Mijn La Roche-Posay Rosaliac ervaringen: geen roodheid meer

La-Roche-Posay-Rosaliac

We love alles wat Frans is. Van bitterkoekjes, tot Franse landelijke decors, tot Louboutin; de Fransen hebben gewoon een manier om hun dingen te doen, hoe omschrijf je dat…fantastisch. Maar misschien houden we het meest van hun huidverzorging, zoals de La Roche-Posay Rosaliac collectie. Geef ons een fles of pot met een Frans goedje, en je zult zoveel bezwijmen horen dat je zou zweren dat Pio Marmaï in de kamer was. (Zoek hem op.)

Dit alles wil zeggen dat ik mijn recensie van de La Roche-Posay Rosaliac collectie met een lichte vooringenomenheid ben ingegaan. Maar ik had geen idee hoeveel ik van deze producten zou houden. Het antwoord was: veel!

Over de La Roche-Posay Rosaliac collectie

Zie je, ik ben net als vele anderen getroffen door de chronische, maar behandelbare huidaandoening rosacea. Natuurlijk kun je jezelf insmeren met zonnebrandcrème. Je kunt pittig eten en alcohol vermijden. U kunt warm water vermijden. Maar als u rosacea heeft, krijgt u af en toe een opflakkering. Jezelf bewapenen met een regime van goede producten helpt natuurlijk enorm. Mag ik jullie voorstellen aan twee…

La Roche-Posay Rosaliac AR Serum

La Roche-Posay Rosaliac

La Roche-Posay Rosaliac AR Serum (€22,23) is ontworpen om roodheid en geïrriteerde huid te verminderen (dat is rosacea tot een tee.) Het werkt niet alleen zichtbaar, het heeft een anti-terugvaleffect zodat het de progressie kan helpen voorkomen en opnieuw optreden van roodheid.

AR Intense volgt de minimalistische filosofie van La Roche-Posay en beperkt ingrediënten om de kans op bijwerkingen en reactiviteit te verminderen. Vrij van conserveermiddelen, parabenen, geur, alcohol, kleurstoffen en lanoline, het heeft de kleur en textuur van wat ik zou omschrijven als romige honing. Ik was bang dat het te rijk zou zijn voor mijn vette huid, maar mijn huid dronk dit op als het arme, uitgedroogde ding dat het is. Dat klopt, mijn vette huid is op de een of andere manier ook droog. Rosacea kan de huid echt verwarren.

AR Intense kalmeerde mijn huid onmiddellijk, hydrateerde het zonder het vettig te maken en hield het de hele dag zo. Het is in één woord geweldig. Of, incroyable, zoals het geval kan zijn. Ik zal NOOIT meer zonder dit product zitten.

La Roche-Posay Rosaliac CC Cream

La Roche-Posay Rosaliac
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Over verbazingwekkend gesproken, de La Roche-Posay Rosaliac CC Cream (€22,78) is dat ook. Het is de allereerste vrij verkrijgbare roodheidcorrigerende cc-crème. Het dekt niet alleen, het behandelt. Een onderzoek toonde een vermindering van 24% van de zichtbare roodheid op de blote huid aan na 8 weken gebruik dankzij enkele krachtige ingrediënten. Ambofenol, een plant die in Madagaskar wordt aangetroffen en die traditioneel wordt gebruikt als kalmerend middel en pijnstiller, wordt door de farmaceutische industrie gebruikt om te kalmeren en te kalmeren. En Neurosensine corrigeert niet alleen zichtbaar, het vermindert ongemak en warmtesensaties.

De wetenschap achter hoe het dekt, is ook interessant. Het maakt gebruik van een mix van rood, wit, geel en zwart pigment. Rood neutraliseert bestaande roodheid, wit maakt het dekkend, geel voegt een nude tint toe en zwart voegt intensiteit toe. Het dekt prachtig, in één universele tint en met een lichte, hydraterende formule die zich nooit in mijn poriën of lijntjes nestelt. Allemaal met een SPF 30 ook.

Conclusie

De twee La Roche-Posay Rosaliac-producten hebben voor een dramatische verandering in mijn huid gezorgd, en ik gebruik die term niet lichtvaardig! Mijn huid lijkt gewoon niet meer zo onrustig als drie weken geleden. Het voelt beduidend beter aan. En het beetje roodheid dat er is, wordt gecamoufleerd tot op het punt van niet-bestaan.

Oui, de Fransen hebben het weer gedaan…

U leest: Mijn La Roche-Posay Rosaliac ervaringen: geen roodheid meer

Ook populair: 13x de beste poederige parfum voor dames die sexy en fris ruiken

Dit vind je misschien ook leuk: