Nintendo Switch OLED startgids: installatie, accessoires en games

Nintendo Switch OLED startgids

De Nintendo Switch OLED was een van de populairste items deze feestdagen, en degenen die het geluk hebben er een te ontvangen, willen de eerste stappen weten om het in te stellen. Natuurlijk bevat de doos alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, maar wat kun je doen om het nog beter te maken? Welke van de beste Nintendo Switch-accessoires moet je kopen? En welke Switch-games moet je spelen?

Gezien de veelzijdigheid van de Switch, kan het moeilijk zijn om erachter te komen wat de beste manier is om hem in te stellen. Sommige mensen gebruiken het bijvoorbeeld bijna uitsluitend in de handheld-modus, terwijl anderen het nooit uit het dock halen. Dus wat u besluit te doen met uw console kan compleet anders zijn dan de voorkeur van iemand anders.

Hieronder hebben we enkele dingen opgesomd die u moet weten om optimaal van uw Switch te genieten. Door deze tips te volgen, wordt de installatie een fluitje van een cent en leert u enkele basisprincipes van de console.

Nintendo Switch OLED

DEEL EEN: NINTENDO SWITCH SETUP

Het instellen van je nieuwe Nintendo Switch OLED-console is iets eenvoudiger dan aan de slag te gaan met een PS5, Xbox Series X of Xbox Series S. Je hebt twee hoofdcomponenten voor het systeem:

Hoe u uw Switch instelt, hangt af van hoe u hem wilt gebruiken. Als het voornamelijk een handheld-systeem is, kunt u gewoon de meegeleverde AC-adapter gebruiken zonder dock. Als alternatief kunt u het dock waar u maar wilt als oplaadstation neerzetten. De meeste spelers zullen echter willen profiteren van de mogelijkheid van de console om naar believen te schakelen tussen handheld- en tv-modus.

Wanneer u het Switch-dock op een tv aansluit, is het belangrijk om te onthouden dat u de console eruit moet tillen om de handheld-modus te gebruiken. Dit betekent dat er meer verticale speling nodig is dan een typische console. Degenen die het OLED-model kopen, moeten er ook rekening mee houden dat het verbeterde dock dat erbij wordt geleverd een Ethernet-poort heeft die je misschien wilt gebruiken, omdat de wifi van de switch soms traag en onstabiel kan zijn.

Welke regelaar moet ik gebruiken?

Uit de doos wordt de Nintendo Switch geleverd met drie verschillende besturingsmethoden die spelers in elk spel kunnen gebruiken:

 • Joy-Cons bevestigd aan de console (handheld-modus)
 • Joy-Cons uitgerust met straps
 • Joy-Cons ingevoegd in de Joy-Con Grip

De Joy-Cons van de Switch zijn zeer veelzijdige apparaten die in meerdere configuraties kunnen worden gebruikt. Uw bedieningsopties zijn echter relatief beperkt wanneer u de console in de handheld-modus speelt: het systeem is bedoeld om vast te houden met de Joy-Cons aangesloten op het scherm.

Met een ingebouwde standaard kunt u de console echter op een vlakke ondergrond plaatsen en spelen met de Joy-Cons losgekoppeld. In de tafel- of tv-modus kun je de Joy-Cons gebruiken met riemen eraan of ze in een meer bekende controllerconfiguratie plaatsen door ze in de Joy-Con Grip te schuiven.

Nintendo Switch OLED
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

DEEL TWEE: NINTENDO SWITCH ACCESSOIRES

Accessoires: behoefte versus wens

Er zijn een heleboel accessoires voor de Nintendo Switch, en je zult willen bepalen welke je nodig hebt. Hoewel de console wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om aan de slag te gaan, zijn er een paar producten die je eerste uren met de Switch een betere ervaring zullen maken.

Nintendo Switch Pro-controller

Naast het gebruik van de hierboven beschreven besturingsmethoden, kunt u ook een Pro Controller kopen die qua grootte en vorm vergelijkbaar is met de Xbox Core Controller. Dit is een uitstekende keuze als je van plan bent om voornamelijk in de tv-modus van de Switch te genieten, omdat het veel comfortabeler is om te gebruiken tijdens lange speelsessies.

Micro SD kaart

De Switch OLED-versie wordt geleverd met 64 GB intern geheugen. Helaas kan deze erg snel vol raken, afhankelijk van welke games je koopt. Gelukkig zijn de prijzen van microSD-kaarten de afgelopen jaren sterk gedaald. Je kunt een merknaam 512 GB-kaart vinden voor ongeveer €70, en dit is waarschijnlijk genoeg ruimte om de hele levensduur van je Switch mee te gaan.

Draagtas en schermbeschermer

Als u uw Switch onderweg meeneemt, is een kwaliteitskoffer essentieel. Het is een ongelooflijk onhandig apparaat, omdat het bijna het hele scherm is dat erom smeekt om te laten vallen. We raden aan om een ​​hoes te kopen met extra vulling voor het scherm, om het systeem te helpen beveiligen en het scherm te beschermen.

Misschien wilt u ook kijken naar een schermbeschermer voor uw Switch. Wees echter op uw hoede wanneer u er een aanschaft. De Switch OLED heeft een groter scherm dan andere modellen, dus je zult een speciaal daarvoor gemaakte beschermer nodig hebben.

Nintendo Switch OLED

Is Nintendo Switch Online de moeite waard?

Of Nintendo Switch Online het prijskaartje waard is of niet, is onder fans uitgebreid besproken. De prijs voor de dienst is:

 • Een maand (individueel): €3,99
 • Drie maanden (individueel): €7,99
 • Een jaar (individueel): €19,99
 • Een jaar (familie): €34,99

Zoals je zou verwachten, is Nintendo Switch Online vereist om de meeste games online te spelen. Naast die functionaliteit krijg je:

 • Cloud Saves (op geselecteerde titels)
 • Toegang tot een bibliotheek met NES- en SNES-games
 • Uitgebreide functies in de mobiele app
 • Toegang tot exclusieve deals via Nintendo

De online service van de Switch kost minder dan die van zijn concurrenten, maar biedt ook minder bonussen. Als je acht mensen bij elkaar kunt krijgen om een ​​familiegroep te vormen, is het ongeveer 5 euro per jaar per persoon, wat een goede deal is. Anders is het alleen de moeite waard om je te abonneren als je dolgraag de NES- en SNES-games wilt spelen die beschikbaar zijn of een titel met online multiplayer.

Er is ook een Expansion Pack-add-on voor Nintendo Switch Online die op onverklaarbare wijze meer kost dan de basisservice. Dit verhoogt de prijs naar:

 • Een jaar (individueel): €39,99
 • Een jaar (familie): €69,99

Voor nu geeft het uitbreidingspakket je toegang tot een bibliotheek met N64- en Genesis-games en de Animal Crossing: New Horizons DLC. Het is een vreselijke deal, en er is geen reden om zoveel extra geld uit te geven om zo weinig te krijgen.

Nintendo Switch OLED

DEEL DRIE: NINTENDO SWITCH SPELLEN

De Nintendo Switch heeft een gevarieerde bibliotheek met games, van AAA-titels tot een aantal serieuze niche-opties. Een blik op de top 10 bestverkochte titels voor de console geeft je een idee van het aanbod:

De meeste titels die door Nintendo worden gepubliceerd, zijn een goede gok. Een ding om op te letten is echter schepgerei. Er zijn veel goedkope games in de eShop die constant in de uitverkoop zijn om snel geld te verdienen. Helaas is de eShop slecht vindbaar, dus het lezen van recensies en het controleren van sites van derden is essentieel voordat u een aankoop doet.

We hebben een aparte lijst samengesteld met de eerste 5 Nintendo Switch-spellen om te spelen. En natuurlijk, voor de ultieme gids voor Switch-games, wil je onze hoofdlijst met de 35 beste Nintendo Switch-games bekijken.

Na vijf jaar op de markt heeft de Nintendo Switch een fantastische bibliotheek vol avonturen. Het OLED-model maakt het nog beter door een scherm te hebben dat het beste uit elke titel naar boven haalt. Door het bovenstaande in overweging te nemen, zorgt u ervoor dat u uw reis met de Nintendo-console op de best mogelijke manier begint.

U leest: Nintendo Switch OLED startgids: installatie, accessoires en games

Ook populair: Nintendo Switch OLED review: net zo indrukwekkend als gehoopt