Narciso Rodriguez For Her review: uitgesproken modern en elegant

Narciso Rodriguez For Her parfum review

Ik weet het, ik weet het – mensen zouden tegen me kunnen schreeuwen vanwege deze sterrenclassificatie, maar het is een kwestie van persoonlijke smaak, hoewel ik de kwaliteit en artistieke waarde van deze geur absoluut erken! In deze Narciso Rodriguez For Her review: vertel ik je waarom je zeker eens aan deze parfum moet ruiken wanneer je hem tegenkomt.

Narciso Rodriguez For Her review

De geur van een elegante, moderne outfit

Uitgebracht in 2003 en gecomponeerd door parfumeurs Christine Nagel en Francis Kurkdjian, Narciso Rodriguez For Her was de eerste geur van het merk, en wat een mooi begin! Bijna 20 jaar later wordt het nog steeds alom geprezen en inmiddels heeft het zichzelf gecementeerd als een eigentijdse klassieker.

Ondanks het presenteren van een notenpiramide, vind ik dit een lineaire, ongecompliceerde geur – wat betekent dat al zijn akkoorden vanaf het begin samenkomen en samen zingen, en consistent blijven van opening tot drydown. Deze zeer eigentijdse compositiestijl past bij het karakter van For Her, dat uitgesproken modern aanvoelt.

For Her heeft een ietwat abstract bloemenakkoord van zoete oranjebloesem en nectarachtige osmanthus, maar bovenal benadrukt het wat de handtekening van Narciso Rodriguez werd: hun intense musknoot. Nu, terwijl het algemene schone gevoel van de musk in de Narciso “kubus” -lijn deelt, voelt de musk in For Her voor mij ook opmerkelijk anders aan. Het is nog zwaarder, en in plaats van droog en glad, komt het op mijn neus over als merkwaardig fris en…glanzend! Ik vermoed sterk dat dit komt door de combinatie met barnsteen.

Zoals ik al zei, verandert de drydown niet veel in tegenstelling tot de opening-midden, maar de zoetheid van de bloemen wordt een beetje zachter, en ik denk dat ik wat meer van de vetiver van de basis kan krijgen en een zeer aards- droog gefluister van patchouli in dit stadium (ik krijg helemaal geen vanille). Ondanks dat het een Eau de Toilette is, is dit een intense geur met een respectabele sillage voor een paar uur. Blijvende kracht is ok, maar niet geweldig.

Geur impressies

Noten: (Top) osmanthus, Afrikaanse oranjebloesem, bergamot; (Hart)muskus, amber; (Basis)vetiver, vanille, patchouli.

Kleurindruk: glanzend zwart.

Roept op: glanzende zwarte portemonnee en schoenen, en een elegante, sobere, modern gesneden outfit.

Vergelijkbaar met: Dior Miss Dior Rose & Roses – maar alleen in het glanzende musk-aspect.

Seizoen & Gelegenheid: Herfst, zakelijk-formeel.

Narciso Rodriguez For Her review

Mijn Narciso Rodriguez For Her review geeft deze parfum 3/5 sterren

Narciso Rodriguez For Her heeft goed gemengde noten versmolten tot een unieke, zeer herkenbare geur. Het voelt bloemig aan op een manier die 100% synthetisch is, en toch – net als bij andere geweldige, trots op synthetisch gecentreerde composities¹ – komt de kunstmatige stijl helemaal niet uit als van “mindere kwaliteit” omdat het geen door de natuur gevonden geuren weerspiegelt. In plaats daarvan voelt het nieuw, modern en interessant aan.

Nu, na dat alles – waarom slechts 3 sterren? Hoe goed For Her ook is, ik denk niet dat het voor mij werkt. De musk is te dik en de glanzende textuur voelt uitdagend aan voor mijn neus. Persoonlijk vind ik het vermoeiend om te ruiken, en als ik het draag, kijk ik er naar uit om in een andere geur te veranderen. Nogmaals, niet omdat dit slecht is – gewoon omdat het echt niet mijn smaak is.

Dus hoewel ik dit waarschijnlijk een puur “technische” 4 sterren zou geven qua kwaliteit, in termen van mijn eigen persoonlijke reactie op de geur zelf, en mijn kans om een ​​fles te kopen… dat zou een 2-sterren zijn, tops. Dus ik heb besloten om genoegen te nemen met 3 sterren.

Probeer het echter, want dit is een fascinerende geur, vol van karakter en, op zijn manier, mooi!

Ook populair: Cartier La Panthère review: de geur van jaren 50 Hollywood