Ogen groter laten lijken met make-up: gebruik deze 6 tips

Ogen groter laten lijken met make-up

Heb je relatief kleine ogen? Oogmake-up is dan misschien vaak een pijnpunt in uw schoonheidsregime. Hoe stressvol dat ook klinkt, er zijn een paar tips en trucs die u kunt gebruiken om dit probleem op te lossen. We begrijpen volledig hoe frustrerend het kan zijn om een ​​oogmake-uplook te vinden die ook echt zichtbaar is op uw kleine ogen, en daarom kunnen deze tips u helpen uw ogen groter te laten lijken met make-up.

6 tips om je ogen groter te laten lijken met make-up

1. Ogen open

Zorg er bij het aanbrengen van oogmake-up voor dat u uw ogen openhoudt, zodat u weet hoe het eruit zal zien. Bij kleine ogen is de ruimte op het deksel minder en wordt deze vaak bedekt door de vouw. Door je ogen open te houden, kun je zien hoe je oogschaduw eruitziet en zelfs hoe fijn of dik je voering moet zijn voor het effect dat je probeert te bereiken.

2. Monochroom

Omdat je met minder ruimte op het ooglid werkt, zal het gebruik van een enkele kleur veel beter tot hun recht komen dan het gebruik van meerdere tinten uit verschillende kleurenfamilies om de deksels te verduisteren. Je kunt een gewaagde kleur kiezen en een verloopeffect creëren met lichtere en donkere tinten van dezelfde kleur.

Met het Rimmel palette maak je iedere dag een compleet nieuwe ooglook en zijn de mogelijkheden eindeloos

Ogen groter laten lijken met make-up

3. Boven de oogplooien werken

Je bent misschien bekend met de cut crease trend. Sommigen van jullie hebben het misschien al geprobeerd en realiseerden zich dat het niet werkt voor je oogvorm. Zelfs trends zoals zwevende eyeliner Waar de voering in de plooi moet worden aangebracht, werkt niet goed voor kleine ogen omdat de make-up tot in de huidplooi wordt bedekt. Als je deze look wilt rocken, doe deze oogmake-uplook dan met je ogen open. Trek de lijn boven en langs je oogplooi (in plaats van er direct op) als je oog open is en je zult zien hoe het werkt als een droom.

De Bourjois Smoky Stories is de best beoordeelde smokey eye palette op bol.com

Ogen groter laten lijken met make-up

4. Rookshow

Smokey eye-make-up is een geweldige keuze voor kleine ogen, omdat je ogen er groter door lijken. Breng gewoon een donkerbruine kohl aan op de bovenste en onderste wimperlijn en verzacht deze met een schuine borstel. Je wimpers zullen er dik uitzien en je ogen zullen er meer uitgesproken en breder uitzien. Voeg wat highlighter toe aan de binnenste hoeken voor een beetje twinkeling.

5. Omgekeerde tint

Ga tegen de traditionele in en draag gedurfde kleuren die je anders op je oogleden zou dragen, op je onderste wimperlijn. Sommige kleine oogvormen hebben meestal meer ruimte op de onderste wimperlijnen en dit zal die ruimte verstandig gebruiken. Vergeet alleen niet om kajal of kohl in je waterlijn te gebruiken, anders hebben de oogmake-upkleuren geen goed afgewerkt effect en zie je er vaal uit.

6. Gebruik volume verhogende mascara’s

Gebruik een super volumeverhogende mascara en blijf uit de buurt van nepwimpers. Tenzij je absoluut valse wimpers moet dragen, probeer de afzonderlijke stukken in plaats van volle wimpers. Valsheden hebben de neiging om er zwaarder uit te zien bij kleinere ogen en zullen je oogmake-up bedekken.

De Estée Lauder Sumptuous Extreme Mascara maken je wimpers buitengewoon langer en voller

Ogen groter laten lijken met make-up

Ook populair: NYX Liquid Suede Cream Lipstick review in de tint Soft Spoken