Nature Box Coconut Oil Shampoo review: SLS-vrij én vegan!

Nature Box Coconut Oil Shampoo review

Het is best moeilijk om een ​​shampoo te vinden die echt zacht genoeg is voor mijn hoofdhuid. De meeste shampoos bevatten SLS of SLES, ook wel bekend als Sodium Laureth Sulfate. Dit is een ingrediënt dat je terugvindt in veel cosmetische producten die een reinigend doel hebben, zoals shampoo. Dit ingrediënt is goedkoop, schuimt snel op maar kan je huid ook als een gek uitdrogen. Daarom ben ik heel blij met de Nature Box Coconut Oil Shampoo want: geen SLS of andere sulfaten! In deze Nature Box Coconut Oil Shampoo review vertel ik je alles over deze shampoo en hoe hij mij bevallen is.

Wat belooft de Nature Box Coconut Oil Shampoo?

Al eerder schreven we over de Nature Box Almond shampoo, en natuurlijk waren we ook heel nieuwsgierig naar de uitvoering met kokosolie. Kokosolie staat bekend om hydratatie en de lokken glans te kunnen geven. Dit is wat de Nature Box Coconut Oil Shampoo belooft: een diepe vochtinbrengende crème, die de droge hoofdhuid hydrateert en herstelt en het doet droog beschadigd haar herleven. Voor een verfrist en gehydrateerd huidgevoel. Dat klinkt fantastisch! Een fles kost €11,95 en je kan hem op bol.com bestellen.

Nature Box Coconut Oil Shampoo review

Over de verpakking en de ingrediënten

De Nature Box kokosolie shampoo wordt geleverd in een vrij grote fles. Er zit 385ml van de shampoo in. De fles is helemaal blauw maar de shampoo zelf is transparant van kleur. De Nature Box Coconut Oil Shampoo is vrij van sulfaat oppervlakteactieve stoffen, wat betekent dat het een ander soort reinigingsingrediënt gebruikt om je haar te wassen. Ook is de shampoo vrij van siliconen, parabenen en kunstmatige kleurstoffen vandaar de heldere ‘kleur’. De shampoo is vegan, het flesje is gemaakt van 25% gerecycled plastic, de ingrediënten zijn 84% natuurlijk en het bevat koudgeperste kokosolie.

Mijn ervaring met de Nature Box Coconut Oil Shampoo

Dit klinkt allemaal geweldig, maar doet het echt wat ik wil dat deze shampoo doet? Ja, het hydrateert mijn haar echt en het voelt ongeveer twee dagen fris aan. Het trekt mijn haar niet naar beneden, het voelt niet te pluizig aan en het voelt super zacht aan na het wassen. Het lijkt mijn haar schoon te maken zonder het uit te drogen. Mijn hoofdhuid lijkt ook de Nature Box Coconut Oil Shampoo te waarderen, omdat deze geen sulfaten bevat. Het laat mijn haar er echt glanzend uitzien in combinatie met mijn favoriete Garnier haarmasker.

Het belangrijkste is dat deze shampoo erg zacht lijkt voor mijn hoofdhuid. Ik gebruik het nu ongeveer twee weken en ik krab niet meer op mijn hoofd. Ik heb minder roos en/of droge schilfers op mijn haar gezien, wat geweldig is! Ik moet toegeven dat ik nogal sceptisch ben als het gaat om shampoos, omdat ze meestal helemaal niet zo geweldig zijn. Het is echt moeilijk om een ​​shampoo te vinden die mijn hoofdhuid niet uitdroogt of eczeem veroorzaakt. Deze shampoo helpt me echt om mijn hoofdhuid te kalmeren en het hydrateert mijn haar echt.

Ik heb nog geen slechte punten voor mezelf gevonden, maar er is iets waar je rekening mee moet houden. Deze shampoo mag geen sulfaten bevatten, maar wel Sodium C14-16 Olefin Sulfonate. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat het geen sulfaat is, maar het kan je huid nog steeds uitdrogen als je er gevoelig voor bent. Het is een reinigingsmiddel dat het schuim in de shampoo aanmaakt. Het bevat ook Cocamidopropyl-betaïne, dat wordt gezien als een beter en zachter reinigingsbestanddeel. Zorg ervoor dat je niet allergisch bent voor deze twee ingrediënten voordat je de shampoo gebruikt.

Dit is niet echt een nadeel, maar ik ben kritisch, dus ik wil de claim van 84% natuurlijke ingrediënten bespreken. Nature Box is een merk van Schwarzkopf, dus je weet dat ze dit product heel goed op de markt gaan brengen. Het lezen van de kleine lettertjes en de ingrediëntenlijst onthult dat de koudgeperste kokosolie nummer zeven op de ingrediëntenlijst is. Dit is niet per se slecht, maar het is niet het hoofdingrediënt, wat toevallig water is. En de natuurlijke claim lijkt voort te komen uit het gebruik van water als hoofdingrediënt in deze shampoo. Een beetje misleidend als je het mij vraagt.

Deze shampoo bevat ook parfum, wat betekent dat je voorzichtig moet zijn als je allergisch bent voor parfum in cosmetica. De andere ingrediënten lijken niet erg hard of te gek. Het is vrijwel hetzelfde in elke drogisterij-shampoo die je nu kunt vinden.

Mijn Nature Box Coconut Oil Shampoo review geeft dit product 4 sterren

Ik hou echt van deze shampoo en hoe Schwarzkopf hun nieuwe merk Nature Box heeft gebruikt om iets natuurlijks en vegan te maken. Persoonlijk vind ik het geweldig dat er nog een drogisterij-shampoo zonder SLS is die niet meer dan € 12 kost. God weet hoeveel geld ik heb uitgegeven aan shampoos met minder ingrediënten, gewoon om ervoor te zorgen dat mijn hoofdhuid er niet onder zou lijden. Daarom mijn Nature Box Coconut Oil Shampoo review geeft dit product 4 dikverdiende sterren! Ik zal het zeker opnieuw kopen en enkele van de andere versies uitproberen die ze hebben.