Miu Miu parfum review: lelietjes-van-dalen in een flesje

miu miu parfum review

Omdat dit van een submerk van Prada is, en met dezelfde parfumeur, Daniela Andrier (van wiens geuren ik meestal houd), had ik redelijk hoge verwachtingen van wat er in de mooie en coole, neo-60’s-futuristische fles zou zitten Miu Miu’s gelijknamige pilaargeur. We zullen in deze Miu Miu parfum review de geur eens goed onder de loep nemen; het prachtige flesje ziet er in elk geval al veelbelovend uit. De parfum is in diverse formaten bij bol.com verkrijgbaar.

Miu Miu parfum review


Als een fuitige bloemenshampoo

Miu Miu, uitgebracht in 2015, richt zich op lelietje-van-dalen (ook bekend onder de Franse naam muguet), een luchtige, zilverachtig-groen ruikende bloem die voorkomt in enkele van de grote klassiekers van de parfumerie, maar momenteel minder in-trend is dan andere verse bloemen. , zoals pioenroos of fresia.

Ik juich Miu Miu toe omdat ze voor een uitgesproken persoonlijkheid in hun compositie gaan – en voor de slimme keuze van de parfumeur om een ​​bloem te benadrukken die zowel “onder de radar” is (d.w.z. uniek ruikend) EN past bij de moderne smaak voor schoon-fris-luchtig notities.

Miu Miu ruikt zo * intens * helder en schoon. Het centrale lelietje-van-dalen heeft zijn koudere aspecten, dus mijn neus leest het als ijzig en hoog, ondanks het verzachtende effect van de ondersteunende bloemen (een delicaat, zij het duidelijk synthetisch, duo van roze roos en licht, groen- getinte jasmijn).

De pittige zwarte bes en een mix van glanzende witte musk + bleke, sappige perzik dragen bij aan een fruitige shampoo-indruk. Om de geur af te ronden, heeft de gedempte basis een fluistering van schoon en koel akigalahout, vaag vergelijkbaar met die in Valentino Donna Rosa Verde.

Geur impressies

Noten: (Top)lelietje-van-dalen, bergamot, citroen; (Hart)groene noten, roos, jasmijn, zwarte bes, perzik; (Basis) witte musk, akigalahout.

Kleurindruk: doorschijnend neongroen.

Roept op: Muguet-shampoo; een androïde in chique futuristische witte kleren.

Gelijkaardig aan: Dior Diorissimo; Tiffany & Co. Tiffany Sheer; Versace Pour Femme Dylan Blue.

Seizoen en gelegenheid: vroege lente, overdag.

Miu Miu parfum review

Miu Miu parfum review: conclusie

Miu Miu is een heldere, zeer zuivere bloem met een glanzende, koude afdronk en een scherp fruitig randje. Het ruikt lekker, op een heel ongedwongen manier, met intense shampoo-vibes. Ik waardeer de unieke kijk op een leuke en frisse geur waar deze geur voor probeert te gaan. Het is aangenaam, bij een korte snuif en ook wanneer je hem de hele dag door zou ruiken.

Dit is mijn favoriete geurgenre (en lelietje-van-dalen, vaak geen gemakkelijke noot voor mij), omdat het de geur van verse fruitige bloemen, groene bloemen en zelfs een paar lelietje-van-dalen oproept. Dus, Miu Miu: een mooie fles, fijne tonen en een prachtexemplaar om in je collectie te hebben.

U leest: Miu Miu parfum review: lelietjes-van-dalen in een flesje

Ook populair: Top 3 Marc Jacobs Decadence dupe en vergelijkbare alternatieven

Dit vind je misschien ook leuk: