beste behandeling voor uw melasma-problemen te bepalen. Er zijn recepten zoals Triluma, dat een combinatie van hydrochinon, een retinoïde en steroïde bevat voor de behandeling van melasma.

Bovendien, aangezien melasma bijzonder gevoelig kan zijn voor verergering van hyperpigmentatie, is het belangrijk om contact op te nemen met een gecertificeerde dermatoloog voordat u een specifieke laser of behandeling uitvoert.

Wanneer een professional raadplegen?

Hoewel er verschillende behandelingen zijn die melasma helpen verbeteren en veel mensen er succes mee hebben, is melasma een huidaandoening die kan komen en gaan met de seizoenen en verschillende niveaus van oestrogeen. Wat het meer is, hoewel het grotendeels niet iets is om je zorgen over te maken in het grotere gezondheidsschema, is dat het verschijnen van melasma een indicatie kan zijn van onderliggende gezondheidsproblemen zoals schildklieraandoeningen of andere endocriene problemen. Hierdoor kunt u als de behandelingen bovenstaande u geen goed lijkt te doen, de professionele mening van een dermatoloog vragen over wat er aan de hand is met uw huid en uw gezondheid als geheel.

FAQ

Moet de IPL-laser worden gebruikt om melasma te verwijderen?

IPL of laser met intens gepulseerd licht is niet de beste keuze voor de behandeling om melasma te verwijderen, omdat het de omringende huid kan verwarmen – wat bij sommigen zelfs een toename van melasma kan veroorzaken. Bovendien, voor degenen die het helpt, zijn de resultaten van IPL korte termijn waarbij de melasma vaak snel weer verschijnt.

Klopt het dat computerschermen melasma verergeren?

Computerschermen, telefoons, laptops en tv-schermen kunnen allemaal blauw licht uitstralen, wat melasma erger kan maken. Zoek naar huidverzorgingsproducten die blauw licht blokkeren om dagelijks te dragen om dit te helpen voorkomen.

Wat veroorzaakt een donkere bovenlip?

Dezelfde factoren die melasma of donkere vlekken op je wangen en voorhoofd veroorzaken, zijn ook verantwoordelijk voor een donkere bovenlip, ook wel een “melasma-snor” of “zonsnor” genoemd. Deze factoren omvatten blootstelling aan de zon, hormonen en genetica. Volg de tips hierboven beschreven om verbetering te zien.

Hoe gebruik je make-up om melasma te bedekken?

Om bruine vlekken te verbergen, zoekt u naar perzikkleurige producten boven beige tinten. Misschien wilt u een schoonheidssalon bezoeken om de juiste kleur te vinden. Gebruik een volledig dekkende foundation (versus transparante of lichtere formules) en breng aan met een meanderende kwast, gevolgd door een fixeerpoeder.

Kun je melasma verwijderen op natuurlijke wijze?

Kurkuma, aloë, papaja, amandelolie en yoghurt kunnen plaatselijk op de huid worden aangebracht om donkere vlekken op natuurlijke wijze te laten vervagen, maar de resultaten treden mogelijk niet zo snel of consistent op als geformuleerde producten.

U leest: Melasma verwijderen volgens dermatologen en huid experts

Ook populair: 15x goede CC Cream voor ieder huidtype volgens dermatologen