Onderhuidse puist behandelen en snel wegkrijgen met deze tips

hoe een onderhuidse puist behandelen

Over het algemeen is niemand fan van dingen die “onder de oppervlakte” op de loer liggen. Als het gaat om onderhuidse puistjes, kunnen deze pijnlijke en onaangename bultjes een ongewenste zelfvertrouwen-killer zijn en soms een blijvend litteken achterlaten. Met het juiste huidverzorgingsregime kunt u deze puistjes echter niet alleen uitbannen, maar ook de kans op vorming ervan verkleinen. Maar hoe een onderhuidse puist behandelen? Om u te helpen bij uw zoektocht naar een zuivere huid, hebben we de hulp ingeroepen van huid experts om u te adviseren over alles wat u moet weten over onderhuidse puistjes.

Wat is een onderhuidse puist?

In tegenstelling tot andere soorten acne, vormen zich onderhuidse puistjes onder het huidoppervlak. Dientengevolge, hoewel ze misschien niet zo opvallen als andere vormen van puistjes met een uitstekend ‘hoofd’, kunnen Onderhuidse puistjes ongelooflijk gevoelig zijn en zullen ze het niet op prijs stellen om te porren of te porren. Deze vervelende puistjes, vaak veroorzaakt door een cyste of een knobbel, zullen daarom aanvoelen als een kleine, pijnlijke knobbel onder de huid.

Wat veroorzaakt een onderhuidse puist?
Volgens dermatologen zijn de typische acne-boosdoeners ook de oorzaak van een onderhuidse puist. Onze huid produceert van nature een olieachtige substantie die bekend staat als talg. Als dit echter teveel wordt geproduceerd of als het in contact komt met bacteriën en vuil dat zich in de poriën bevindt, kunnen er onderhuidse puistjes ontstaan. Daarom stellen huid experts dat een dikke, olieachtige, zeer verstopte huid met grote poriën die niet goed zijn gereinigd, meer kans heeft op onderhuidse puistjes. Als je een fan bent van zweten in de sportschool of je af en toe wilt verwennen met gefrituurd eten, wanhoop dan niet. Door een regelmatige huidverzorgingsroutine te volgen, kan het oliepeil in balans worden gebracht en de poriën worden gereinigd, waardoor deze verborgen puistjes worden voorkomen.

Hoe lang gaan onderhuidse puistjes mee?
Helaas voor iedereen die een onderhuidse puist ontwikkelt, kan het maanden duren voordat deze vervelende knobbeltjes onder het huidoppervlak begraven blijven. Zoals dr. Voskresenkaya echter uitlegt, is het vaak de conditie van de huid van het individu die dit vaak bepaalt. Daarom, als een onderhuidse puistje ontstoken raakt, kan het zijn weg vinden naar de oppervlakte van de huid en sneller verdwijnen. Als het om uw huid gaat, is er echter geen reden om deze dingen aan het toeval over te laten. Het opstellen van een goed behandelplan is daarom de sleutel tot het versnellen van het natuurlijke genezingsproces.

Een onderhuidse puist behandelen

Als het gaat om onderhuidse puisten, is preventie de beste aanvalsmethode. Het opnemen van een hoogwaardige exfoliërende reiniger in uw huidverzorgingsroutine kan wonderen verrichten door te voorkomen dat overtollig vuil en olie zich ophoopt. Dit verkleint de kans dat vuil of bacteriën vast komen te zitten in je poriën en zich ontwikkelen tot een onderhuidse puist. De tweede stap in de preventieve aanpak, het is zo eenvoudig, je kunt het doen terwijl je slaapt. Huid experts raden elke avond aan om reinigende en exfoliërende producten te gebruiken om de celvernieuwing te verhogen. Deze nachtelijke verjonging van de huidcellen is volgens haar ‘een van de sleutels tot succes bij het voorkomen van onderhuidse puistjes’.

Als zich echter ondanks routinematige reiniging en exfoliëren een vervelende, onderhuidse puist vormt, zijn er een reeks behandelingsopties om de tijd te verkorten. Het eerste gebod als het om acne gaat, is eenvoudig. U zult niet plukken, ploppen of porren. Met andere woorden, knijp niet in uw onderhuidse puist. Hoewel het verleidelijk kan zijn, zal dit verdere ontsteking veroorzaken waardoor het puistje meer opvalt op het oppervlak. Bovendien kan dit leiden tot verdere verspreiding van bacteriën of tot littekens.

Om een onderhuidse puist te behandelen, kunnen warme kompressen helpen om de poriën te openen en het puistje naar een hoofd te brengen. Dit helpt de huid om de bacteriën snel en effectief te verdrijven. Een andere optie is om een ​​actueel antibioticum toe te passen, om de bacteriën aan te pakken die de bron van de ontsteking zijn. Ten slotte, als thuisbehandelingen mislukken en het puistje aanhoudt, raden huid experts aan om professionele behandelingsopties te zoeken. Dit kunnen remedies zijn zoals een behandeling met een salicylzuurpeeling of het voorschrijven van antibiotica.

Onze product favoriet om een onderhuidse puist de behandelen

Paula’s Choice Clear Extra Strength 2% BHA Exfoliant met Salicylzuur
Voor mensen met onderhuidse puisten raden we Paula’s Choice Clear Strength Anti-Redness Exfoliating Solution aan, om al je huidproblemen gemakkelijk aan te pakken. Ontstop de poriën en verminder de verschijning van roodheid, mee-eters en rimpels met deze exfoliant die vakkundig is samengesteld voor alle huidtypes. Terwijl u doorgaat met uw 9 tot 5, zorgen actieve ingrediënten ervoor dat uw huid helder en schoon blijft.

onderhuidse puist behandelen
Veelgestelde vragen

Kan je een onderhuidse puist uitknijpen?
Knijp nooit in een onderhuidse puist, omdat dit niet alleen pijnlijker wordt, maar ook kan leiden tot infectie en littekens.

Bevatten onderhuidse puisten pus?
In tegenstelling tot whiteheads en mee-eters, heeft een onderhuidse puist een rood uiterlijk zonder kop en bevindt het zich onder het huidoppervlak. Ze kunnen vaak pijnlijker zijn dan gewone puistjes, zijn veel moeilijker te verwijderen en vormen zich wanneer een porie ontstoken raakt.

Hoe lang duren onderhuidse puistjes?
Onderhuidse puistjes behoren tot de meest pijnlijke puistjes en kunnen dagen of maanden aanhouden. Ze bevinden zich onder het huidoppervlak en kunnen bijzonder moeilijk te verwijderen zijn. Hoe lang ze duren, kan afhangen van uw huidaandoening en hoe u ervoor kiest om deze te behandelen, waardoor de genezingstijd wordt versneld. Het is altijd handig om een ​​goede huidroutine vast te stellen om de vorming van Onderhuidse puistjes te voorkomen.

Kan een onderhuidse puist littekens achterlaten?
Onderhuidse puistjes kunnen absoluut littekens achterlaten als je ze porren en prikt. Als je ze probeert te ploffen, kan dit een infectie veroorzaken en tot littekens en een verdere verspreiding van bacteriën leiden. Als u ze met rust laat of ze behandelt met een warm kompres of plaatselijke zalf, zou u geen blijvende sporen moeten hebben.

Ook populair: Hoe cellulitis weg masseren?