Paardenmelk tegen eczeem: dit zijn de grootste voordelen

paardenmelk-eczeem

Diverse studies hebben aangetoond dat paardenmelk tegen eczeem en andere huidaandoeningen helpt. Het belangrijkste onderzoek naar de gunstige effecten van paardenmelk op huidproblemen werd in 2009 gepubliceerd door de Friedrich-Schiller Universiteit Jena in Duitsland. Tijdens dit onderzoek werden de ervaringen van patiënten die een behandeling met paardenmelk ondergingen verzameld en anoniem bestudeerd om de gunstige eigenschappen ervan aan te tonen.

Al eerder schreven we over de top drie beste paardenmelk capsules die momenteel verkrijgbaar zijn. In dit artikel delen we de uitkomsten van de onderzoeken aan de Friedrich-Schiller Universiteit Jena in Duitsland naar paardenmelk om de gunstige voordelen van paardenmelk op de gezondheid te ondersteunen.

De best beoordeelde paardenmelk pillen op bol.com: de Purasana Bio Paardenmelk Capsules ondersteunen het herstel van de huid, de weerstand en darmflora

Paardenmelk eczeem

Mate van jeuk van ernstig naar mild

Meer dan 90% van de geïnterviewden die leden aan verschillende soorten huidaandoeningen, verklaarde dat de ernst van hun symptomen, zoals jeuk en onregelmatige slaap die ermee gepaard ging, drastisch afnam. Volgens professor Dr. Rainer Schubert, die de studie leidde, kan de verbetering van deze symptomen medisch worden ondersteund.

In deze studie onderzochten ze meer dan 100 medische dossiers van patiënten die al zes maanden merriemelk dronken. De eerste positieve resultaten konden al twee weken na de start van het experiment worden opgemerkt. Maandelijkse dermatologische follow-ups met de beoordelingstool (SCORAD) wezen uit dat de symptomen van de patiënten na zes maanden waren verbeterd van “semi-ernstig/ernstig” naar “mild/niet-bestaand”. Sommige patiënten waren zelfs in staat om hun medicijninname te verminderen.

Afname van dermatitissymptomen

Anderen meldden een drastische afname van jeuk en het verdwijnen van hun slaapstoornissen veroorzaakt door dermatitis. Een derde van de patiënten zag hun dermatitissymptomen met 30% afnemen, maar niet alle patiënten vertoonden dezelfde resultaten. Wetenschappers denken dat deze cijfers lijken op de effectiviteit van een traditioneel medicijn, dat ook niet voor iedereen werkt.

Paardenmelk wordt al sinds de tijd van de oude Grieken gebruikt als natuurlijk middel voor optimale huidverzorging. De Sanvita Healthy Paardenmelk Dagcrème kan bijdragen aan een goede huidverzorging voor mensen met een zeer gevoelige huid

Paardenmelk eczeem

Verbetering darm-, leverproblemen en luchtwegen

75% van alle consumenten met darmproblemen, ademhalingsproblemen of leverproblemen reageerde positief op het drinken van paardenmelk. De groep mensen met darmstoornissen rapporteerde een afname van klachten en een betere algemene gezondheid. De wetenschapper merkte op dat voor optimale resultaten een langdurige behandeling met merriemelk vereist is.

De Friedrich-Schiller Universiteit Jena bestudeert al meer dan tien jaar de voordelen van paardenmelk als ondersteunende behandeling. De wetenschappers zijn het erover eens dat sommige eiwitten in paardenmelk – vooral lysozymen, lactoferrine, hemoglobine A en lactose – de darmflora en het immuunsysteem van de patiënten stimuleren. Hun gepubliceerde onderzoeken naar de invloed van paardenmelk op dermatitis en andere chronische ontstekingsziekten wijzen op de voordelen van langdurige inname van paardenmelk gedurende ten minste zes maanden.

Paardenmelk tegen eczeem in huidverzorgingsproducten

Door de antioxiderende en antibacteriële eigenschappen van paardenmelk is het een aantrekkelijk ingrediënt voor huidcrème, bodylotion, shampoo en zeep. Merriemelk wordt gebruikt als aanvullende behandeling voor huidproblemen en mensen met een eczeem, een gevoelige huid of een droge hoofdhuid.

U leest: Paardenmelk tegen eczeem: dit zijn de grootste voordelen

Ook populair: 9x de beste gezichtsreiniger voor de gevoelige huid