Narciso Rodriguez Pure Musc review: als roomwitte handzeep

Narciso Rodriguez Pure Musc review

Houd je bijna van Narciso Rodriguez For Her, maar vind je het te zwaar, te fruitig of gewoon te intens? Ben je dol op geuren die ruiken naar verse was of shampoo? Ben je dol op musk? Als je ja tegen iedereen hebt gezegd, ben je misschien dol op Narciso Rodriguez Pure Musc! In deze Narciso Rodriguez Pure Musc review vertel ik je alles over deze verrassende geur. Narciso Rodriguez Pure Musc is een Eau de Parfum, uitgebracht in 2019 en gecomponeerd door parfumeur Sonia Constant. Een flacon van 30ml kan je voor €59,49 en de 50ml voor €91,99. bij bol.com bestellen.

Narciso Rodriguez Pure Musc review

Een zeepachtige mix van zachte bloemen

For Her Pure Musc is een eenvoudige geur, met een zeer korte notenpiramide en een lineair geurprofiel. De opening verrast met een intens koude muntachtige toon die me deed denken aan de neonjasmijn van Mugler Alien… maar hier (heel anders dan in Alien), wordt dat heldere koele effect bijna onmiddellijk zachter. In slechts een paar minuten zakt Pure Musc in een zeepachtige, fluisterende, frisse mix van zacht vage bloemen, gehuld in een grote witte wolk van de titelnoot musk.

Wat betreft de bloemen, mijn neus krijgt vooral (niet-vermelde) lelietje-van-dalen – of in ieder geval een zeer lelietje-van-dalen-achtig akkoord: koud en verfrissend op een zilvergroene, niet-citrusachtige manier . Het is eerder shampoo dan realistisch, maar best mooi, delicaat en niet-schel. Ik vind het veel beter dan de soort van vergelijkbare, maar gedurfdere bloemen met lelietje-van-dalen in Miu Miu Miu Miu.

De musk is op zijn beurt beslist de ster van de compositie. Het is nog steeds herkenbaar als de kenmerkende amber-muskbasis van de lijn, maar met name zachter, niet-fruitig, romiger en schoner. Dit maakt Pure Musc bijna onopvallend, maar veel gemakkelijker te dragen, vergeleken met de originele For Her en zijn roze Eau de Parfum-versie.

Naarmate de uren verstrijken, wordt de geur langzaam minder fris en iets poederiger – en ik vind het zelfs nog leuker! De sillage is zacht en blijft lang krachtig, maar matig… maar als je op zoek bent naar een gemakkelijk te dragen, neutraal schone geur, dan zijn dit eigenlijk pluspunten.

Geur impressies

Noten: s(Top) musk; (Hart)bloemen; (Basis) cashmeran.

Kleurindruk: Melkwit.

Roept op: Roomwitte handzeep; een schone, wit gedecoreerde kamer binnenlopen, gekleed in een fris wit zijden overhemd.

Gelijkaardig aan: Narciso Rodriguez For Her (EdP).

Seizoen en gelegenheid: het hele jaar door, overdag.

Narciso Rodriguez Pure Musc review

Narciso Rodriguez Pure Musc review

Als het gaat om NR-geuren, geef ik toe, ik ben meer voor de droge, poederachtig-cosmetische musk van de Narciso-kubuslijn. Ik snap de charme van de For Her-geuren met een lange fles, maar ze lijken me meestal te veel met hun amberachtige, abrikoosachtige ondertoon.

Dus voor mij is clean & mild Pure Musc een favoriet in deze specifieke line-up. Ik hou van de delicate, bijna melkachtige (niet gourmand, maar lotion-y) muguet & pluizige musk combo, evenals het zachte volume van de geur als geheel. Een beetje non-descript? Kan zijn. Maar wil je gewoon lekker ruiken naar verse was, zeep en shampoo, dan doet For Her Pure Musc dat heel prettig, zonder scherpe ondertoon. Ik geef het 4 sprankelende sterren van de 5. Leuk!

U leest: Narciso Rodriguez Pure Musc review: als roomwitte handzeep

Ook populair: Top 7 lekkerste Jimmy Choo parfum voor dames aller tijden