Nagellak sneller laten drogen? Gebruik deze 6 effectieve hacks

nagellak-sneller-laten-drogen

Als je het leuk vindt om je nagels te lakken, maar een hekel hebt aan wachten tot je nagellak droog is, dan is dit artikel iets voor jou. Laten we eerlijk zijn – er is niets frustrerender dan naar bed gaan met pas gelakte nagels en wakker worden om je harde werk besmeurd en verpest te vinden. Hetzelfde geldt voor de keren dat je te laat komt voor dat diner of die vergadering, maar je nagellak droogt gewoon niet op. Wil je weten hoe je je nagellak sneller laten drogen kan? We hebben een aantal eenvoudige en effectieve methoden samengesteld die u zullen helpen het uiterst saaie proces te versnellen.

6 tips om nagellak sneller te laten drogen

1. Gebruik een droogspray

Als u een in de handel verkrijgbare nagellakdroogspray gebruikt, wordt uw wachttijd gehalveerd. Deze producten helpen niet alleen de lak sneller te drogen, maar laten je nagels er ook super glanzend uitzien. Ze voeden en verzorgen ook de huid rond je nagelriemen. Lees hier onze Herome Rapid Nail Dry review, onze favoriete spray om nagellak binnen 1 minuut te drogen.

De Rapid Nail Dry is een handige sprayflacon voor droge nagels binnen één minuut

Nagellak sneller laten drogen

2. Bevries het

Je vingernagels in ijskoud water dompelen is misschien wel de meest efficiënte techniek om je nagellak sneller te laten drogen. Het is ook waanzinnig simpel!

Wat je nodig hebt:

 • Een kom koud water
 • Ijsblokjes

Handleiding:

 • Voordat je begint met het lakken van je nagels, vul je een kom met koud kraanwater, voeg je een paar ijsblokjes toe en zet je deze opzij.
 • Als je klaar bent met het lakken van je nagels, wacht je ongeveer 2 tot 3 minuten om de nagellak te laten uitharden voordat je je nagels in de kom dompelt.
 • Houd ze daar ongeveer 3 tot 5 minuten.
 • Wanneer u uw handen uit de kom haalt, ziet u waterdruppels op het oppervlak van uw nagels. Dit is een veelbetekenend teken dat je nagellak helemaal droog is.

3. Gebruik een föhn

De cool-setting is wat we zoeken!

Wat je nodig hebt:

 • Een föhn met ccol-setting instellingen

Handleiding:

 • Sluit je föhn aan en zet hem op de koudste stand.
 • Als je klaar bent met het lakken van je nagels, draai je de droger 2 tot 3 minuten rond je nagels in kleine, cirkelvormige bewegingen. Zorg er wel voor dat je niet te veel kracht gebruikt of het te dicht bij je nagels houdt, omdat het rimpels in je nagellak zal blazen.

4. Voeg een sneldrogende topcoat toe

Investeren in een heldere laag nagellak die speciaal is samengesteld om de droogtijd van je nagellak te versnellen, is misschien wel de gemakkelijkste manier om nagels sneller te drogen. Bovendien beweren sommige formules zelfs een glanzende glans aan je nagels toe te voegen, afschilfering te voorkomen en je manicure er langer fris uit te laten zien. Hier is het beste deel – je kunt een aantal waanzinnig goede drogisterijformules vinden voor zeer lage prijzen zoals de

Investeren in een heldere laag nagellak die speciaal is samengesteld om de droogtijd van je nagellak te versnellen, is misschien wel de gemakkelijkste manier om nagels sneller te drogen. Bovendien beweren sommige formules zelfs een glanzende glans aan je nagels toe te voegen, afschilfering te voorkomen en je manicure er langer fris uit te laten zien. Hier is het beste deel – je kunt een aantal waanzinnig goede drogisterijformules vinden voor zeer lage prijzen zoals de Essie Speed Setter Top Coat.

De Essie Speed Setter Top Coat met korte droogtijd die je nagellak in minder dan 1 minuut klaar maakt

Nagellak sneller laten drogen

5. Spray wat bakolie of haarlak

Het sprayen van baksprak of haarlak is een geweldige manier om de droogtijd van nagellak te verkorten.

Wat je nodig hebt:

 • Bakspray of haarlak

Handleiding:

 • Lak je nagels en sray een beetje kookspray op je nog te drogen manicure.
 • Houd de bus ongeveer 30 centimeter van je hand af. Dit zorgt ervoor dat de kracht van de spuitbus de natte nagellak niet uitsmeert.
 • Wacht een paar minuten en spoel uw handen af ​​met koud water.

6. Breng dunne lagen aan

In tegenstelling tot dikke lagen, geeft het aanbrengen van meerdere dunne lagen nagellak je nagels de tijd om snel te drogen tussen het aanbrengen door. Het zorgt ook voor een meer gelijkmatige afwerking. Hoewel het lijkt alsof je manicure een eeuwigheid duurt, is het dat echt niet. Je verkort eigenlijk de totale droogtijd veel korter.

Laat die zware dagen achter je waarop je ontelbare keren moest nadenken voordat je op het laatste moment je nagels lakte. Met deze gids over hoe je je nagellak sneller droogt, hoef je je geen zorgen te maken; alleen pronken met een paar mooie nagels. Dus de volgende keer dat je moet gaan brunchen of een feestje moet bijwonen en je nagels zijn nog niet klaar, kun je die mooie nagels lakken en onze tips gebruiken om ze snel te drogen. Of je het nu invriest of wat bakolie spuit, je nagellak droogt vrijwel direct uit en je bent in een mum van tijd feestklaar.

Nagellak sneller laten drogen: FAQ

Hoe droog ik acrylnagels sneller?

Acryl is een combinatie van een vloeibaar monomeer en een poederpolymeer dat een harde, beschermende schil over je natuurlijke nagel vormt. Het is altijd een goed idee om acryl te laten doen door een professional in uw plaatselijke nagelsalon. Idealiter moet je de nagels twee minuten uitharden (drogen) onder een UV-lamp of een minuut onder een LED-lamp.

Kan ik olijfolie gebruiken om mijn nagellak sneller te drogen?

Ja! Door je vers gecoate nagels ongeveer twee minuten in extra vierge olijfolie te laten weken, kan de nagellak zelfs sneller drogen. Als alternatief kunt u ook zonnebloemolie, extra vierge kokosolie of babyolie gebruiken.

Droogt een LED- of UV-lamp gewone nagellak?

Nee, je gewone nagellak moet aan de lucht worden gedroogd, terwijl gelnagellak moet worden uitgehard door een LED- of UV-lamp.

U leest: Nagellak sneller laten drogen? Gebruik deze 6 effectieve hacks

Ook populair: Top 5 beste topcoat om je nagels in topvorm te houden