Mijn menstruatie ondergoed ervaringen met de Volcare slip

menstruatie slip ondergoed ervaringen

Menstruatie ondergoed, je hoort er steeds vaker over en het is ook een trend die in Nederland steeds vaker zichtbaar wordt. Niet alleen omdat een menstruatieslip enorm bijdraagt aan een duurzamer milieu, maar je bespaart ook een hoop geld en je hebt geen omkijken meer naar tampons of maandverband. Het is namelijk zo met deze slips dat je die helemaal niet meer hoeft te gebruiken, het speciale kruisje heeft diverse lagen die het menstruatiebloed opvangen en vasthouden zonder een druppel door te lekken. Omdat ik zelf erg benieuwd was naar de werking van menstruatieondergoed heb ik bij Bol.com de Volcare menstruatieslip besteld. En ik moet zeggen dat ik inmiddels een trouwe drager ben geworden van deze slip. In dit artikel deel ik mijn menstruatie ondergoed ervaringen, waarom het mij zo goed bevalt en wat ik zoal de grootste pluspunten vind.

De Volcare slip is mijn favoriete menstruatie ondergoed. Bestel hem voor €23,99 bij Bol.com!

Waarom ik de Volcare menstruatieslip zo fijn vind

Ik heb inmiddels diverse menstruatiebroekjes geprobeerd, maar de Volcare uitvoering vind ik toch verreweg het prettigst. Niet alleen is de pasvorm gewoon heel goed, comfortabel en stretchy, hij is ook gemaakt van katoen materiaal in tegenstelling tot veel andere slips op de markt. Die zijn vaak van polyester of viscose, wat snel ‘zweterig’ kan aanvoelen, vooral daar beneden. En dit kan allerlei infecties veroorzaken. Deze slip is luchtig en kan met de 4 lagen tot 100ml vloeistof opvangen. Zelf draag ik hem vrijwel alle dagen van mijn menstruatie, een op de twee zwaarste dagen draag ik hem samen met de menstruatiecup. Dit werkt uitstekend, voor doorlekken hoef je beslist niet bang te zijn. Ook is er geen sprake van nare luchtjes, zoals vaak bij een vies maandverbandje wel het geval is. Mocht je hem ook op je zwaardere menstruatiedagen willen dragen, dan zou ik hem halverwege de dag even omwisselen voor een nieuwe. Ik vind de werking ontzettend fijn, het scheelt een hoop gedoe met tampons en maandverband en het zit ook lekker. Daarnaast scheelt het een hoop geld in vergelijk met wat je per jaar eraan kwijt bent!

Menstruatie ondergoed voor een beter milieu

Dat je geld bespaart met een menstruatieslip is een ding. Maar dat je je steentje bijdraagt aan een beter milieu is voor mij ook ontzettend groot pluspunt. Tegenwoordig letten we allemaal op hoe we kunnen meewerken aan duurzaamheid. Shampooflessen worden vervangen voor en shampoo bar, gewoon maandverband wordt vervangen voor wasbaar maandverband, producten moeten zoveel mogelijk vegan geproduceerd zijn. Deze trend werkt hier uitstekend aan mee. En niet alleen zijn deze slips ideaal voor tijdens de menstruatie, ook voor na de bevalling, voor mensen met urineverlies of afscheiding kan deze slip een hele prettige uitkomst bieden. Mijn menstruatie ondergoed ervaringen zijn dan ook zodanig positief dat ik in elk geval niet meer zonder wil. Ik kan elke vrouw aanbevelen om het eens te proberen!

Dit vind je misschien ook leuk: