Oog make-up aanbrengen als een pro in 5 simpele stappen

oog make-up aanbrengen

Oog make-up aanbrengen is relatief eenvoudig. Het is echter geen eenvoudige taak om oogmake-up op de juiste manier aan te leren. Hoe kies je de juiste tint voor je oogkleur en huidskleur? Heb je echt 10 make-upborstels nodig? Ga je ooit elke kleur in dat oogschaduwpalet gebruiken? We weten dat het makkelijk is om in de war te raken over de beste manieren om je ogen te laten knallen, dus hebben we een gids in vijf stappen gemaakt om je precies te laten zien hoe je met al die eyeliners, mascara’s en schaduwen moet omgaan. Laten we beginnen:

Oog make-up aanbrengen in 5 stappen

Lees en leer in onderstaande 5 stappen hoe je oog make-up aanbrengen kan als een professional.

1. Begin met goede make-up kwasten

Oog make-up aanbrengen

Er is een reden waarom beroemde kunstenaars niet met de vingers schilderen: het is veel moeilijker om een ​​meesterwerk te maken zonder het juiste gereedschap. Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van make-up. Investeer in een paar goede make-up kwasten voor een gelijkmatige, nauwkeurige en hygiënische toepassing van make-up. Gelukkig kun je geweldige krijgen zonder een heel salaris te laten vallen.

Toen we de beste make-upborstels testten, ontdekten we dat synthetische borstels bijna altijd de voorkeur hebben boven hun tegenhangers van natuurlijke vezels, en ze zijn betaalbaarder, gemakkelijker schoon te maken en allergievriendelijk. (Psst: al onze winnaars waren synthetisch en de profs konden ze niet onderscheiden van duurdere natuurlijke keuzes).

De best beoordeelde oog make-up kwastenset op bol.com is de 6-delige Professionele Ducare kwastenset.

2. Breng een priner aan op het ooglid

Oog make-up aanbrengen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Gebruik je oogschaduwpenseel, pak je favoriete oogschaduwpalet en veeg je favoriete basistint op je ooglid. Afhankelijk van de look waar je voor gaat, kun je deze basiskleur helemaal tot aan je wenkbrauwbot brengen als voorbereiding op een meer dramatische smokey eye, of je kunt stoppen bij je oogplooi voor een eenvoudige, alledaagse look.

In het laatste geval is hier een onfeilbare truc: plaats de kleur in de plooi van je oog wanneer je ogen open zijn, en werk naar beneden in de richting van de wimperlijn. Op die manier schiet je nooit je vouw voorbij en krijg je nooit rommelige lijnen.

De Max Factor Miracle Prep Oogschaduw Primer is een bestseller op bol.com als het gaat om een goede basis voor je oogschaduw die ervoor zorgt dat je oog make-up fantastisch blijft zitten..

3. Accentueer de juiste tinten

Oog make-up aanbrengen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Donkere kleuren trekken licht aan, dus door een donkerdere oogschaduwtint in de oogplooi te plaatsen, vallen je ogen op door diepte en dimensie toe te voegen op precies de juiste plek.

Om de look te krijgen, dip je een oogschaduw kwast in een donkere tint en veeg het recht langs de oogkas, waarbij je de vorm van je oog volgt tussen je wenkbrauwbot en ooglid. Een diepbruine oogschaduw is een universeel flatterende keuze, ongeacht je oogkleur.

Als je je ogen sluit tijdens het aanbrengen, bedekt je bovenste ooglid het grootste deel van je ogen als ze ogen open zijn. Dat betekent dat je met andere, hogere plaatsingen voor tinten zult moeten spelen, want als je simpelweg langs de oogkas aanbrengt, zal de kleur verdwijnen als je je ogen opent. Begin in plaats daarvan met je ogen open en gebruik je penseel om te markeren waar je wilt dat die donkere kleur begint om zichtbaar te zijn. Sluit vervolgens je ogen en blend over elkaar, strijk eventuele harde lijnen glad en focus het pigment op de buitenste ooghoek in een “V”-vorm.

Het Anastasia Beverly Hills Soft Glam Oogschaduwpalette is het best beoordeelde oogschaduw palette op bol.com.

4. Omrand je wimperlijnen met eyeliner

Oog make-up aanbrengen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Eyeliner die correct is aangebracht, kan ervoor zorgen dat uw wimpers er dikker uitzien. Als je geen grote fan bent van eyeliner, kun je een vergelijkbare impactvolle look krijgen (dat is gemakkelijker af te wassen!) Met een superdonkere oogschaduw. Gebruik een platte borstel met korte haren om de donkere kleur aan te brengen langs de randen van uw bovenste ooglid waar uw wimpers beginnen, en langs de onderste wimperlijn. Als je graag eyeliner op je waterlijn draagt ​​(de binnenste rand van het oog), kunnen de borstelharen je oog irriteren, zodat je deze lijn kunt traceren met een van onze favoriete waterdichte eyeliners.

De Maybelline Hyper Precise All Day Liquid Eyeliner is langhoudend en waterproof en heeft de best erecensies op bol.com.

5. Accentueer met een mooie glanzende tint en mascara

Oog make-up aanbrengen
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is image.png

Laat je wenkbrauwen knallen en lift door een glanzende, bleke oogschaduw of potlood direct onder de wenkbrauw toe te voegen. Voeg dezelfde parelwitte lichte kleur toe aan de binnenste ooghoek om ook dingen op te fleuren. Werk af met een paar laagjes van onze favoriete mascara en je bent klaar om te gaan.

Ga voor eindeloos lengte en volume met de Maybelline Lash Sensational Sky High Very Black mascara, de best verkochte mascara op bol.com.

Ook populair: Anastasia Beverly Hills wenkbrauwpotlood: Brow Wiz