Nagellak remover met of zonder aceton: wat is het verschil?

nagellak remover met of zonder aceton

Heb je ooit in de drogisterij gestaan ​​met afgebroken nagels en wezenloos staren naar al je opties voor nagellakremover? Je bent niet alleen. De belangrijkste beslissing die u moet nemen, is of u nagellak remover met of zonder aceton wilt. Hier is het simpele geheim: terwijl aceton sneller werkt om de nagellak van je nagels te krijgen, zijn niet-acetonverwijderaars zachter voor ze. We schreven al eerder over de beste nagellak remover zonder acton, die mild zijn voor de nagels en ze ook nog eens intensief verzorgen. In dit artikel leggen we uit waarom deze producten milder zijn en waarin ze verschillende ten opzichte van nagellak removers met aceton.

Dus wat zit er eigenlijk in nagellak remover?

Aceton is een heldere, sterk ruikende en licht ontvlambare vloeistof. Het is een oplosmiddel dat zelfs plastic kan desintegreren. Dit verklaart waarom het zo snel uit elkaar valt en je nagellak verwijdert. Isopropylalcohol wordt meestal gebruikt bij het maken van aceton.

Het belangrijkste actieve ingrediënt in niet-acetonverwijderaars is meestal ethylacetaat. Gemaakt van ethanol en azijnzuur, is ethylacetaat kleurloos en ook ontvlambaar. Naast het gebruik als oplosmiddel, heeft de geurige geur geleid tot het gebruik ervan in parfums.

De meeste van je nagellakremovers bevatten oplosmiddelen als ingrediënten. Als je je les over polymeren uit de scheikundeles op de middelbare school kunt herinneren, zie het dan als volgt: je nagellakremover is een organisch vloeibaar oplosmiddel. Nagellak is een uitgehard organisch polymeer. Wanneer de remover op de lak wordt aangebracht, zullen de moleculen van het oplosmiddel zich een weg banen door de polymeermoleculen, waardoor de lak uiteenvalt.

Vanwege de sterkte van aceton als oplosmiddel, mag het niet op je nepnagels worden gebruikt. Het oplosmiddel in de nagellakremover zal je extensions verzwakken en ervoor zorgen dat ze loskomen van je natuurlijke nagel. Een van de redenen waarom nagellakremovers zonder aceton werden gemaakt, was om op nagelverlengingen te worden gebruikt.

Maar voor het verwijderen van glinsterende, glitternagellak kun je het beste de grote kanonnen gebruiken: acetonlakverwijderaar. De chemicaliën in glitter nagellak maken het moeilijker dan andere nagellakken om af te breken.

Als je ernstige gezondheidsproblemen hebt over de chemicaliën die worden gebruikt in nagellakremovers met aceton en zonder aceton, kun je overwegen om over te stappen op nagellakremover die geen giftige ingrediënten gebruikt. Er zijn tegenwoordig ook veel nagellakremovers op de markt die opscheppen dat ze volledig “natuurlijk” en biologisch afbreekbaar zijn.

De Bourjois Gentle Nail Polish Remover is een effectieve maar zachte manier om nagellak in een enkele veeg te verwijderen met een aceton-vrije formule. Ontworpen zodat je nagels niet uitdrogen terwijl je de nagellak verwijdert, en laat een heerlijke geur van vanille en rood fruit achter.

Nagellak remover met of zonder aceton

Veelgestelde vragen over nagellak remover met of zonder aceton

Zijn aceton en nagellakremover hetzelfde?

Aceton is een kleurloos oplosmiddel dat in sommige nagellakremovers voorkomt. Niet alle nagellakremovers bevatten echter aceton. Aceton is echter de meest effectieve manier om nagellak te verwijderen.

Is aceton nagellakremover giftig?

Aceton is giftig. Een klein slokje nagellakremover kan echter alleen maar maagklachten geven. Maar meer dan dat innemen is zeer gevaarlijk en kan hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid of braken, ademhalingsmoeilijkheden, lage bloeddruk en snelle hartslag veroorzaken. Het kan zelfs bewustzijnsverlies veroorzaken en kan zelfs dodelijk zijn.

Waar zijn aceton nagellakremovers van gemaakt?

Aceton nagellakremover bestaat uit aceton als het belangrijkste oplosmiddel en een vettig materiaal zoals ricinusolie of lanoline. Daarentegen bestaan ​​niet-aceton nagellakremovers uit ethylketon en nethy- of lethylacetaat als hun actieve ingrediënt.

Is nagellak remover met of zonder aceton beter?

Nagellak removers zonder aceton zijn veel zachter voor de huid en werden oorspronkelijk gemaakt om te worden gebruikt op nagelverlengingen omdat aceton extensions broos maakte. Maar om het simpel te zeggen, nagellakverwijderaars zonder aceton zijn minder effectief in het verwijderen van nagellak dan aceton.

Wat kan ik gebruiken in plaats van aceton?

Ethylacetaat is een organische verbinding die door veel fabrikanten wordt gebruikt als vervanging voor aceton. U zult zien dat ethylacetaat of methylethylketon wordt gebruikt als het belangrijkste oplosmiddel in acetonvrije nagellakremoverproducten.