Ontlasting blijft hangen? Gebruik het Squatty Potty toiletkrukje!

ontlasting blijft hangen

GASTARTIKEL – Als persoon met levenslange gastro-intestinale ziekte (colitis ulcerosa, waarvoor ik in 1995 een pouch peratie heb ondergaan), zijn toiletten voor mij van bijzonder belang. Ik weet waar alle schone, werkende openbare toiletten in mijn stad zijn. Omdat ik geen dikke darm meer heb vanwege de operatie die ik heb ondergaan, moet ik vaker poepen dan anderen – iets wat veel mensen met IBD en IBS begrijpen. In dit artikel gaan we het hebben over de Squatty Potty, wat fantastisch werkt wanneer ontlasting blijft hangen.

Ik had de vreemd uitziende toiletkruk bij een paar mensen thuis gezien. Het plastic Squatty Potty, dat voor de voet van het toilet zat, was een mysterie. Waarom heb ik een opstapje voor mijn toilet nodig? Nadat een vriend me had aangespoord om het te proberen, kreeg ik er eindelijk een. Het was een openbaring!

Wat is een Squatty Potty?


Jij (en je toilet) hebben je perfecte match gevonden met de Squatty Potty.

De originele Squatty Potty is een plastic opstapkruk die zich rond de basis van een toilet nestelt. Het uitgangspunt is net zo eenvoudig als het apparaat: til je voeten op en plaats ze op de bovenkant van de trede, aan weerszijden van het toilet, en je lichaam gaat in een gehurkte positie om afval te elimineren. De positie van hurken tot poepen wordt door een groot deel van de rest van de wereld overgenomen, maar in de Verenigde Staten hebben we ons vastgeklampt aan onze hoge toiletten, hoewel de wetenschap aangeeft dat hurken superieur is.

De voeten op de grond/kont hoger in de lucht Westers toiletmodel kan meer “waardig” aanvoelen dan hurken om te poepen, maar het is niet ideaal om ontlasting te passeren. De eenvoudige ergonomie van het verplaatsen van het lichaam door het Squatty Potty te gebruiken, maakt poepen sneller, gemakkelijker en minder rommelig dan met een conventioneel westers toilet.

Maak je toiletbezoek aangenamer met dit mooie en subtiele Toiletkrukje. Door te ontlasten in een gehurkte houding gaat het ontlasten een stuk eenvoudiger en zorg je ervoor dat je stoelgang verbeterd wordt. 

Ontlasting blijft hangen

Wat we leuk vinden

Het is effectief wanneer ontlasting blijft hangen

Een toiletkrukje zorgt ervoor dat ontlasting er vele malen makkelijker uit gaat, helemaal wanneer je last hebt van het probleem dat ontlasting blijft hangen. Dit krukje zorgt ervoor dat jij in een hoek van 35 graden gaat zitten in plaats van een hoek van 90 graden, zodat jij gehurkt kunt ontlasten. Door te ontlasten in een gehurkte houding gaat het ontlasten een stuk eenvoudiger en zorg je ervoor dat je stoelgang verbeterd wordt. Wanneer jij problemen hebt met naar de wc gaan, bijvoorbeeld omdat ontlasting blijft hangen, dan kan dit krukje de oplossing zijn.

Hoewel het oorspronkelijke doel is om de stoelgang te helpen door constipatie te voorkomen / aanpakken, heeft de Squatty Potty een grote schare fans gekregen onder mensen zoals ik met darmaandoeningen. Wanneer je een pouch hebt, in feite een intern zakje dat probeert na te bootsen wat de dikke darm en het rectum vroeger deden (water uit de ontlasting trekken en vasthouden tot het wordt geëlimineerd), het zakje volledig “legen” (het is poepen, alleen intern) kan een uitdaging zijn.

De constante beweging van de dunne darm (ileum) en het kleine formaat van het zakje betekent dat zelfs als je net hebt gepoept, je misschien het gevoel hebt dat je snel weer moet gaan. Dit kan resulteren in duwen of persen bij het legen, vergelijkbaar met wat anderen doen bij constipatie. Persen is slecht voor je en kan problemen veroorzaken zoals aambeien, hernia’s en irritatie of schade aan de pouch, dus de Squatty Potty is een geweldig hulpmiddel voor zowel “pouchers” als niet-pouchers.

Kortom, de kleine verandering in lichaamshouding veroorzaakt door het gebruik van de Squatty Potty kan iedereen die poept ten goede komen. In feite is het een door de FDA goedgekeurd medisch hulpmiddel.

Het komt in vele stijlen

Het kiezen van het ideale Squatty Potty dat precies bij je past, doet een beetje denken aan Goudlokje, niet?

Sinds het originele model enorm populair werd, met beroemdheden als Howard Stern en Hugh Jackman die hun lof zingen, heeft het bedrijf een flink aantal extra modellen uitgebracht, waaronder mooiere bamboe- en teakhouten stijlen, opvouwbare modellen, een reisversie, een met een nachtlampje, stijlen voor kinderen en een “flippable” model dat gaat van 7 inch tot 9 inch. Er is zelfs een mooie marmeren versie! Omdat het iets is dat permanent in het zicht staat aan de voet van je toilet, is het leuk om er een te kunnen kiezen die bij het decor past.

De branding van het bedrijf minimaliseert schaamte

Adverteren voor een product dat wordt gebruikt om te poepen, kan zelfs voor het beste marketingteam een ​​delicate propositie zijn, maar Squatty Potty heeft het gehaald. De merkstem is speels en leuk, en het brengt de boodschap over met eigenzinnige taal en schattige afbeeldingen zoals: “De beste kak van je leven, gegarandeerd” en “Gelukkige dikke darm, gelukkig leven.” U kunt deze website zonder schaamte met uw gezin bekijken.

Wat we niet leuk vinden

Er zou meer hoogteverstelling moeten zijn

Helaas, met de Squatty Potty, past één maat niet per se voor iedereen. Het is moeilijk om een ​​eenvoudig apparaat te kiezen dat zoveel hulp biedt. Indien ingedrukt, raad ik aan om een ​​nieuw “deluxe” model te ontwikkelen dat wordt geleverd met een afstandsbediening om automatische, aangepaste positionering van de voetplank mogelijk te maken. De Squatty Potty is er maar in twee hoogtes, en dat werkt misschien niet voor iedereen.

De advertenties kunnen meer inclusief zijn

Ten tweede, als iemand met een maag-darmziekte, zou het ook nuttig zijn als ze niet alleen het woord “colon” zouden gebruiken om te praten over mensen die poepen, want er zijn veel mensen zonder een dubbele punt die nog steeds afval in toiletten elimineren. Niet alleen J-pouchers, maar stomadragers die in een zak worden geëlimineerd die vervolgens in een toilet moet worden geleegd. Ik had een tijdelijke stoma als onderdeel van mijn operatiereis met colitis, en ik denk dat het Squatty Potty ook goed kan zijn voor deze gemeenschap, omdat het je kan helpen om in een ideale positie te komen om je tas te legen. Ze zouden nog meer consumenten kunnen bereiken met een bredere taal.

De prijs is misschien te hoog om alle toiletten in je huis uit te rusten

Ten derde denk ik dat de prijs een beetje hoog is, wat een barrière zou kunnen zijn voor sommige mensen die er echt een zouden kunnen gebruiken. Als je een groot gezin en één badkamer hebt, zou het zeker nuttig zijn om het poepenproces voor elk gezinslid te versnellen, maar het neerleggen van €20,00 voor een plastic krukje is misschien niet binnen het budget als je veel monden hebt om te voeden.

Het is moeilijk schoon te maken

Ten slotte zijn er klachten dat het plastic model moeilijk schoon te houden is. Ik ben het ermee eens. Mijn plastic model lijkt meer stof en vuil aan te trekken, vooral in de richels waar de voetjes zitten en rond de rubberen voetjes aan de onderkant. Badkamers zijn moeilijk genoeg om schoon te houden zonder extra gedoe van een kruk op een behoorlijk vuile locatie.

Dit handige Toiletkrukje is speciaal ontworpen om jou te helpen met je ontlasting.

Ontlasting blijft hangen

Moet je een Squatty Potty kopen wanneer ontlasting blijft hangen?

De Squatty Potty heeft veel positieve punten. Ik raad het bijna iedereen aan, maar vooral mensen die problemen ondervinden met naar de wc gaan, bijvoorbeeld omdat ontlasting blijft hangen. Maar ook voor mensen met IBD of IBS – het helpt bij de eliminatie, of je nu worstelt met constipatie of diarree. Als u echter klein van gestalte bent en/of mobiliteitsproblemen heeft, kan het een uitdaging zijn om het te gebruiken en moet u hem wellicht met iets anders extra verhogen.

Voor de prijs van €20,00 krijg je een stevig, handig artikel dat een bedrijf ondersteunt dat zich inzet voor ‘het verbeteren van de gezondheid van de badkamer’ over de hele wereld. Het plastic is vervaardigd met recyclebare of hernieuwbare materialen en een deel van de omzet wordt gedoneerd aan organisaties die bewustzijn verspreiden over een gezonde spijsvertering en over de nadelen van westerse toiletten. Hun missie is goed en nuttig en hoewel het simplistisch lijkt, zijn de voordelen groot.

Ook populair: Chlorella of spirulina: wat is het verschil en welke is beter?