Nagel stickers plakken: hoe aan te brengen, verwijderen en tips

nagel-stickers-plakken

Tegenwoordig lijkt het alsof iedereen kiest voor DIY-nagels. Van druknagels tot traditionele manicures, de mogelijkheden zijn eindeloos. En als u op zoek bent naar een alternatief dat uw manicureroutine aanzienlijk zal versnellen , dan zouden nagelstickers op uw radar moeten staan. Nagel stickers plakken is een perfecte optie voor diegenen die gewoon geen tijd kunnen vinden om in een salonstoel te zitten , maar wel willen meedoen aan de nieuwste nail art-trends (hallo, neonnagels!). 

Deze video geeft een goede impressie hoe het plakken van nagel stickers werkt en hoe je er langdurig plezier aan beleeft.

Wat zijn nagelstickers?

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn nagelstickers (of nail wraps) simpelweg stickers gemaakt van nagellak met aan de ene kant een plaklaag en aan de andere kant een nagellakkleur of -design. Nagelstickers zijn meestal verkrijgbaar in voorgesneden formaten die de hele nagel bedekken en de nagellak volledig vervangen. Je kunt ze ook vinden als kleinere stickers die kunnen worden gebruikt om een ​​gewone manicure te accentueren.

Natuurlijk zijn nagelstickers niet alleen gereserveerd voor uitbundige looks. Als je liever een minimalistische mani rockt, kun je opties vinden in effen nagelkleuren die voor een strakke look zorgen. Hiermee kun je de rotzooi en droogtijd overslaan die vaak gepaard gaan met traditionele nagellak.

Zijn nagelstickers veilig?

Goed nieuws: nagelstickers zijn volkomen veilig voor je nagels. Omdat nagelstickers kunnen loslaten zonder je nagels te beschadigen, is het een goede voor de gezondheid van je nagels.  

Tip van de redactie: een van de beste aspecten van nagelstickers is dat ze de meest budgetvriendelijke manicure bieden met sets die nog geen 5 euro kosten. 

Hoe lang gaan nagelstickers mee?

Als je ze op de juiste manier op je nagels aanbrengt, kun je verwachten dat nagelstickers tot twee weken blijven zitten. Houd er rekening mee dat hoe nauwkeuriger uw applicatietechniek is, hoe langer uw nagelstickers meegaan. 

Bestel By Emily Nagel Stickers in ruim 300 verschillende designs bij bol.com

Nagel stickers plakken

Hoe nagel stickers plakken?

Klaar om die mooie manicure te krijgen door middel van nagelstickers? Grijp je favoriete set nail wraps en volg onze stapsgewijze zelfstudie hieronder om de look onder de knie te krijgen.

Stap 1. Verwijder oude nagellak

Voordat je je nagelstickers kunt aanbrengen, moet je ervoor zorgen dat je natuurlijke nagels mooi en schoon zijn. Zet de toon door oude nagellak die op je nagels is achtergebleven te verwijderen met nagellakremover. 

Stap 2. Vijl je nagels

Het algemene doel is dat je nagelstickers eruit zien als je natuurlijke nagels, dus het is essentieel om je nagels eerst te vijlen en vorm te geven. Knip je nagels en zorg ervoor dat ze gelijk zijn, en volg daarna een nagelvijl om je nagels vorm te geven voor een mooie en gladde afwerking.

Stap 3. Maak je nagels schoon

Plaats je handen een paar minuten in een kom met warm water om je nagels snel te laten weken. Duw je nagelriemen wat naar achteren voor een frisse look.

Tip van de redactie: als je in de verleiding komt om je nagelriemen te knippen, doe het dan niet! Het snijden ervan kan leiden tot irritatie of infectie.

Stap 4. Selecteer je nagelstickers

Zodra je nagels droog zijn, is het tijd om je nagelstickers eruit te halen. Elke set nagelstickers wordt geleverd op een transparant vel met verschillende maten, zodat ze geschikt zijn voor mensen met verschillende nagelvormen en -maten. De beste manier om de juiste maat voor u te kiezen, is door de stickers over uw nagels te plaatsen voordat u ze van het vel verwijdert. Zodra je je stickers hebt uitgezocht, is het tijd voor de plakactie.

Stap 5. Trek je nagelstickers van het vel

Het enige dat u hoeft te doen, is de strip met uw vingers van de achterkant te verwijderen. Maar als je nagels extra lang zijn of de stickers super plakkerig zijn, kun je ze ook met een pincet oppakken. 

Stap 6: Breng je nagelstickers aan

Plaats de kant met de lijm voorzichtig zo dicht mogelijk bij je nagelriem. Strijk het glad tegen je nagel vanaf de nagelriem tot aan de punt van de nagel. Als je nagelstickers gebruikt als accent op je basisnagelkleur, plaats de nailart-sticker dan waar je maar wilt en strijk hem glad voor een naadloze afwerking. 

Stap 6. Bewaar het teveel

Als je merkt dat er een stukje extra nagel sticker aan je nagels hangt, gebruik dan gewoon een nagelvijl om het overtollige weg te strijken voor een schone afwerking. Herhaal dit totdat je een volledige set nagelstickers op je nagels hebt.

Stap 7. Voeg een doorzichtige toplaag toe

Als je klaar bent met het aanbrengen van de nagelstickers, breng je een toplaag aan voor een glanzende afwerking. Deze stap is geen vereiste, maar we raden aan om het te doen voor een langdurige en professioneel ogende finish.

Nagel stickers plakken
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Hoe nagelstickers te verwijderen

Zodra je nagelstickers aan de randen beginnen op te tillen, is het tijd om ze te verwijderen. Hieronder vind je drie manieren om de klus te klaren.

Optie 1. Trek de stickers eraf

Als je nagelstickers al minstens twee weken op hun plaats zitten, zullen ze waarschijnlijk gemakkelijk loslaten als het zover is. Verwijder de stickers van de opgetilde rand als ze zonder moeite loskomen.

Optie 2. Doe een acetonweek

Een geweldige manier om hardnekkige nagellakstickers te verwijderen, is door ze in aceton te laten weken. Breng een kleine hoeveelheid vaseline aan op je nagelriemen om je nagels te beschermen tijdens het verwijderingsproces. Giet aceton in een kleine kom, plaats je vingers in de kom en laat je nagels 10 minuten weken. 

Als je soak-sessie voorbij is, gebruik je een oranje stok om de stickers voorzichtig van de nagels te tillen. Als de nagelstickers niet loskomen, herhaal dan het weken in aceton nog eens vijf minuten.

Optie 3. Heet water weken

Als je je nagelstickers liever zonder aceton verwijdert, is weken in heet water voldoende. Het enige wat je hoeft te doen is een kommetje met warm water te vullen en een paar druppels afwasmiddel toe te voegen. Plaats je handen in de kom en laat je nagels 20 minuten weken. Zodra de nagelstickers los zitten, kun je ze er voorzichtig aftrekken.

U leest: Nagel stickers plakken: hoe aan te brengen, verwijderen en tips

Ook populair: Top 5 beste nagelstickers van 2023 voor een mooie manicure