Nagelbijten afleren: dit is de methode die voor mij werkte!

nagelbijten-afleren

Ik ben in mijn leven een enorme nagelbijter geweest geweest. Eigenlijk noemde ik mezelf een ‘nagelknabbelaar’ omdat ik nog nooit zo snel op mijn nagels heb gebeten. Hoe graag we ook op onze nagels bijten, als je enigszins bent zoals ik, zou je graag het nagelbijten afleren. In dit artikel vertel ik meer over nagelbijten, waar het vandaan komt bij de meeste mensen en het enige wat bij mij goed hielp om ervan af te komen; namelijk Herome Bye Bite Anti-Nagelbijt Nagellak, een zeer bittere lak verrijkt met vitamine E die het nagelbijten tegengaat maar wel de nagels mooier maakt in een korte tijd.

Nagelbijten afleren

Waarom nagelbijten mensen?

Nagelbijten wordt onychofagie genoemd. Sommige wetenschappers geloven dat het een aangeleerde gewoonte is in plaats van een emotionele toestand. Anderen geloven dat het een gevolg is van een disfunctie in de psychologische ontwikkeling, terwijl anderen zich verdiepen in hyperactief gedrag, sociaal gedrag en gedragsgedrag. Vaak beschouwd als een stressgerelateerde of nerveuze gewoonte, verschilt nagelbijten per persoon. Sommige mensen peuteren gewoon aan hun nagels en nagelriemen. Vermoedelijk komt het veel voor bij kinderen en jonge volwassenen.

Enkele methodes die ik heb geprobeerd

  • Als ik aan het knabbelen was, had ik geprobeerd op mijn handen te zitten. Maar zodra ik mijn handen onder mijn billen vandaan haalde, ging ik door met dezelfde gewoonte. Ik wilde fysiek mijn vingers niet in mijn mond steken en mijn brein zei me: “Stop. Doe het niet”. Het leek op een dwang die je, eenmaal begonnen, niet los kon laten voordat je deze hebt voltooid.
  • Ik heb een maand handschoenen gedragen en ze alleen uitgedaan als dat nodig was. Geweldig!!! Ik had nagels. Het was echter een tijdelijke oplossing en de eerste keer dat ik niets had om mijn handen mee bezig te houden, gingen ze in mijn mond.
  • Ik heb ooit hypnose geprobeerd, maar ik kon niet gehypnotiseerd worden.
  • Meditatie was een andere beproeving die geen succes had.
  • Korte kunstnagels bleven ongeveer een week op mijn echte nagels zitten voordat ik ze op dezelfde manier beet en uiteindelijk allemaal eraf trok.
  • Als ik een kledingstuk aan het breien was, nam ik hem mee naar de film, omdat ik het niet hoefde te zien om te kunnen breien. Ik nam mijn breiwerk mee naar een feestje en zat in de hoek met vrienden te praten en te breien.

Ik kon nagelbijten niet relateren aan honger of dorst. Ik kon het niet in verband brengen met stress, aangezien ik me niet gestresst voelde. Ik kon me niet verhouden tot angst of emotionele situaties. Het had geen relatie met eenzaam zijn. Dat wilde niet zeggen dat andere mensen door deze triggers worden beïnvloed. Ze zeggen dat nagelbijten stress of angst verlicht, maar mijn nagelbijten begon wanneer ik stil zat. In een vliegtuig. Lezing. In een auto. Bioscoop. Socialiseren.

Nagelbijten afleren: dit hielp wél

Ik ging op zoek naar een middel dat mij tijdens het stilzitten zou weerhouden om op mijn nagels te bijten. Ik kwam uit op Herome Bye Bite Anti-Nagelbijt Nagellak (een flesje kost €12,92 voor 10ml) tegen nagelbijten en zelfs duimen. Het is een lak die je op je nagels smeert en doort de zeer bittere smaak zal de verleiding om je vingers in je mond te stoppen enorm afnemen. Bij mij werkte dat super! Door de toegevoegde vitamine E zag ik ook dat mijn nagels snel gezond en lang werden. En nu ben ik inmiddels al enige jaren helemaal van het nagelbijten af; voor mij was het een afgeleerde gewoonte.

Nagelbijten afleren

Nagelbijten afleren – conclusie

Nagelbijten wordt onychofagie genoemd en heeft vaak te maken met een aangeleerde gewoonte. Zoek jij een goed middel om het nagelbijten voor eens en voor altijd af te leren, dan kan ik de Herome Bye Bite Anti-Nagelbijt Nagellak van harte aanbevelen. Het bevat geen schadelijke stoffen, is niet oplosbaar in water en bevordert bovendien een gezonde nagelgroei.

U leest: Nagelbijten afleren: dit is de methode die voor mij werkte!

Ook populair: Welke nagellak is het beste? Dit zijn de 7 beste nagellak merken!