Nagellijm verwijderen van de huid: dit zijn de 3 snelste manieren

nagellijm verwijderen van huid

De afgelopen jaren hebben ons ongetwijfeld geleerd hoe we zelfvoorzienend kunnen worden met onze schoonheidsroutines. En hoewel we blij zouden zijn dat we nooit meer ons eigen haar hoeven te knippen, zijn er bepaalde dingen – zoals het doen van onze eigen nagels – waar we echt van zijn gaan genieten. Het helpt zeker dat we nu zoveel meer opties binnen handbereik hebben. Van gellakstrips tot persnagels in Insta-ready ontwerpen, er is geen gebrek aan manieren om een ​​kwaliteitsmani te krijgen vanuit het comfort van je eigen woonkamer. En hey, als je nagellijm op je huid krijgt tijdens het aanbrengen van press-ons (spreek hier uit persoonlijke ervaring), dan helpen we je daar ook mee door deze drie tips te delen waarmee nagellijm verwijderen van de huid een eenvoudig klusje wordt.

Nagellijm verwijderen van huid:

1. Gebruik een op acceston gebaseerde nagellak remover

Logisch, toch? Zonder twijfel is een nagellakremover op basis van aceton de meest efficiënte methode om lijm van je huid te verwijderen.

Wat je nodig hebt:

  • Wattenstaafjes
  • Op aceton gebaseerde nagellakremover
  • Een tandenborstel

Doop een wattenstaafje in acetonverwijderaar zodat het volledig verzadigd is. Druk vervolgens het wattenstaafje over de lijm totdat je ziet dat het begint op te lossen. Zodra de lijm uit elkaar begint te vallen, gebruikt u de tandenborstel om eventuele resten voorzichtig weg te schrobben.

Let op: Aceton kan erg uitdrogend zijn voor je huid, daarom raden we aan om een ​​wattenstaafje te gebruiken in plaats van een wattenbolletje of rondje. Door je precies te concentreren op de plek waar je de aceton aanbrengt, minimaliseer je de hoeveelheid huid die eraan wordt blootgesteld.

Met deze GUAPÀ® premium aceton kan je eenvoudig nagellijm verwijderen van de huid, evenals nagellak, gellak, gelnagels en acryl van je nagels

Nagellijm verwijderen van de huid

2. Massage met Vaseline of Petroleum Jelly

Petroleum Jelly is verrassend effectief in het verwijderen van nagellijm van je huid, om nog maar te zwijgen van het feit dat het veel minder uitdroogt. Dat gezegd hebbende, het zal niet zo snel werken als het gebruik van een op aceton gebaseerde remover, dus als je in een tijdnood zit, wil je misschien die route gaan.

Wat je nodig hebt:

  • Vaseline of een andere vaseline
  • Zeep
  • Water

Schep een ruime hoeveelheid vaseline over het gebied en masseer het met kleine, cirkelvormige bewegingen in je huid. Ga door met het masseren van het gebied totdat de lijm begint los te komen. Nadat het volledig is losgemaakt, wast u uw handen met zeepsop om de resterende rommel te verwijderen.

Vaseline Original Protecting Jelly staat ook bekend als ‘Wonder Jelly’ en helpt perfect bij het verwijderen van nagellijmresten van de huid

Nagellijm verwijderen van de huid

3. Dompel je handen in zeepwater

Dit is absoluut de zachtste optie van het stel, maar er zijn twee waarschuwingen om het effectief te gebruiken: 1) Het werkt het beste op verse lijm, wat betekent dat je snel moet handelen. Zodra je lijm op je huid krijgt, ga je weken. 2) Het duurt het langst, dus wees geduldig.

Wat je nodig hebt:

  • Een kleine kom
  • Zeep
  • Warm water

Vul een kom met warm zeepsop. Dompel je handen (of vingers) erin zo lang als nodig is om de lijm zacht te maken en op te lossen. Onze ervaring is dat dit een paar minuten tot een half uur of langer kan duren, afhankelijk van de lijm die is gebruikt en hoe snel je de lijm begon los te weken. Houd een oogje in het zeil en wanneer u de lijm begint op te tillen, wrijf dan voorzichtig de resterende lijm weg.

Nazorg is cruciaal

Of je nu een remover op basis van aceton gebruikt of je handen gewoon in een sopje dompelt, je wilt je handen daarna trakteren op wat extra liefde. We raden aan om ze in een heavy-duty moisturizer met ceramiden te coaten. Oh, en vergeet je nagelriemen niet! Veeg er wat nagelriemolie of serum over voordat je je handcrème aanbrengt en breng het gedurende de dag opnieuw aan.

De CeraVe Herstellende handcrème bevat ceramiden, Hyaluronzuur en Niacinamide en is daarom zeer geschikt als nabehandeling voor uw handen

Nagellijm verwijderen van de huid

Laatste tips on nagellijm te verwijderen van de huid

Probeer ondanks de aandrang de lijm niet met kracht van je huid te trekken. Je zou per ongeluk wat huid met de lijm kunnen verwijderen. En de volgende keer dat je press-ons aanbrengt, gebruik dan minder lijm om te voorkomen dat het op de zijkanten van je nagels en huid komt. Beter nog, gebruik een brush-on nagellijm voor een nog nettere applicatie.

U leest: Nagellijm verwijderen van de huid: dit zijn de 3 snelste manieren

Ook populair: Pink Gellac kopen? Bestel hier de startersset voor €89 online!