Mijn menstruatieslips ervaringen met Volcare ondergoed

menstruatieslips ervaringen

Menstruatieslips, ze worden steeds populairder in Nederland. En dat is logisch, dit ondergoed is namelijk special ontworpen voor tijdens de menstruatie, zonder dat er tampons of maandverband aan te pas komt. Door de speciale lagen in het kruis wordt het menstruatiebloed opgevangen en vastgezet, waardoor je niet doorlekt. Hoe makkelijk is dat? Dat is wat ik dacht toen ik eerst van menstruatieondergoed hoorde. Daarom heb ik op Bol.com divers menstruatieondergoed waaronder de Volcare menstruatieslip besteld voor €23,99. Ik heb hem uitvoerig getest en in dit artikel deel ik mijn menstruatieslips ervaringen, mijn tips en mening over deze duurzame trend. Ik kan in ieder geval al verklappen dat ik niet meer zonder wil!

Bestel bij Bol.com de comfortabele Volcare menstruatieslips voor €23,99!

Mijn voor- en nadelen van menstruatieslips

Inmiddels draag ik nu ruim een jaar menstruatieslips. Ik moet eerlijk bekennen dat er wel degelijk verschil zit tussen de slips. Zo heeft de Volcare slip echt wel mijn voorkeur. Dit komt omdat deze slip van katoen is gemaakt, een stuk prettiger dan viscose of polyester, wat je vaak tegenkomt bij andere broekjes. Ook is de pasvorm gewoon heel goed, comfortabel en rekt hij goed mee door de stretch.

Het broekje zelf is dus niks op aan te merken, maar hoe zit het met de werking? Ook hier ben ik enorm over te spreken. Ik draag bijna alle dagen van mijn menstruatie deze slip, alleen de twee zwaarste dagen combineer ik hem met een menstruatiecup. Dit werkt prima, ik ben nog geen een keer doorgelekt. Indien je wel een menstruatieonderbroek op je zwaarste dagen wilt dragen, zou ik adviseren om hem halverwege de dag om te wisselen voor een nieuwe. De 4 lagen in het kruisje kunnen ongeveer 100ml absorberen.

Het valt me op dat er geen naar geurtje in de slip zit, wat vaak bij een gebruikt maandverband zeker wel het geval was. Ook is de slip na het wassen echt helemaal schoon, wat ik nog steeds wonderbaarlijk vind. Ook het feit dat je hier enorm veel geld mee bespaart (je hoeft tenslotte geen maandverband of tampons meer te kopen) en ook nog eens het milieu ondersteunt vind ik ideaal. Ook voor de nacht kan je ze gewoon dragen.

Als ik dan een nadeel moet noemen? Dan is het misschien dat je alleen een zwarte uitvoering hebt. Maar persoonlijk vind ik dat de prettigste kleur om te dragen tijdens de menstruatie.

Conclusie

Ja, als ik dit product een cijfer moest geven dan zou ik zeker op een dikke 9 uitkomen. Ik droeg al menstruatiecups, maar met deze slip is dat een paar dagen van mijn menstruatie ook niet eens meer nodig! Daarnaast zitten ze heerlijk en bewegen ze goed mee. Mijn menstruatieslips ervaringen zijn dan ook zeer positief uitgevallen en eerlijk gezegd wil ik niet anders meer. Ik kan iedereen adviseren om deze slips eens te proberen!