Mijn gellak is gerimpeld, hoe komt dat? Nagel experts leggen uit!

gellak gerimpeld

Je hebt een geweldige set gelnagels bij jezelf of iemand anders gemaakt om vervolgens te ontdekken dat de gellak er gerimpeld en bubbelig uitziet. Hoewel het een frustrerend probleem kan zijn, komt het vaak voor en is de oorzaak gemakkelijk te identificeren. Lees verder om te ontdekken hoe rimpels of bubbels in gellak ontstaat en hoe je dit in de toekomst kan voorkomen bij je volgende gel manicure.

Waarom je gellak gerimpeld is

Gellak die na het uitharden gerimpeld is, komt waarschijnlijk door het aanbrengen. Als de gellak te dik is aangebracht, kan uw UV-lamp moeilijk volledig in de kleur doordringen en kan de nagellak dus niet effectief in al zijn lagen uitharden. Dit resulteert in een toplaag gellak die gerimpeld, bubbelend of klonterig er uitziet.

Het is belangrijk dat je geen laagjes gellak meer aanbrengt om deze gerimpelde laag te maskeren. Als u dit doet, is het onwaarschijnlijk dat u een gladde toplaag krijgt en dat de onderliggende lagen nog steeds niet uitgehard zijn. Niet-uitgeharde gellak zal waarschijnlijk vroeg loslaten en kan gevaarlijk zijn voor uw klant; het heeft een hoger risico op het optreden van een allergische reactie vanwege de grotere kans dat het niet-uitgeharde product in contact komt met de huid. Dit is wanneer een reactie op de chemicaliën waarschijnlijk zal optreden.

De best beoordeelde gellak lamp op bol.com: de Vanilon UV Lamp die rimpels in gellak voorkomt

gellak gerimpeld

Investeer in een goede lamp en gellak

Under-cured gel polish is de meest voorkomende reden voor rimpels na uitharding, maar er zijn andere mogelijkheden. U kunt rimpels op de nagels opmerken als u voorafgaand niet de juiste nagelvoorbereiding heeft uitgevoerd. Als alternatief kan het tijd zijn om uw professionele nagellamp te upgraden. Als er regelmatig kreukels of bubbels optreden bij meerdere klanten en je hebt gekeken naar de dikte van je lagen, kan dit betekenen dat je lamp moet worden vervangen omdat de UV-lampen niet meer in het product doordringen zoals zou moeten.

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat u een gellak van hoge kwaliteit gebruikt, omdat dit helpt om de beste algehele resultaten te krijgen.

Kijk ten slotte eens naar de manier waarop u uw handen in de lamp plaatst. Zorg ervoor dat het UV-licht alle vingers optimaal raakt; het afzonderlijk uitharden van de duimnagels is gebruikelijk in veel salons om ervoor te zorgen dat de lamp de gellak volledig kan uitharden.

De Polygel Kit van Bone Vista is de beste starterspakket voor als jij jouw droomnagels wil creëren. Met deze nagelset heb je altijd prachtige en gezonde nagels. In de kit zit alles wat u nodig heeft om professionele nagels aan te brengen

gellak gerimpeld
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

U leest: Mijn gellak is gerimpeld, hoe komt dat? Nagel experts leggen uit!

Ook populair: 15x de beste UV-lamp die nagels binnen enkele minuten drogen

Dit vind je misschien ook leuk: