Mijn nagels zijn beschadigd. Hoe kan ik ze snel weer herstellen?

mijn nagels zijn beschadigd

Je nagels zijn opgebouwd uit lagen van een eiwit dat keratine wordt genoemd en dienen als bescherming voor je vingers en tenen. Keratine, dat ook de cellen in je haar en huid vormt, beschermt de nagels tegen beschadiging. Maar het is niet ongebruikelijk dat nagels beschadigen, splijten, afbladderen of breken. Volgens de Harvard Medical School heeft 27 procent van de vrouwen broze nagels, ook wel onychoschizia genoemd. Dit kan het gevolg zijn van een onderliggende gezondheidstoestand of andere externe factoren. Denk jij: mijn nagels zijn beschadigd. Hoe kan ik ze snel herstellen? Lees verder om meer te weten te komen over de oorzaken van broze nagels en wat u kunt doen om ze gezond en sterk te houden.

Wat veroorzaakt broze of beschadigde nagels?

Volgens het American Osteopathic College of Dermatology (AOCD) vallen broze nagels in twee categorieën: droog en broos of zacht en broos. Droge en broze nagels zijn het gevolg van te weinig vocht. Ze worden meestal veroorzaakt door het herhaaldelijk wassen en drogen van vingernagels. Aan de andere kant worden zachte en broze nagels veroorzaakt door te veel vocht, vaak als gevolg van overmatige blootstelling aan wasmiddelen, huishoudelijke schoonmaakmiddelen en nagellakremover.

Andere oorzaken van broze nagels zijn onder meer:

  • Leeftijd. Nagels veranderen vaak naarmate mensen ouder worden en worden vaak dof en broos. Terwijl teennagels gewoonlijk dikker en harder worden, worden vingernagels vaak dunner en brozer.
  • Ijzertekort. Deze aandoening treedt op wanneer het lichaam niet genoeg ijzer krijgt, wat leidt tot lage rode bloedcellen. Uw arts kan uw ferritinegehalte meten en suppletie geven als deze laag blijkt te zijn.
  • Hypothyreoïdie. Naast broze nagels kunnen symptomen van een laag schildklierniveau haaruitval, vermoeidheid, gewichtstoename, constipatie en depressie omvatten. Uw arts kan hypothyreoïdie behandelen met het synthetische schildklierhormoon levothyroxine, dat oraal kan worden ingenomen.
  • het syndroom van Raynaud. Gekenmerkt door problemen met de bloedsomloop in de ledematen, kan deze aandoening de nagelgezondheid beïnvloeden. Uw arts kan calciumkanaalblokkers voorschrijven, zoals amlodipine of nifedipine, of alternatieven, zoals losartan, fluoxetine of sildenafil.

De AOCD biedt een diagnostische tip om te helpen bepalen of uw broze nagels worden veroorzaakt door een interne aandoening of externe omgevingsfactoren: “Als de vingernagels splijten, maar de teennagels sterk zijn, dan is een externe factor de oorzaak.”

Trind Nail Repair herstelt beschadigde nagels in 2 weken

Mijn nagels zijn beschadigd

Wat kan ik doen aan mijn beschadigde nagels?

U kunt niets doen aan leeftijdsgerelateerde nagelveranderingen, maar u kunt het risico op gespleten, gebarsten en broze nagels verminderen. Probeer de volgende tips om de nagels gezond en sterk te houden:

Gebruik een vochtinbrengende crème

  • Zoek naar vochtinbrengende handlotions die lanoline of alfahydroxyzuren bevatten. U kunt ook lanolinerijke nagelconditioners online kopen.
  • Bevochtig je handen na het wassen. Wanneer u de lotion of crème aanbrengt, moet u deze rond en direct op uw nagels wrijven.
  • Bevochtig je handen, voeten en nagels voordat je naar bed gaat om ze gehydrateerd te houden terwijl je slaapt.

Bescherm je handen

  • Draag bij huishoudelijke klusjes handschoenen, zoals afwashandschoenen, om uw handen droog te houden. Handschoenen kunnen ook uw handen en nagels beschermen tegen agressieve chemicaliën, zoals was- en reinigingsvloeistoffen.
  • Vermijd langdurige blootstelling aan koud, droog weer. Als je op een koude dag toch naar buiten gaat, draag dan handschoenen.

Verzorg je nagels


Houd je nagels kort om het nageloppervlak, waar water en chemicaliën kunnen worden opgenomen, te minimaliseren.
Gebruik een fijn nagelvijl om je nagels te vijlen. Het is een goed idee om je nagels dagelijks te vijlen om onregelmatigheden te elimineren en breuk en splijten te voorkomen. Zorg ervoor dat u slechts in één richting vijlt.
Kies of bijt niet in je nagels of nagelriemen. Je kunt een metalen instrument gebruiken om de nagelriem terug te duwen, maar gebruik het niet rechtstreeks op je nagel.
Polijst je nagels in dezelfde richting als de nagel groeit. Vermijd heen en weer bewegingen die splijten kunnen veroorzaken.
Overweeg om een ​​nagelverharder aan te brengen om de nagels te versterken.
Kies voor een nagellakremover die geen aceton bevat en probeer veelvuldig gebruik van de remover te vermijden.

Praat met een dokter

Vraag uw arts naar de voordelen van het nemen van een biotinesupplement. Volgens de AOCDTrusted Source kan oraal ingenomen biotine het splijten en breken van de nagels voorkomen.

Garnier Ultra Doux Handcrème Droge Huid en Nagels is verrijkt met Argan & Camelia olie

Mijn nagels zijn beschadigd

Ook populair: Beste press-on nails: dit is de top 5 kunstnagels van 2021