Natuurlijk middel tegen blaasontsteking: D-mannose

natuurlijk middel tegen blaasontsteking

Ik ben zelf helaas een expert als het gaat om blaasontstekingen. Ik had jaren dat ze bij mij zeer regelmatig terugkeerden, soms wel 1 keer per 1-2 maanden. Ik kreeg dan een antibioticakuur voorgeschreven van de huisarts, meestal Furabid. Maar op een gegeven moment zat ik zo vaak aan de antibiotica dat het niet eens meer toegestaan was om te nemen. Ik hoorde dat er nog een optie was om een andere antibioticapil te krijgen, een preventieve pil die je elke keer na seksueel contact slikt (omdat hierbij meestal de E-coli bacterie terecht komt in de buurt van de urinewegen en zo de blaasontseking / urinewegeninfectie veroorzaakt). Het idee om elke keer een antibiotica middel in mijn lichaam te stoppen sprak mij totaal niet aan. Ik ging daarom op zoek naar een natuurlijk middel tegen blaasontsteking. Er moest toch iets zijn wat de blaas en urinewegen op natuurlijke wijze kan ondersteunen? Mijn natuurdrogist vertelde mij dat D-mannose het allerbeste product op de markt is als het gaat om blaasondersteuning en ontstekingen en urinewegeninfecties voorkomen. In dit artikel leg ik uit waarom dat is, vertel ik over de werking en wat mijn ervaring met dit voedingssupplement is. Je kan ze in elk geval bij Bol.com voor €21,84 bestellen.

D-mannose is het beste natuurlijk middel tegen blaasontsteking. Bestel 100 capsules voor €21,85!

Wat is natuurlijke D-mannose?

Nu vraag je je misschien af wat D-mannose is, wat de functie ervan is of misschien heb je er nog nooit van gehoord. D-mannose is een omgekeerd suiker. Een suiker wat ontzettend goed is voor onze blaas en urinewegen, maar wat door ons lichaam nauwelijks wordt opgenomen vanuit voeding, zoals Ananas. D-mannose wordt eigenlijk direct via nieren en blaas weer uitgescheiden, waardoor er van nature een zwakke weestand aanwezig is in de blaas. Door dit op een natuurlijke manier aan te vullen, dus door twee D-mannose pillen per dag te nemen, wordt deze balans hersteld. Mensen die vaak last van hun blaas hebben of zeer regelmatig worden getergd met een blaasontsteking, zullen hier enorm veel baat bij hebben. Het werkt ook vele malen beter dan Cranberry, gezien deze op een langere termijn de bacteriënbalans kan verstoren. D-mannose doet dit niet, dit ondersteund juist een goede bacteriehuishouding. En wat nog veel beter is, is dat het geen antibiotica is maar een natuurproduct. Er zitten dus geen bijwerkingen aan, je bent je lichaam volledig op natuurlijke wijze aan het helpen.

Wat heeft D-mannose voor mij betekend?

Hier kan ik heel duidelijk over zijn, ik ben door het gebruik van natuurlijke D-mannose van 1 blaasontsteking per 1-2 maanden naar 1 blaasontsteking per jaar gegaan, waarvan de klachten ook vele malen milder zijn en ik er veel sneller vanaf ben. Al na enkele dagen nadat ik de pillen slikte, merkte ik al dat ik veel minder last had van blaaskrampen, of in elk geval zo’n zeurderig gevoel bij de blaas. Indien ik seksueel contact gehad heb, slik ik twee pillen extra. Dat is geen probleem, je mag er zelfs ongeveer 10 op een dag, gezien het een natuurlijk middel tegen blaasontsteking is. Maar met twee pillen, een ‘s ochtends en een ‘s avonds, heb je een enorm goede ondersteuning aan je blaas en urinewegen die blaasontstekingen gericht kunnen voorkomen. Een vele malen betere oplossing dan een preventieve antibioticapil, als je het mij vraagt!