Natuurlijk je haar sneller laten groeien met deze tips

natuurlijk je haar sneller laten groeien

Wil jij natuurlijk je haar sneller laten groeien? In dit artikel verstel ik je mijn tips om je haar minstens 1,5 keer sneller te laten groeien dan normaal. Zelf ben ik al heel lang bezig om de ultieme methode te vinden voor een snelle haargroei. Mijn ‘reis’ hiernaar toe heeft geleid tot een handvol gouden tips. Mijn haar groeit nu niet alleen sneller, het is ook gezonder, sterker en glanzender. Een aantal tips zijn supersimpel en sommige vergen wel wat extra moeite. Al met al heb ik dit graag voor mijn haar over. Hieronder som ik mijn ultieme haargroei tips voor je op.

1. Een shampoo zonder SLS, parabenen en andere troep

Dit is de aller belangrijkste tip. Vrijwel alle shampoos uit de drogisterij bevatten sulfaten, maar sulfaten zijn superslecht voor je haar. Dit geldt ook voor parabenen en andere chemicaliën. Investeer daarom liever in een shampoo die je haar niet schaadt maar voedt met essentiële ingrediënten. Mijn favoriete shampoo is de NISIM Fast shampoo en conditioner. Naast het feit dat deze shampoo geen van bovenstaande schadelijke stoffen bevat, stimuleert het op natuurlijke wijze de haargroei. Je haar groeit wel tot 45% sneller! Zelf gebruik ik dit product al ruim een half jaar en ik wijk er niet meer vanaf. Normaal groeide mijn haar amper 1 centimeter per maand, nu is dit ruim 1.5 – 2 centimeter per maand. Daarnaast is mijn haar glanzender en voller. Je kan de producten bij Bol.com bestellen.

Natuurlijk je haar sneller laten groeien? Gebruik de NISIM Fast shampoo en conditioner!

2. Natuurlijke haarmaskers

De allerbeste maskers voor je haar zijn die met natuurlijke ingrediënten. Ik wissel graag af, maar een terugkerend masker die ik een keer per week gebruik is die met een ei, twee eetlepels olijfolie extra vierge en honing. Breng het masker aan op je hoofdhuid en je haar. De reden waarom je het op je hoofdhuid in moet masseren is omdat je dan de haren vanaf de wortel intensief voedt, waardoor de haargroei een boost krijgt van binnenuit. Andere goede maskers zijn die met kokosolie, castorolie of avocado. Speel met ingrediënten en kijk hoe je haar erop reageert. Bij het ei-olijfoliemasker glanst mijn haar altijd enorm en ziet het er supergezond en sterk uit.

3. Inversion method

Heb je hier weleens van gehoord? Bij de Inversion Method gaat het om de bloedsomloop naar je hoofdhuid stimuleren, waardoor je natuurlijk je haar sneller laten groeien kan. Wat je doet ik voorover buigen met je hoofd, zodat je hoofd naar beneden hangt (dit kan ook achterover, bijvoorbeeld over de rand van een bed). Je masseert vervolgens je hoofdhuid 4 minuten, zeven dagen lang. Doordat de bloedsomloop naar je hoofdhuid verbetert wordt, vindt er een snellere haargroei plaats. Let wel op dat je dit niet vaker doet dan een week per maand, gezien je lichaam er anders aan gaat wennen en wanneer je stopt, je haar dan minder snel groeit. Maar bij zeven dagen per maand geeft dit een enorme haargroei boost.

4. Laatste natuurlijke haargroei tips

Wanneer je je haar gewassen hebt, spoel dan je haar met koud water voor ongeveer 10 seconden na. Hierdoor ontstaat een soort beschermend laagje waarbij je haarschubben beter in tact blijven. Slik voedingssupplementen voor een betere haargroei, zoals Silicium of hairgummies. Sowieso is een gezonde voeding en veel water drinken goed voor je lichaam en dus ook de haarconditie. Vermijdt hitteproducten zoveel mogelijk zoals een stijltang of föhn. Wil je je haar zoveel mogelijk beschermen wanneer je slaapt? Draag je haar dan in een vlecht en gebruik een satijnen kussensloop. Als je deze tips allemaal toepast, zal je zien dat je haar vele malen sneller groeit en dat het er veel gezonder uit ziet. Succes!