Nagels beschadigd door kunstnagels? Zo krijg je ze sterk

nagels beschadigd door kunstnagels

Ik ben nooit het meisje geweest met handmodelwaardige nagelbedden. Ik ben een bijter geweest sinds ik me kan herinneren, en mijn gerafelde nagelriemen en korte vingernagels stoorden me altijd. Net als vele anderen in mijn positie, dacht ik dat acryl mijn beste keuze was voor goede nagels. Ik vond ze geweldig: door de lange, amandelvormige vorm voelde ik me een Kardashian en door de dikte van het plastic kon ik niet knabbelen. Maar toen begon de realiteit. Ik kreeg vulling na vulling totdat ze er uiteindelijk af vielen…wat resulteerde in dunne, broze nagels beschadigd door kunstnagels. Ik ben eindelijk op weg naar een nagelrevalidatie voor mijn natuurlijke nagels, en met wat deskundige input van de professionals heb ik wat broodnodige speelruimte gemaakt.

Neem pauze van kunstnagels

“De enige manier om beschadigde nagels weer gezond te maken, is door ze een pauze te geven van de schade die in de eerste plaats is veroorzaakt”, vertelt Mazz Hanna, een beroemde nagelstyliste die samenwerkt met Julia Roberts en Selma Blair, aan The Zoe Report. “Als je je gel te vaak hebt opgelicht, neem dan een pauze van de gel.” In mijn geval betekent dat dat ik mijn geliefde acrylverf moet loslaten en mijn stompe kleine nagels wat extra liefde moet geven.

Dat wil niet zeggen dat alle nagels die het gel- of acrylproces hebben ondergaan, gerepareerd moeten worden. “Het veelbetekenende teken van beschadigde nagels is wanneer ze dun en broos worden en afbreken voordat er groei kan optreden”, zegt Hanna. “Randen zijn een andere manier om te zien of er schade aan de nagelplaat is geweest.”

Als je de neiging hebt om je nepnagels opnieuw te laten vullen in plaats van ze af te weken en opnieuw aan te brengen, heb je waarschijnlijk wat ribbels, d.w.z. een ongelijkmatige textuur op het oppervlak van je natuurlijke nagel. “Soms hebben nagelspecialisten tijd nodig en eindigen ze met het afslijpen van de natuurlijke nagel voordat ze acryl opnieuw vullen”, legt Hanna uit. “Dit kan leiden tot richels.” Ik heb ongeveer vier vullingen aan richels om mee te kampen, dus ik behandel mijn nagels met Dermelect’s Makeover Ridge Filler om het hobbelige oppervlak te camoufleren. Het is een eenvoudige, lichtroze nagellak doordrenkt met eiwitten (ook bekend als waar nagels van gemaakt zijn) om dips op te vullen en tegelijkertijd te versterken, en ik vind het geweldig hoe het dingen op een totaal onopvallende manier gladstrijkt.

Het best beoordeelde merk voor nagels beschadigd door kunstnagels op bol.com is Trind. De Trind Perfect Cuticle & Nail Kit – Manicureset is bijvoorbeeld perfect als jij last hebt van uitgedroogde nagelriemen en splijtende nagels. De Cuticle Balsam hersteld de nagelriemen. De Nail Balsam hydrateerd en voedt de nagels en de Nail Repair Natural versterkt de structuur van de nagels en geeft ze een mooie glans. Bekijk alle Trind producten online!

nagels beschadigd door kunstnagels

Zo maak je broze nagels weer sterk

“Als gels of acryl worden verwijderd, worden ze soms niet lang genoeg geweekt, waardoor er een laagje nagel met product wordt afgeschraapt”, zegt Hanna. Dit maakt nagels meestal dun, buigzaam en vatbaar voor breuk – drie van mijn grootste zorgen. Natuurlijk gebruik ik de vereiste, duidelijk versterkende topcoat (de producten van Trind zijn mijn persoonlijke favoriet), maar het product dat tot nu toe het meeste verschil heeft gemaakt, is eigenlijk een nagelserum – een beetje zoals de serums vol vitamines en antioxidanten die je gebruik op je gezicht, maar in plaats daarvan voor nagels. Ik smeer elke dag een beetje van Dadi’ Oil nagelolie, verrijkt met vitamine E, Avocado, Olijf en Jojoba olie en daardoor heb ik minder gebroken nagels.

“Een ander belangrijk onderdeel van gezonde nagels is het maniakale aanbrengen van nagelriemolie”, zegt Hanna. Denk aan nagelriemen zoals de hoofdhuid – dit is de basis van de nagelgroei. Net zoals gezond haar alleen kan groeien uit een gezonde hoofdhuid, kunnen sterke nagels alleen groeien uit verzorgde nagelriemen.

Hoewel het spel om nagels te repareren veel geduld vereist, betekent dat niet dat je in de tussentijd manicures hoeft over te slaan. Volgens de manicure zijn natuurlijk ogende nagels nog steeds in de mode. “Een geweldige manier om plezier te hebben terwijl je wacht tot de nagels uitgroeien, is met negatieve ruimtemanicures”, vertelt ze aan TZR. “Hierdoor kun je een voedend systeem gebruiken, maar daar nog wat leuke kunst aan toevoegen.” Ze stelt voor om een ​​haarspeld te gebruiken om kleine stippen rond de nagelriem te maken voor een kapsel dat mooi en praktisch is.

Een grote les die ik heb geleerd, is dat het belangrijk is om de aceton nagellakremover over te slaan als je nagels zwak zijn. Ik heb om deze reden een obsessie ontwikkeld voor de naar rozen geurende, acetonvrije vloeibare remover van Tenoverten. Het bevat eigenlijk paardestaartbladextract, vitamine E en aloë binnenin – dus in plaats van je nagels te strippen (zoals de meeste verwijderaars), worden ze juist sterker.

Dadi’ Oil is een nagelverzorgende olie die flexibiliteit, stevigheid en glans geeft aan de natuurlijke nagels. Het wordt snel opgenomen en is niet vet. Het brengt drie gecertificeerde organische olieën samen, namelijk Avocado, Olijf en Jojoba. Ook is er Naturlijke Vitamine E toegevoegd, een krachtige anti-oxident, waardoor het ook nog eens heerlijk ruikt. Ook te gebruiken bij wondjes of eczeem.

nagels beschadigd door kunstnagels

U leest: Nagels beschadigd door kunstnagels? Zo krijg je ze sterk

Ook populair: 26x de beste vegan nagellak merken die cruelty free zijn