Menstruatie ondergoed review: de Volcare menstruatieslip

menstruatie ondergoed review

Al een jaar ongeveer draag ik menstruatieslips. Dit zijn speciale broekjes met verschillende lagen (vaak 4 lagen) die stuk voor stuk het menstruatiebloed opvangen en vasthouden, zonder dat je doorlekt of dat het nat aanvoelt van onderen. Dat betekent ook dat tampons en/of maandverband niet meer nodig is. Eerst moest ik een beetje aan dit idee wennen. Zou een menstruatieslip net zoveel ‘opvang’ kunnen bieden als een maandverband? Inmiddels ben ik gewend aan dit soort slips en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet meer zonder kan. De reden dat ik het wilde proberen is omdat het idee dat het duurzaam is en je het milieu hiermee bespaart me enorm aanspreekt. je hoeft niks meer weg te gooien! Niet alleen dat, daarnaast bespaar je ook veel geld doordat je geen tampons of maandverbandproducten meer hoeft te kopen. Ik heb mijn menstruatieslips bij Bol.com gekocht en ik ben er ontzettend tevreden over. In deze menstruatie ondergoed review deel ik mijn ervaringen.

Mijn favoriete menstruatieslip is de Volcare slip. Je kan hem voor €23,99 bij Bol.com bestellen!

menstruatie-ondergoed-review-

De pluspunten van de Volcare menstruatieslip

Wat mij zo goed bevalt aan de Volcare menstruatieslip is ten eerste het feit dat het van katoen materiaal gemaakt is. Hierdoor voelt het comfortabel aan om te dragen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld polyester of viscose slips die ook veel op de markt worden aangeboden. De pasvorm is bovendien zeer comfortabel en stretchy, dus het rekt prettig mee. Dan over de werking. Deze slip heeft vier lagen, wat tot 100ml kan absorberen. Voor mij betekent dit dat deze slip perfect is om te dragen tijdens de eerste en laatste paar dagen van mijn menstruatie. Ik heb twee ‘zware’ menstruatiedagen en dan gebruik ik dit menstruatie ondergoed samen met de menstruatiecup. Ik heb nog geen een keer meegemaakt dat ik ben doorgelekt, al kan ik me voorstellen dat je tijdens de zware dagen het broekje een keer verschoond moet worden. Wat me ook opvalt is hoe droog de broekjes en dat er geen nare geur aanwezig is van het opgenomen menstruatiebloed. Bij volgelopen maandverbandjes is dat wel anders! En ten slotte bevalt het feit dat ik mijn steentje bijdraag aan een gezonder milieu me erg goed. Omdat de broekjes wasbaar zijn hoef je niks weg te gooien. Ook scheelt het een hoop in de portemonnee, reken maar eens uit in een jaar.

menstruatie-slip-ondergoed-review

Geen omkijken meer naar je menstruatie

Met het Volcare menstruatie broekje heb je geen omkijken meer naar je menstruatie. Ook voor mensen met urineverlies, (overmatig) afscheiding of na een bevalling zijn deze slips een goede oplossing. Het is positief dat er steeds meer producten op de markt komen die bijdragen aan een duurzaam milieu. Zo kwam er eerst de menstruatiecup en het wasbaar maandverband. Ik had niet gedacht dat ik een menstruatie ondergoed review zou schrijven, maar ik ben zodanig enthousiast over dit product dat ik hoop dat anderen het ook gaan uitproberen. Voor mij krijgt ie 5 sterren!

Dit vind je misschien ook leuk: