Mijn Dyson Supersonic review: is deze föhn echt €400 waard?

Dyson Supersonic review

In 2016 ondervond de haarindustrie een grote verstoring met de release van de Dyson Supersonic-droger. De eerste stap van het merk in de schoonheidswereld, het maakte (letterlijke) golven onmiddellijk dankzij het futuristische ontwerp en hightech functies zoals een krachtige digitale motor, intelligente warmteregeling en magnetische hulpstukken voor elk haartype. Kortom, het is de smartphone van haardrogers, compleet met het bijbehorende hoge prijskaartje. Daarom gaan we in deze Dyson Supersonic review kijken of deze föhn ook echt zijn beloftes waar maakt en de investering waard is!

Als professional trok de Supersonic meteen mijn aandacht. Ik heb het vrijwel sinds de lancering gebruikt (voor redactionele taken en in mijn werk met beroemde klanten), maar ik had het nog nooit uit de eerste hand als consument geprobeerd – tot nu toe tenminste. Voordat ik het zelf testte, ging ik ervan uit dat als je geen professional was die het elke dag gebruikte, je niet zou uitgeven aan zo’n luxe product om onder je wastafel in de badkamer te houden. Maar eerlijk gezegd heeft deze proefperiode mijn perspectief volledig veranderd. Lees verder voor mijn Dyson Supersonic review.

De Dyson Supersonic föhn is voor €398,95 te bestellen bij bol.com

Dyson Supersonic review

Over de Dyson Supersonic föhn

GEBRUIK: Haar drogen en stylen

STERRENBEOORDELING VAN KLANTEN: 5/5

PRIJS: €398,95

BESTE EIGENSCHAPPEN: Dyson digitale motor V9, intelligente warmteregeling, Air Multiplier-technologie, magnetische stylinghulpstukken ontworpen voor verschillende haartypes

OVER HET MERK: Dyson heeft de benadering van haarverzorging opnieuw ontwikkeld door hulpmiddelen te creëren die echte problemen oplossen (zoals schade door extreme hitte) en beschermende manieren bieden om het haar te helpen zijn natuurlijke glans te behouden.

OVER HET DESIGN: de droger van de toekomst. Als Zenon: Girl of the 21st Century een föhn had gehad, zou het de Dyson Supersonic zijn geweest. Esthetisch is deze droger het toppunt van futuristisch. Vanaf het moment dat ik hem uit de doos haalde, had ik het gevoel dat mij een toverstaf werd toevertrouwd. Ik heb de iron/fuchsia colorway getest, maar het merk biedt hem ook aan in zwart/nikkel, zwart/paars en wit/zilver.

Maar de Supersonic is niet alleen stijlvol, het ontwerp is ook slim. Om te beginnen is het vrij licht van gewicht en gemakkelijk vast te houden. Ik hield ook van de plaatsing van het filter, aan de onderkant van het handvat. Op die manier kon ik de droger tussen mijn benen doen terwijl ik haar secties zonder dat mijn kleding in de ventilatieopening werd gezogen. (Heb je er geen hekel aan als dat gebeurt?)

Het enige waar ik even aan moest wennen, was de ronde, gebogen greep – niet omdat hij te groot is, maar omdat er geen groeven zijn voor je vingers. (Ik ben er erg aan gewend om dezelfde hand te kunnen gebruiken om de droger vast te houden en de temperatuur of luchtstroom te veranderen, wat een klus met twee handen is met de Dyson.) Dit voelde op geen enkele manier als een enorme extra stap , maar als haarstylist was het een klein minpuntje.

Mijn Dyson Supersonic föhn ervaringen

Ik heb altijd extreem dik, stijl tot licht golvend haar gehad dat er het beste uitziet als het in zachte, lange lagen wordt geknipt met een klein beetje gewicht. In mijn normale routine gebruik ik volumineuze shampoos en gladmakende conditioners. Na elke douche breng ik een gewichtloze olie aan op mijn haar terwijl het nat is en kam het met mijn vingers door. Van daaruit droog ik mijn haar meestal aan de lucht en uiteindelijk draag ik het voornamelijk los. Mijn huidige haardoelen zijn om body en volume te creëren en kroezen te elimineren, zodat mijn lokken er gelukkig en gezond uitzien. Dus ik kon niet wachten op mijn Dyson Supersonic föhn ervaringen.

Qua instellingen heeft de Supersonic drie snelheden (laag, gemiddeld en hoog) en vier temperatuuropties, waaronder een koude opname om het haar na het stylen te fixeren. Het wordt ook geleverd met drie magnetische opzetstukken die zijn ontworpen om alle verschillende haartypes te stylen: een gladmakend mondstuk (dat het haar droogt met een gecontroleerde luchtstroom); een stylingconcentrator (om de controle en glans te vergroten); en een diffuser (die de lucht gelijkmatig rond krullen of golven verspreidt). De hulpstukken zijn ook uitgerust met Dyson’s Heat Shield-technologie, wat betekent dat hun oppervlakken te allen tijde koel blijven – een groot pluspunt. (Hoewel deze niet bij de Supersonic zijn inbegrepen, lanceerde het merk eerder dit jaar ook nog twee hulpstukken die specifiek gericht zijn op fijn, gekleurd en natuurlijk haar.)

Kenmerken: Zo hightech als maar kan
De Supersonic zit boordevol hightech-functies – die ik voor de prijs helemaal zou verwachten. Het hart van het apparaat is Dyson’s krachtige digitale motor V9, die tot 110.000 keer per minuut draait en elke seconde 13 liter lucht naar de versterker kan stuwen. Van daaruit produceert de Air Multiplier-technologie van het merk een geconcentreerde luchtstraal voor sneller en nauwkeuriger drogen en stylen – wat zeker een echt ding is, maar daarover hieronder meer. Deze droger heeft ook een intelligente warmteregeling, wat betekent dat hij de luchttemperatuur van het apparaat meer dan 40 keer per seconde meet om schade te voorkomen.

Toch was er een functie waar ik niet zo van onder de indruk was. Volgens het merk is de motor van de droger afgestemd om één onhoorbare frequentie te produceren, wat betekent dat hij is ontworpen om stiller te zijn dan de concurrentie. In mijn ervaring maakte deze droger een ander geluid dat iets stiller was, maar ik had nog steeds moeite om mensen te horen terwijl ik mijn haar of dat van een klant aan het föhnen was. Ik zou het voor mij persoonlijk niet als een opvallend detail beschouwen.

Hoe te gebruiken: Drie manieren om te drogen en te stylen

Omdat dit product wordt geleverd met drie hulpstukken – een gladmakend mondstuk, een stylingconcentrator en een diffuser – heb ik het voor deze Dyson Supersonic review mijn missie gemaakt om ze alle drie uit te proberen.

Eerst gebruikte ik het gladmakende mondstuk op droog haar. Ja dat weet ik. Waarom een ​​föhn gebruiken op haar dat al droog is? Mijn wens was om te zien of het mijn haar steil zou kunnen maken, de ongerijmde bobbels en golven, evenals de plooien van mijn haarband zou elimineren. Ik had gelezen dat de intelligente warmtetechnologie van de droger en de geconcentreerde luchtstroom samenwerken om de glans te behouden en kroezen te verminderen – en aangezien dit een van mijn probleemgebieden was, besloot ik hier te beginnen.

Ik stopte de droger in het stopcontact, bevestigde het gladmakende mondstuk en leidde de warmtestroom door mijn vingers erdoorheen te harken. Ik heb het in drie delen gedroogd (onder, midden en boven), zonder producten en zonder borstel. In al mijn jaren van styling ben ik nog nooit zo onder de indruk geweest van de resultaten van een tool op mijn eigen haar. Mijn haar zag er zoveel gezonder en glanzender uit dan het zou zijn geweest als ik mijn stijltang over die knikken had gehaald.

De volgende was de diffuser-opzet, die ik op vochtig haar gebruikte met een hoeveelheid krulcrème van Evo ter grootte van een erwt. Met de diffuser bevestigd, hield ik de luchtstroom op de laagste stand en de hitte op de gemiddelde stand. Ik wilde geen krachtige luchtstroom om kroezen aan te moedigen, en de hoge warmte-instelling op deze droger is een beetje te sterk als je van plan bent hem een ​​tijdje op één plek te houden – hij wordt heet. (Eerlijk gezegd zou ik de hoge warmte-instelling alleen aanbevelen als het haar helemaal nat is – en je de droger constant beweegt – om te voorkomen dat je de hoofdhuid verbrandt.)

Ik bracht het grootste deel van mijn droogtijd door met mijn hoofd ondersteboven om wat volume te krijgen door de lokken van mijn hoofdhuid weg te tillen. Ik kwam ook af en toe naar boven om al mijn haar heen en weer te draaien en gebruikte om de beurt de diffuser van onderaf, kneep mijn uiteinden in een poel en masseerde de diffuser bijna in mijn wortels terwijl ik ze heen en weer duwde en tilde ze voorzichtig op met mijn vingers. De resultaten die ik kreeg waren tonnen volume en een aantal prachtig gedefinieerde golven. In slechts vijf minuten plat voelde ik me een leeuwin. Het was zo’n snelle en grote transformatie voor mij! Het enige dat ik anders zou hebben gedaan, is een klein beetje meer product gebruiken om de kroesfactor nog meer te verminderen. (Laten we eerlijk zijn – het is moeilijk om geen kroes te hebben als je diffuus bent!)

Als laatste heb ik het stylingmondstuk gebruikt om zachte bochten in mijn haar te maken. Ik wilde zien of ik met minimale inspanning een meer gestileerde, minder natuurlijke look kon krijgen. Hiervoor heb ik een beetje product in mijn haar gedaan, dat al droog en glad was, voor wat extra hold. Toen wisselde ik mijn benadering van golven af: ik pakte secties van 2,5 cm en stuurde de warmte heen en weer op een losse greep van het haar, zodat het kon buigen, of ik kneep de sectie voorzichtig in mijn hand met de toegepaste warmte en trek hem dan losjes naar beneden. Ik heb niet elk deel van mijn haar gedaan, alleen enkele van de meest opvallende stukjes om het er perfect onvolmaakt en gestileerd uit te laten zien. Als ik geen baby had, zou ik mijn haar zoveel mogelijk op deze manier stylen. Ik hield van de uitstraling.

Dyson Supersonic review

De resultaten: snelle droogtijd en super veelzijdig

Niet alleen droogde en stylede de Supersonic mijn haar, maar het gebeurde ook in een recordtijd. Mijn haar was glanzend en gladgestreken in letterlijk vijf minuten plat met het gladmakende mondstuk. Mijn krullen waren ongelooflijk volumineus en gedefinieerd met de diffuser. Het stylingmondstuk hielp me om gemakkelijker imperfecte golven te creëren dan andere hete tools. Al met al was ik buitengewoon verrast met de effecten die ik zag bij elke bijlage!

De verkorting van de droogtijd is misschien wel de absoluut beste eigenschap van dit product. De verschillende hulpstukken dienen als enorme hulpmiddelen op de stylingafdeling en ik ben nog nooit zo onder de indruk geweest van de concentrator of diffuser van een droger. De warmte en luchtstroom zijn extreem krachtig, waardoor dit een van de meest effectieve drogers is die ik ooit heb gebruikt.

Is het de €400 waard?
Ja, dit product is een investering, maar het biedt zo’n enorm scala aan stylingopties. Het kan je in een tijdnood voorbereiden met zijn snelheid – en het is gebouwd om lang mee te gaan. Met andere woorden, het is de basis van uw investering in goed haar. Ik ben blij dat ik voor deze Dyson Supersonic review alle opties uitgebreid getest heb en hierover een goed oordeel kan vellen.

Niets is te vergelijken met de Dyson Supersonic
Als beauty liefhebbers en editor bezit ik veel föhns. Voordat ik de Supersonic aan mijn arsenaal toevoegde, gebruikte ik een paar verschillende. Ik had de Amika Accomplice compacte droger in een van mijn badkamers thuis, een Paul Mitchell Neuro Light-droger in mijn studio en een Harry Josh-föhn in mijn set. Al deze hebben hun eigen voordelen: de Accomplice was gemakkelijk op te bergen, de Neuro was extreem licht van gewicht en de Harry Josh had beide voordelen plus een snelle droogtijd en een comfortabele grip.

Maar eerlijk gezegd is het moeilijk om een ​​van deze drogers tegen de Supersonic te houden. Hoewel ik niets tegen ze heb – ze zijn allemaal nog steeds geweldig op hun eigen manier en ze klaren de klus prachtig – de Supersonic is vrijwel een klasse apart op het gebied van ontwerp, veelzijdigheid en effectiviteit.

Mijn Dyson Supersonic review geeft dit product 5 sterren

Mijn Dyson Supersonic review is het eens met de algemene sterrenwaardering van 5/5, gegeven door klanten. De Dyson Supersonic is niet alleen een investering in je haar, het is de investering. Ja, het heeft een hoog prijskaartje, maar het is gebouwd om lang mee te gaan en is in vrijwel alle opzichten ongeëvenaard. Als je het binnen je budget kunt zwaaien, ga ervoor.

Ook populair: Krultang met koude lucht: Dyson Airwrap Styler review