Mijn Collageen haargroei ervaringen: wat een verschil!

collageen haargroei ervaringen

Ik heb 6 weken lang collageen aan mijn dieet toegevoegd, omdat ik benieuwd was wat het zou doen voor mijn haargroei, en heb enkele belangrijke veranderingen opgemerkt. In dit artikel deel ik mijn collageen haargroei ervaringen. Het toevoegen van schoonheidsbevorderende supplementen aan onze voeding is een geweldige manier om de huid te verzorgen zonder schoonheidsproducten. Dat gezegd hebbende, sommigen van ons – d.w.z. ik – hebben niet de maag om ‘s ochtends (of ooit) pillen in te slikken. Dat is waarom ik collageenpoeder aan mijn ochtendsmoothies toevoegde.

Collageen, vooral bekend om zijn anti-aging eigenschappen, is een natuurlijke vezel die de huid kracht en flexibiliteit geeft. Naarmate we ouder worden, begint de natuurlijke productie van collageen in ons lichaam echter te vertragen, wat resulteert in fijne lijntjes, rimpels, verlies van dichtheid en meer. Ik beschouw collageenpoeder graag als schoonheidsproducten, omdat het sommige van die zichtbare tekenen van veroudering kan omkeren, het uiterlijk van de teint kan verbeteren en zelfs de haargroei kan bevorderen.

Door zes weken lang elke dag een schep collageenpoeder aan mijn ochtendsmoothie toe te voegen, zag ik zichtbare veranderingen in de helderheid van mijn huid, de sterkte van mijn nagels, en – begrijp dit – mijn haar groeide als een onkruid. Benieuwd naar meer? Lees verder om mijn go-to collageenpoeder te ontdekken, plus alle belangrijke veranderingen in mijn haar, huid en nagels.

Mijn go-to collageen voor haargroei

Allereerst: het poeder. Nadat ik het internet had doorzocht, besloot ik voor Vital Proteins Collagen Peptides te gaan. Het met gras gevoede, in de weide geteelde poeder wordt sterk aanbevolen door fitness- en welzijnsexperts, is Whole30-goedgekeurd, koosjer en is volledig smaak- en geurloos voor meer veelzijdigheid. Nog een reden om er van te houden? Als je altijd onderweg bent (zoals ik), kun je to-go-packs kopen en het poeder in je versgeperste sappen of smoothies gieten, het aan je havermout toevoegen, enzovoort. Bij bol.com bestel ik mijn potten van 284 gram voor €27,95, wat goed is voor wekenlang gebruik. Reuze benieuwd was ik de eerste keer wat voor Collageen haargroei ervaringen ik op zou merken!

Collageen haargroei ervaringen

Mijn collegeen haargroei ervaringen

Ik merkte niet alleen grote veranderingen als het gaat om mijn haargroei. Ook mijn huid en nagels maakte een zeer positieve verandering door na 6 weken aaneen gebruik van Collageen. Ik som alle veranderingen die ik merkte op:

  1. Mijn droge huid verdween

Wat “huidtypes” betreft, mijn huid valt bijna altijd aan de drogere kant van het spectrum. Als gevolg hiervan doop ik mijn gezicht en lichaam vaak in kokosolie voor extra voeding. Maar nadat ik de Vital Proteins Collagen Peptides aan mijn dieet had toegevoegd, merkte ik een drastische verandering op in de soepelheid van mijn huid. Zonder kokosolie voelt mijn huid meestal erg droog aan. Maar na slechts een paar weken het poeder aan mijn dieet toe te voegen, merkte ik dat mijn huid er super soepel en zacht uitzag – een teken van een gehydrateerde huid – zonder kokosolie.

  1. Mijn haar groeide als kool

Ik heb altijd heel lang haar gehad, maar ik heb het ongeveer anderhalf jaar geleden impulsief afgeknipt en sindsdien heb ik wanhopig geprobeerd het uit te laten groeien. Het blijkt dat mijn haar op collageenpoeder heeft gewacht. Voordat ik aan dit experiment begon, had ik geen idee dat het supplement echt zou kunnen helpen bij de haargroei. Maar na ongeveer drie weken elke dag het poedersupplement te hebben ingenomen, begon ik een aanzienlijk verschil in mijn haargroei op te merken. Toen het werd aangejaagd met collageenpoeder, leek het alsof mijn haar sneller dan ooit groeide.

En dat is niet alles. Naast haargroei merkte ik ook een verschil in de textuur en glans van mijn haar. Dankzij het vermogen om van nature te voeden, zag mijn haar er ultraglanzend en glad uit, met een zijdezachte textuur.

  1. Mijn nagels zijn sterker dan ooit

Nog een groot voordeel naast mijn positieve Collageen haargroei ervaringen. Ik heb mezelf altijd beschouwd als iemand met sterkere nagels. Zodra ze echter tot een bepaald punt uitgroeien, worden ze ultrabroos. Dat veranderde allemaal nadat ik collageenpeptiden in mijn dieet had opgenomen. Rond dezelfde tijd dat ik mijn haargroei opmerkte (drie weken), begon ik ook op te merken dat, toen mijn nagels uitgroeiden, ze een keer niet braken of afbladderden.

  1. Mijn huid zag er helderder uit

Een andere manier waarop collageen mijn schoonheidsspel verbeterde? Het gaf me een helderdere, strakker ogende teint. Dankzij het vermogen om de huid op natuurlijke wijze te hydrateren, was mijn droge huid en de saai ogende toon die ermee gepaard ging niet langer een probleem. Na ongeveer een maand gebruik merkte ik dat mijn teint er niet alleen helderder uitzag, maar ook van binnenuit een natuurlijk ogende gloed had.

  1. Mijn schoonheidsslaapje verbeterde

Ik realiseerde me dit pas achteraf – terwijl ik onderzoek deed naar alle manieren waarop collageen schoonheid en gezondheid ten goede komt – maar sinds ik collageen aan mijn dieet begon toe te voegen, heb ik een significante verandering in mijn slaappatroon opgemerkt. Ik heb normaal gesproken moeite om ‘s ochtends wakker te worden, maar na zes weken inname van het supplement merkte ik dat ik bij het ontwaken meer uitgerust en energieker wakker werd dan voorheen.

De voordelen van collageenpeptiden tegen veroudering

Zoals ik eerder al zei, zijn de voordelen van collageenpeptiden tegen veroudering enorm. Ik merkte echter geen drastische veranderingen in mijn eigen huid, want ik ben er nog niet helemaal. Dat gezegd hebbende, na te hebben gezien hoe snel de peptiden mijn teint voedden en mijn huid ultra soepel, zacht en glad achterlieten, kan ik zeker zien hoe de kracht van collageenpeptiden kan worden gebruikt als een natuurlijke anti-ager. In feite, volgens een recente studie Opent een nieuw venster, als u een dagelijks supplement neemt dat collageen bevat – of het nu collageenpoeder is of een pil – u daadwerkelijk een significante vermindering van de diepte van oogrimpels kunt zien, evenals een verbetering van het collageen en elastine van de huid.

Ook populair: Jimmy Choo Flash review: een ongelooflijke fruitige rozenmix