Olaplex nr 8 review: direct gezonder en sterker haar

Olaplex nr 8 review

Als je de afgelopen jaren hebt geëxperimenteerd met highlights of balayage, is de kans groot dat je al van Olaplex hebt gehoord. Het bruisende haarverzorgingsmerk is in wezen synoniem voor gezond haar, dankzij het unieke vermogen om beschadigde lokken te hydrateren, te voeden en te herstellen. Als zodanig is het vaak het eerste dat wordt aanbevolen aan mensen met chemisch of gekleurd haar, wat ik als schoonheidsredacteur met highlights kan bevestigen. Jarenlang heb ik geluisterd naar vrienden en experts uit de industrie die hun onsterfelijke liefde voor de herstellende producten van het merk beleden, en toch heb ik ze altijd zelf uitgeprobeerd. Ondanks alle kleur- en warmtestyling die ik heb aangebracht, dacht ik dat mijn haar altijd behoorlijk gezond aanvoelde. Na deze Olaplex nr 8 review blijkt dat dit nog veel beter kon!

Zoals mijn kapper me onlangs opmerkte, begon mijn ooit zachte, ogenschijnlijk gezonde haar tekenen van uitdroging en beschadiging te vertonen, wat met een paar maanden te gaan tot mijn bruiloft zo ongeveer het laatste was dat ik wilde horen. Bang dat ik misschien niet zo goed voor mijn delicate lokken zorgde als ik dacht, haastte ik me onmiddellijk naar huis na mijn afspraak en schakelde Olaplex in. In het bijzonder het nieuwe Bond Intense Moisture Mask nr. 8 van het merk, waarvan ik het geluk had dat ik een paar dagen eerder een monster had gekregen.

Volgens het merk is klinisch bewezen dat de sterk geconcentreerde behandeling het beschadigde haar diep hydrateert en herstelt, waardoor het effectief terugkomt van de rand van een ramp. Als iets mijn lokken weer in een gezonde staat kon krijgen, was dit het zeker, toch? Ik besloot het op de proef te stellen. Ik bestelde mijn fles van 100ml voor €29,95 bij bol.com

Olaplex nr 8 review

Eerst een beetje over mijn haar

Zolang ik me kan herinneren, is mijn haar altijd een pijnpunt geweest. Hoewel het redelijk vol is en snel kan groeien (een zegen, ik weet het), is het ook ongelooflijk recht, babyfijn en extreem olieachtig, waardoor het een beetje een hele klus is om ervoor te zorgen. Naast het dagelijks wassen (oordeel niet over mij), droog en style ik het ook de meeste dagen en laat ik mijn highlights ongeveer elke acht weken bijwerken in de salon. Met andere woorden, ik doe mijn haar vaak door, en hoewel ik mijn best doe om het goed te maken met voedende haaroliën, wekelijkse maskers en veel leave-in-conditioners, blijft het een feit dat het niet altijd genoeg is – vandaar, waarom ik de grote kanonnen moest inschakelen.

Hoe Olaplex werkt

Beschouwd als de pionier in de categorie “bond building”, werkt het thuissysteem van Olaplex door het haar van binnenuit te herstellen. Nu weet ik wat je denkt: “beweren niet veel haarverzorgingsproducten dat te doen?” Ja. Maar in het geval van Olaplex is het eigenlijk waar. Het geheim schuilt in het belangrijkste ingrediënt: Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate.

Volgens haarstylisten, werkt de gepatenteerde technologie (exclusief voor Olaplex) door diep in de haarschacht door te dringen, waar het actief op zoek gaat naar gebroken of verzwakte bindingen en deze opnieuw opbouwt. Het bouwt in wezen een permanente brug tussen de disulfidebindingen en helpt zo de hele streng van wortel tot punt te herstellen. `Tegelijkertijd elimineert het ook de schade die wordt veroorzaakt door moleculen die de proteïne van het haar wegvreten door sneller te werken dan de schade kan optreden. Een win-win.

Hoewel het vooral handig is voor blondines, omdat lichter worden het verbreken van de haarverbindingen inhoudt, is Olaplex meer dan alleen een nabehandeling. Hoewel het bleekproces ongetwijfeld schadelijk is voor de integriteit van je haar, kunnen regelmatige warmtestyling, overmatig borstelen, chemische behandelingen en harde handdoeken ook de hechting van het haar na verloop van tijd verzwakken, waardoor Olaplex een verstandige keuze is voor alle haartypes – inclusief krullend en natuurlijk haar. Wie houdt er immers niet van een beetje extra zachtheid en glans? In deze Olaplex nr 8 review geef ik eerst algemene informatie over het product:


Wat het doet:
Olaplex’s nieuwe No.8 Bond Intense Moisture Mask, beschreven door het merk als een eerste haarbehandeling in zijn soort, is eigenlijk als een diep conditionerend haarmasker op steroïden. Doordrenkt met dezelfde gepatenteerde bond-opbouwende technologie als zijn andere producten, werkt het om de gezondheid van je haar op twee manieren aan te pakken: ten eerste door een onmiddellijke dosis langdurige hydratatie en hydratatie te geven (hallo, zachtheid en glans). En twee, door tegelijkertijd de verbroken bindingen opnieuw op te bouwen, zodat het haar bij elk gebruik sterker en gezonder wordt.

De ingrediënten:
Afgezien van Bis-Aminopropyl Diglycol Dimaleate, wat dit masker zo uniek maakt, is dat het ook tal van andere vertrouwde huidverzorgingsingrediënten bevat, waaronder ceramiden, hyaluronzuur, avocado-olie, zonnebloemzaadolie en rozenbottelzaad-extract. Samen helpen ze het haar te versterken en diep te hydrateren, net als de huid, terwijl ze tegelijkertijd de algehele gladheid en glans verbeteren.

“Dit masker is een game-changer geweest in mijn salon”, vertelt een erkende haarstylist. “Het meest directe resultaat dat ik zag, was zowel de echte glans als de zachtheid van het haar. Het is soms om verschillende redenen moeilijk om een ​​echte glans met krullen te bereiken. Maar wanneer het vocht op deze manier diep in het haar wordt hersteld, is de glans duidelijk. Op de lange termijn zal het ook helpen bij het behouden van de lengte, omdat het haar sterker en gezonder is en daarom minder vatbaar voor breuk als gevolg van uitdroging. “

Wat het niet doet:
Afgezien van een verbeterde gezondheid van het haar, is een van de meest opwindende beweringen over dit masker niet wat het voor het haar doet, maar wat het niet doet: dat wil zeggen, het verzwaren met tonnen zware vochtinbrengende crèmes. Als iemand met ultrafijne lokken is dit over het algemeen een van mijn grootste zorgen met haarmaskers en waarom ik ze niet zo vaak gebruik als zou moeten. In het geval van Olaplex beweert het merk dat de formule een gewichtloze textuur heeft die snel in de lokken wordt opgenomen, waardoor het de beschadigde gebieden effectief kan hydrateren en behandelen, terwijl het ook veel body en volumineuze glans geeft. Onnodig te zeggen dat ik dit graag op de proef wilde stellen, vandaar deze Olaplex nr 8 review.

Hoe toe te passen
Zoals elk goed haarmasker, heeft Olaplex’s No.8 Bond Intense Moisture Mask wel wat extra tijd nodig om onder de douche te staan ​​- tien minuten om precies te zijn – maar volgens experts is het het wachten meer dan waard. “Meestal willen we het proces versnellen als het gaat om diepe conditionering, maar het is superbelangrijk dat je je haar de volle tien minuten geeft om echt de beste resultaten te krijgen”, vertelt een kapper me. “Zorg er ook voor dat je het gebruikt op schoon, vochtig haar, want dan is de haarschubbenlaag het meest open, waardoor het dieper kan doordringen, zodat het zijn hydratatie, glans, gladheid en body kan herstellen.”

Hoeveel te gebruiken
Wat betreft hoeveel product u moet gebruiken, raadt Olaplex aan om te beginnen met twee pompjes voor schouderlang haar en dit vanaf de middellange lengte tot aan de uiteinden in te werken. Voor fijn of kort haar wilt u misschien minder gebruiken, terwijl voor dikker of langer haar wellicht een extra pompje nodig is. Hoe dan ook, zorg ervoor dat je het spaarzaam op je wortels aanbrengt (of helemaal niet) en goed afspoelt. Voor een nog intensievere behandeling raadt het merk aan om het masker met de No. 0 Intense Bond Building Hair Treatment en de No.3 Hair Perfector minstens één keer per week of indien nodig te volgen. Het goede nieuws is dat u de producten van Olaplex niet te veel kunt gebruiken, dus u kunt gerust uw gestreste lokken zo vaak behandelen als u wilt, ongeacht uw haartype.

Mijn haar na het gebruik van Olaplex nr 8: zacht, gezond en sterk

De resultaten met Olaplex nr 8

Tegen de tijd dat ik eindelijk het nieuwe masker van Olaplex pakte, was mijn haar in een wanhopige staat. De maanden van regelmatig wassen, hittestyling en frequente kleuraanpassingen hadden een negatieve invloed op mijn manen – vooral wat betreft hoe het voelde. Eens glanzend en zijdezacht, begonnen mijn lokken een beetje gebakken aan te voelen en als gevolg daarvan steeds statischer en verwardder geworden. Bovendien begonnen de droogte en schade de kleur van mijn prachtige highlights te vervagen, wat de ergste belediging van allemaal was in mijn boek (ze zijn tenslotte niet goedkoop).

De resultaten waren meteen duidelijk, en ik deel ze graag vol enthousiasme in mijn Olaplex nr 8 review. Toen ik uit de douche kwam, pakte ik mijn grove kam en ging aan het werk om mijn lange lokken te ontwarren. Behalve, tot mijn verbazing, waren er geen klitten te vinden. De kam gleed als boter door mijn haar en veranderde wat typisch een frustrerende taak van vijf minuten is in een snelle en pijnloze onderneming. En daar hielden de voordelen niet op.

Toen ik klaar was met het uitblazen van mijn haar, werd het duidelijk hoe effectief het masker was geweest. In plaats van dat ze droog, broos en statig aanvoelden, waren mijn lokken ineens zacht, glanzend en gladder dan ooit tevoren. Dankzij de intensieve vochtinbrengende ingrediënten kleefden ze ook niet langer als klittenband aan mijn gezicht en sweatshirt, maar zwaaiden en zwaaiden alsof ze nooit de betekenis van uitdroging hadden geweten. Zelfs mijn highlights leken een beetje helderder te schijnen, waardoor de behoefte aan andere toningproducten die week volledig teniet werd gedaan.

Maar wat het meest indruk op me maakte, was dat, zoals beloofd, het masker dit allemaal voor elkaar kreeg zonder mijn haar te verzwaren. Terwijl andere vochtinbrengende maskers die ik heb geprobeerd, mijn delicate lokken zwaar en lichtjes bedekt hebben gemaakt, liet het nr. 8 Bond Intense Moisture Mask ze juist lichter en veerkrachtiger aanvoelen – een effect dat de volgende twee tot drie dagen aanhield.

Mijn Olaplex nr 8 review geeft dit product 5 sterren!

Hoewel ik niet kan spreken over het vermogen van het masker om de interne gebroken banden van mijn haar te herstellen, kan ik wel zeggen dat mijn lokken er na één keer gebruik dramatisch gezonder en sterker uitzien en aanvoelen, wat eerlijk gezegd goed genoeg is voor mij. Voor €29,95 per fles ben ik meer dan blij om het haarmasker van Olaplex een onderdeel te maken van mijn wekelijkse haarverzorgingsroutine, alleen al vanwege de lichtgewicht, kleurverlichtende effecten. Het feit dat het ook kan helpen bij het herstellen van mijn beschadigde uiteinden in het proces, is slechts de kers op de taart.

Ook populair: De huidtextuur verbeteren volgens dermatologen