Ogen opmaken met bril en andere make-up tips voor brildragers

Ogen opmaken met bril

Ogen opmaken met bril moeilijk? Welnee, in dit artikel laten we zien hoe je eenvoudig een prachtige make-up look maakt als je een brildrager bent. De brillen zijn de laatste jaren echt tot hun recht gekomen als chique fashion statement. De vierogigen onder ons hebben misschien pijnlijke herinneringen aan plagen op de middelbare school en “Harry Potter”-achtige gebroken monturen, maar dankzij trendsettende beroemdheden als Zooey Deschanel en Karlie Kloss behoren brillen nu tot de hipste accessoires die er zijn.

Natuurlijk kan het aanbrengen van make-up lastig zijn wanneer een verminderd gezichtsvermogen en gedurfde specificaties in de vergelijking komen. BeautyToko raadpleegde een panel van make-upartiesten om hun beste tips te verzamelen voor het opzetten van je gezicht terwijl je een bril draagt. Dit is wat we hebben geleerd.

Make-up tips voor brildragers

1. Investeer in een uitstekende vergrotende spiegel

Omdat brildragers vaak hun bril moeten verwijderen om oogmake-up aan te brengen, hebben ze een hulpmiddel nodig om het zicht te verbeteren. Volgens de Britse make-upartiest Elaine Wilkinson moet “de eerste investering voor brildragers een vergrotende spiegel van hoge kwaliteit zijn.”

Deze reflecterende oppervlakken stellen bijziende klanten in staat om duidelijk te zien wat ze doen, zelfs zonder de hulp van hun bril. Als je dagelijks oogmake-up draagt, maken hun technische precisie en uitstekende verlichting ze het geld meer dan waard.

De Novalie Hollywood Spiegel met Verlichting is zeer geschikt voor visagie en make-up wanneer je een bril draag. Het is energiebesparend, vereist geen montage, is 360° draaibaar en heeft 3 standen dimbare lichten en biedt bovenal 10x vergroting.

Bestel de Novalie Hollywood Spiegel met Verlichting bij bol.com

Ogen opmaken met bril
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

2. Oogmake-up tips

Houd er rekening mee dat er verschillende make-upregels gelden voor bijziende en verziende brildragers. Als u een bril draagt ​​vanwege bijziendheid, kan uw lensvoorschrift een krimpend effect hebben op uw ogen. Gelukkig kunnen sommige strategische make-upkeuzes deze illusie tegengaan. “Als je een bril draagt ​​die je ogen kleiner doet lijken, gebruik ik graag oogschaduw met een glans. Een satijnen of glinsterende afwerking zal helpen om de aandacht op de ogen te vestigen”, beveelt de in New York gevestigde make-upartiest Margina Dennis aan.

Voor dit doel houdt Dennis vooral van de glinsterende schaduwen van Natasha Denona en By Terry. Qua eyeliner suggereert Dennis een gedefinieerde vloeibare of gel voering op de wimperlijn en een highlightende voering in de waterlijn.

Aan de andere kant, mensen die een bril dragen voor verziendheid, merken vaak dat hun ogen worden vergroot door hun lenzen, waardoor de focus van de rest van het gezicht wordt weggenomen. Om de ogen te bagatelliseren, raadt Dennis het gebruik van matte oogschaduw aan. Ze raadt ook aan om de vloeibare of gelvoering over te slaan, in plaats van “oogschaduw rond de ogen te smeren in plaats van voering” voor een meer ingehouden look.

3. Foundation en concealer tips

Brildragers die gezichtscosmetica zoals foundation en concealer gebruiken, zijn maar al te bekend met de neiging van deze formules om tegen monturen te smeren en zich eraan te hechten. Als je make-up ervoor zorgt dat je bril wegglijdt en langs je neus naar beneden glijdt – een vervelende en al te vaak voorkomende gebeurtenis – heeft make-upartiest Kasey Adam Spickard uit NYC een eenvoudige oplossing.

“Omdat make-up vettig kan worden en een bril langs de neus kan glijden, gebruik ik graag een matte vochtinbrengende crème op de brug van de neus om olievorming te voorkomen”, vertelt Spickard en noemt Bioderma Sébium Mat Control Moisturiser als een bijzonder effectief voorbeeld.

Als je klaar bent met je gezicht, raadt Spickard een setting spray aan om de look te behouden en je bril op zijn plaats te houden. “Urban Decay All Nighter Long Lasting Makeup Setting Spray is geweldig en voorkomt dat gevreesde make-up op je bril terechtkomt!”

4. Sla de falsies over en vind een geweldige volumineuze mascara

Je ogen opmaken met bril doe je het lieft zonder valse wimpers. Hoewel valse wimpers de reputatie hebben om de ogen te omkaderen en groter te maken, hebben ze het tegenovergestelde effect als het om een ​​bril gaat. “Lange, valse wimpers kunnen tegen glazen lenzen schuren”, legt Ami Mallon, Global Corporate Educator voor Osmosis Color Mineral Cosmetics, uit. “Dit kan strepen aan de binnenkant van de lens veroorzaken en kan ook de ogen irriteren.”

Om deze reden raadt Mallon aan om de valse wimpers te laten vallen voor een mascara die je natuurlijke wimpers op de best mogelijke manier laat zien. “Kies een geweldige mascara die het volume over de lengte benadrukt. Door de wimpers vol en gescheiden te houden, worden de ogen mooier zonder een bril in de weg te staan.”

Producten zoals Clinique High Impact Mascara bereiken dit doel met een indrukwekkend effect en zijn bovendien geschikt voor gevoelige ogen, lenzendragers en brildragers.

Bestel de Clinique High Impact Mascara online bij bol.com

Ogen opmaken met bril

5. Breng de look in evenwicht met een gedurfde lip

Een gedurfde lip ziet er altijd chic uit. Een bril vestigt onmiddellijk de aandacht op uw oogcontour, dus als u geïnteresseerd bent in een uitgebalanceerd make-upmotief, wilt u een vleugje kleur toevoegen aan de onderste helft van uw gezicht. De makkelijkste manier om dat te doen? Swipe op een heldere en geconcentreerde lipkleur.

“Een gedurfde lip maakt een serieus statement, of je nu een bril hebt of niet, maar de combinatie van een bril en een heldere lip leest gewoon onmogelijk chic”, zegt Minneapolis-make-upartiest Hillary Kline. Rijke, matte lipformules zoals M.A.C. Matte Lipstick in Russian Red past prachtig bij in het oog springende monturen en creëert een moeiteloos stijlvolle look.

U leest: Ogen opmaken met bril en andere make-up tips voor brildragers

Ook populair: Top 10 beste budget mascara die voor lange, volle wimpers zorgen