Omgaan met financiële stress: de impact, tips en adviezen

Omgaan met financiële stress

“Ik voel regelmatig de impact van omgaan met financiële stress. Soms houdt het denken aan geld me ‘s nachts wakker. Voor de pandemie ging het financieel goed met me. Ik kon niet extravagant leven, maar ik kon elke maand een beetje geld sparen en af ​​en toe mezelf en mijn dochter trakteren. Nu, na de pandemie, is geld een constante stress.” — Eigenaar van een klein bedrijf in Oakland, Californië

Helaas is de ervaring die deze eigenaar van een klein bedrijf deelt niet ongewoon. Volgens een onderzoek van Morgan Stanley meldde 78 procent van de respondenten gevoelens van financiële stress. De pandemie heeft dit probleem alleen maar verergerd omdat het de enorme ongelijkheid in de Verenigde Staten heeft vergroot.

Om de financiële stress aanzienlijk te verminderen – idealiter te elimineren – moet er een uitgebreide herziening van het overheidsbeleid komen en een significante verschuiving binnen het Amerikaanse bedrijfsleven. Terwijl we allemaal wachten tot deze herziening plaatsvindt, zijn er stappen die u als individu kunt nemen om uw financiële gezondheid te herstellen in moeilijke omstandigheden.

Ik noem deze stappen financieel welzijn. Houd er rekening mee dat deze stappen niet bedoeld zijn om de racistische, seksistische en andere huidige ongelijkheid te minimaliseren. In plaats daarvan zijn deze financiële wellness-stappen bedoeld om aanmoediging te bieden te midden van hopeloosheid.

Ben jij iemand die het overgemaakte spaargeld toch weer terugboekt? Kun je maar niet binnen je budget blijven? Of heb je helemaal geen budget? Geen probleem, Dit Money Planner boek helpt ze je dat nu voor eens en altijd te veranderen en weer baas te worden over je eigen centen!

Omgaan met financiële stress

Wat is financieel welzijn?

De definitie die ik bij voorkeur gebruik voor financieel welzijn, is de “uitvoerbare stappen die men kan nemen om hun financiële gezondheid te verbeteren.” Financiële gezondheid, zoals gedefinieerd door het Financial Health Network, is “de dynamische relatie van iemands financiële en economische middelen zoals ze worden toegepast op of invloed hebben op de toestand van fysiek, mentaal en sociaal welzijn.” Er zijn drie categorieën voor financiële gezondheid:

  • kwetsbaar
  • omgaan met
  • gezond

In augustus 2020 publiceerde het Financial Health Network zijn jaarlijkse Trends Report. Het rapport toonde aan dat bijna tweederde van de mensen in de Verenigde Staten het financieel aankon of financieel kwetsbaar was. Deze mensen worstelen met het uitgeven, sparen, lenen of plannen op een manier die hen in staat stelt veerkrachtig te zijn en kansen te grijpen in de loop van de tijd.

Velen van ons hebben geen onderzoek nodig om te bewijzen dat financieel worstelen schade toebrengt aan uw financiële gezondheid en financiële stress veroorzaakt. We hebben ook geen onderzoek nodig om te bewijzen dat financiële problemen, en dus stress, een directe impact hebben op je fysieke, mentale en sociale welzijn.

Het onderzoek naar financiële stress en de impact ervan kan u echter helpen om u meer gevalideerd te voelen terwijl u door uitdagende financiële situaties navigeert.

Wat is de impact van financiële stress?

Het Financial Health Institute definieert omgaan met financiële stress als “een aandoening die het gevolg is van financiële en/of economische gebeurtenissen die angst, zorgen of een gevoel van schaarste veroorzaken, en die gepaard gaat met een fysiologische stressreactie.”

Opkomend onderzoek koppelt financiële stress aan geestelijke gezondheid. Een onderzoek uit 2014 van Yale University onderzoekt het idee dat sommige ‘geestelijke gezondheidsproblemen’ eigenlijk geldproblemen zijn.

Annie Harper, PhD, de antropoloog en onderzoeker achter deze studie, merkte op dat de meerderheid van de deelnemers schulden had en er erg gestrest over waren. Schulden hebben een sterk negatief effect op de geestelijke gezondheid en ze suggereerde dat als de financiële problemen van een persoon zouden worden opgelost, andere problemen ook zouden kunnen worden opgelost.

Van dag tot dag kan financiële stress een negatieve invloed hebben op uw geldbeslissingen. Het kan leiden tot extreme overbestedingen of onderbestedingen. Net als bij voedsel waarbij iemand emotioneel kan eten of zijn dieet ernstig kan beperken vanwege stress, treedt hetzelfde effect op met geld.

Een persoon kan troost vinden in “retailtherapie” – gedachteloos uitgeven aan niet-essentiële items – of verlichting vinden door hun uitgaven te beperken tot het punt waarop ze zonder basisbehoeften komen, waardoor hun voedselinname wordt beperkt om geld te besparen. Op de lange termijn kunnen beide uitersten echter schadelijk zijn.

Zoals eerder vermeld, zijn er top-down veranderingen die absoluut moeten worden doorgevoerd om de stress te verminderen die wordt veroorzaakt door dure gezondheidszorg, roofzuchtige studieleningen, stagnerende lonen of salarissen en de steeds stijgende kosten van levensonderhoud.

Maar wat kun je doen om je situatie te veranderen, terwijl de mensen in de ivoren toren filibuster hun manier om te veranderen? Hoe kunt u uw vermogen terugnemen om uw financiële stress te verminderen, uw financiële gezondheid te verbeteren en een goed gevoel over uw financiële situatie te krijgen?

Mijn suggestie is om financieel welzijn in je leven op te nemen. Net zoals u dit artikel leest voor tips voor fysiek en mentaal welzijn om invloed uit te oefenen op uw algemene welzijn, zijn er stappen die u kunt nemen om invloed uit te oefenen op uw financiële gezondheid.

De VEILIGSTE pasjeshouder van Adge! De Adge creditcardhouder heeft plek voor 7-8 pasjes en biedt bescherming tegen het skimmen van je gegevens op de pasjes! De aluminium behuizing blokkeert RFID-scanners waardoor het een 100% veilige pasjeshouder is. 

Omgaan met financiële stress
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-3.png

Wat zijn financiële wellness-stappen die u kunt nemen?

Als u voor een organisatie werkt, moet u eerst uw team voor mensen en cultuur (ook wel human resources genoemd) vragen naar financiële voordelen voor het welzijn. Deze voordelen kunnen het volgende omvatten:

  • Toegang tot verdiend loon. Dit is de mogelijkheid om toegang te krijgen tot uw loon of salaris vóór uw betaaldag, zodat u een onverwachte uitgave kunt betalen.
  • Financiële begeleiding. Sommige werkgevers vergoeden kosten voor financiële coaching.
  • Ontberingen op korte termijn leningen of subsidies. Sommige werkgevers bieden toegang tot leningen of subsidies voor onverwachte uitgaven die buiten de dekking van toegang tot verdiend loon vallen. Deze worden ofwel toegekend als subsidies die u niet hoeft terug te betalen of als een lening tegen een zeer lage rente – minder dan 5 procent.

Naast deze voordelen, en als u als zelfstandige werkt, zijn er financiële welzijnsmaatregelen die u zelf kunt nemen om uw situatie te veranderen om omgaan met financiële stress te vergemakkelijken. Deze stappen kunnen zijn:

Creditcardschuld onderhandelen

Dit kan door middel van consolidatie of door simpelweg te vragen om uw tarief te verlagen. U kunt een bedrijf bezoeken met de naam Hello Resolve dat u zal helpen uw schuld gratis te consolideren. De mede-oprichter van het bedrijf, Michael Bovee, heeft ook goed onderbouwde, informatieve YouTube-video’s over het zelf consolideren van creditcardschulden.

Oefen geldbewustzijn

Mindfulness met geld is een oefening om bewust te worden van financiële beslissingen. Te veel uitgeven en vele vormen van financiële angst zijn het gevolg van het maken van onbewuste geldkeuzes.

Om geldmindfulness te oefenen, raad ik aan om drie keer diep adem te halen voordat je een financiële beslissing neemt. Bewustwording van uw geldkeuzes zal de uitgaven verminderen waar u later spijt van krijgt en u helpen een gevoel van rust te herstellen wanneer u wordt geconfronteerd met enge financiële beslissingen die u niet in de hand hebt.

Heb een geld date

De gelddatum is een wekelijkse wellness-oefening die ik aan al mijn Money & Mimosas-lezers en betaalde leden aanbeveel. De consistentie van deze praktijk leert u hoe u alle financiële beslissingen bewust kunt maken en een pauze kunt nemen om overwinningen te vieren, hoe groot of klein ook.

Controleer uw huishoudelijke uitgaven en ga bewust om met uw geld. Het Kasboek-huishoudboekje is een van de beste middelen om met een gewoon inkomen toch op termijn vermogend te worden.

Omgaan met financiële stress

Waar het op neer komt

Uw financiële gezondheid heeft invloed op zowel uw lichamelijke als geestelijke gezondheid. De gegevens bewijzen het, en binnenkort zullen beleidsmakers en bedrijfsleiders er acht op slaan. Ik weet echter dat het frustrerend kan zijn om te wachten tot anderen veranderen om maatschappelijke ongelijkheid weg te werken. In de tussentijd hoop ik dat deze financiële welzijnspraktijken je de tools geven die je nodig hebt om je leven weerbaarder te maken.

U leest: Omgaan met financiële stress: de impact, tips en adviezen

Ook populair: Geen social media meer? Deze 13 dingen kan je verwachten!