Pantene Pro-V Repair & Protect Shampoo review

pantene pro v shampoo repair & protect review

GASTARTIKEL – Welkom bij mijn Pantene Pro-V Repair & Protect Shampoo review! Ik kan me de eerste keer herinneren dat ik Pantene Pro-V gebruikte als pre-tiener in de jaren negentig. Na het zien van een te veel advertenties met prachtige, volwassen vrouwen met perfect gekrulde, glanzende lokken (het was de slow-motion haar flip die het deed), smeekte ik mijn moeder om een fles en bereidde me gretig voor om mijn krullende, kroeshaar vaarwel te zeggen.

Natuurlijk slaagde het er niet in om mijn sloten te temmen zoals geadverteerd (ik verwachtte terecht dat mijn haar er precies zo uit zou zien als dat van Kirstie Alley in de advertenties), en ik was lachwekkend teleurgesteld. Maar ondanks deze adolescente teleurstelling, bleef ik (samen met miljoenen anderen) het product tot ver in mijn tienerjaren en begin 20 gebruiken. In feite gebruiken ongeveer 8 miljoen Nederlanders pantene Pro-V nog steeds wekelijks vanaf november 2020. Het was (en is nog steeds) een beetje een cult-favoriet drogisterijmerk, en het maakt je haar onmiskenbaar zacht.

Dus toen ik werd gevraagd om Pantene’s Repair & Protect shampoo te testen, verplichtte ik het me graag. Pantene Repair & Protect is geformuleerd met de beroemde actieve Pro-V voedingsstoffen van het merk, en belooft je haar te versterken om breuk en schade te voorkomen. Bovendien biedt het veelbelovende klantrecensies op internet – fans beweren dat het haar in de loop van de tijd daadwerkelijk versterkt.

Gezien mijn recente ervaring met stress-geïnduceerde haaruitval, kunnen mijn fragiele strengen zeker wat extra liefde gebruiken. Ik nam een maandlange pauze van mijn go-to Verb Hydration duo en stelde Repair & Protect op de proef. Vind hieronder mijn ongefilterde gedachten over het best beoordeelde product in deze Pantene Pro-V Repair & Protect Shampoo review.

Pantene Pro-V Repair & Protect Shampoo review

Pantene Pro-V Repair & Protect

HET BESTE VOOR: Alle haartypes, maar specifiek geformuleerd voor mensen met zwak en beschadigd haar.

GEBRUIK: Een dagelijkse shampoo om het haar van wortel tot punt te verlengen en te versterken, waardoor schade en breuk worden voorkomen.

HERO INGREDIËNTEN: de actieve Pro-V voedingsstoffen van het merk. Verder bevat het 0% siliconen, 0% minerale oliën, 0% kleurstoffen

HELEMAAL CLEAN?: Nee; bevat methylchloroisothiazolinone en methylisothiazolinone.

PRIJS: €3,19 per fles van 250ml

MOGELIJKE ALLERGENEN: Niet waarschijnlijk, maar natriumlaurylsulfaat en natrium laurethsulfaat kunnen de gevoelige huid irriteren.

OVER HET MERK: Pantene Pro-V is een cult-favoriet haarverzorgingsmerk dat kwaliteit op salonniveau belooft tegen een drogisterijprijs. Het merk werd in de jaren 1940 opgericht door een team van Zwitserse artsen die op een intensive care-afdeling werkten en ernstige huidletsels behandelden. Ze ontdekten dat één ingrediënt – panthenol (of vitamine B5) – een sterk effect had op het haar van patiënten, en de rest is geschiedenis.

Over Mijn Haar: Fijn, droog en natuurlijk golvend

Mijn haar is altijd aan de fijne, droge en golvende kant geweest, maar is de afgelopen drie jaar aanzienlijk uitgedund. Als zodanig zijn schone, hydraterende en extreem lichtgewicht haarverzorgingsproducten een absolute must voor mij – ik doe mijn best om de veerkracht, het volume en de textuur die ik heb te behouden en te verbeteren. Alles wat mijn krullen naar beneden weegt of mijn haar vettig of plat laat voelen, is een harde nee voor mij. Ik geef toe dat mijn recente worstelingen met haargezondheid mijn benadering van haarverzorging in het algemeen hebben veranderd – ik geef veel meer om ingrediëntenetiketten dan vroeger.

Het gevoel: gewichtloos en diep reinigend

Pantene producten staan bekend om hun next-level schuim en diep-schoon gevoel, en Repair & Protect Shampoo is geen uitzondering. De formule is lichtgewicht en verfrissend, en slechts een kleine hoeveelheid van een dubbeltje biedt de kenmerkende verfrissende geur waar zoveel mensen van houden. Het biedt een geweldige schuim, spoelt schoon en laat, wanneer opgevolgd door de Repair & Protect conditioner, het haar zacht aanvoelen.

De ingrediënten: een paar rode vlaggen

Zoals te verwachten is, is het argument tegen Pantene Repair & Protect Shampoo en de andere producten van het merk voornamelijk geworteld in de ingrediënten. Repair & Protect is geformuleerd met Pantene’s naamgenoot held ingrediënt, panthenol, antioxidanten, hydraterende vettige alcoholen cetyl alcohol en stearyl alcohol, en hun “actieve Pro-V voedingsstoffen” om het haar te versterken. Helaas is er geen duidelijke informatie beschikbaar over waaruit de “actieve Pro-V voedingsstoffen” bestaat.

Hoewel Pantene hun formules in de loop der jaren aanzienlijk heeft verbeterd, bevat het ook strippen, drogende ingrediënten die in veel drogisterijmerken gebruikelijk zijn. Natriumlaurylsulfaat en natrium laurethsulfaat zijn twee van de topingrediënten – beide creëren een diepe schuim en reinigen het haar op korte termijn, maar kunnen het haar van zijn natuurlijke oliën ontdoen en je hoofdhuid na verloop van tijd uitdrogen. Ze kunnen ook de gevoelige huid irriteren en aandoeningen zoals rosacea, eczeem en contactdermatitis verergeren. Er is ook methylchloroisothiazolinone en methylisothiazolinone, die beide maken dit product niet helemaal clean als gevolg van het potentieel van het veroorzaken van dermatitis of allergische reacties.

De jury is nog steeds uit over cocamidopropyl betaïne en cocamide mea – het zijn kokosoliederivaten die de formule dikker maken, maar worden beschouwd als potentiële kankerverwekkende stoffen die eigenlijk verboden zijn in Californië. Ten slotte bevatten Beautiful Lengths en Pantene-producten in het algemeen ook Yellow 5, Red 33 en geur – allemaal kunstmatige kleurstoffen en ingrediënten die irriterend kunnen zijn voor mensen met fijn, gevoelig haar en huid.

Dat gezegd hebbende, zou je verbaasd zijn hoeveel topmerken voor haarverzorging vergelijkbare ingrediënten gebruiken; ze zijn alomtegenwoordig in de branche dan je misschien denkt. Maar veel nieuwe formuleringen bevatten ook zachtere, natuurlijk afgeleide ingrediënten zoals jojoba-olie, geraniumolie, arganolie, aloë, groene thee, kokosolie, biologische honing, olijfolie, biologische hennep en meer.

Pantene Pro-V SRepair & Protect Shampoo review

De resultaten: lichtgewicht, veerkrachtige krullen

Ik ben blij te kunnen melden dat mijn golvende haar net zo licht en veerkrachtig was als altijd bij het gebruik van Pantene’s Repair & Protect Shampoo. Ik kon mijn haar aan de lucht laten drogen met minimaal product en nog steeds de gewichtloze golven bereiken die ik zo hard probeer te koesteren en te beschermen. Ik had nog steeds veel pluisjes, maar dat is vrij standaard voor mij als mijn haar weer dikker wordt na haaruitval.

Dat gezegd hebbende, ik heb geen merkbare verbetering in lengte of sterkte ervaren, en ik ben me ervan bewust dat de potentiële nadelen van het wekelijks gebruiken van de meer strippende ingrediënten meestal maanden tot jaren in gebeuren. Hoewel ik na een paar weken geen droogte of volumeverlies heb ervaren, ben ik enigszins nerveus gezien de fragiele staat van mijn haar en zou ik me eerlijk gezegd beter voelen met een natuurlijker product dat misschien geen geweldig schuim biedt, maar op de lange termijn zachter is voor mijn haar.

Natuurlijk is dit allemaal puur een persoonlijke mening – ik kan niet eens zeggen dat ik twee jaar geleden hetzelfde pre-telogen effluvium zou voelen. Bovendien is mijn fijne, dunne en golvende haar bijzonder gevoelig voor de drogende, strippende effecten van Pantene-ingrediënten; iemand met dik, sterk haar kan dol zijn op zijn krachtige ontwarrende en reinigende eigenschappen.

De waarde: onverslaanbaar

Met slechts €3,19 per fles kan Pantene als geheel gewoon niet worden verslagen vanuit een prijsperspectief. Hoewel je in sommige opzichten krijgt waar je voor hebt betaald vanuit het oogpunt van ingrediënten, zal Pantene’s Repair & Protect Shampoo je haar zachter en gladder maken na een enkele wasbeurt, dus het is het zeker waard voor de grootste fans van het product. Ik denk dat met het juiste haartype, Repair & Protect en Pantene producten in het algemeen een solide budgetbewuste aankoop zijn.

Conclusie Pantene Pro Repair & Protect Shampoo

Wat we leuk vinden

  • Lichtgewicht en weegt het haar niet naar beneden
  • Verfrissende geur
  • Lekker schuim
  • Betaalbaar

Wat we niet leuk vinden

  • Niet helemaal clean
  • Zwaar op de sulfaten
  • Kan niet veel doen voor de lengte

Pantene’s Repair & Protect Shampoo is een geweldige koop als je op zoek bent naar een lichtgewicht, betaalbare formule die je haar niet zal verzwakken. Mijn afgezwakte krullen voelen weer veerkrachtig en sterk, zoals het merk bij deze shampoo belooft. Mijn Pantene Pro-V Repair & Protect Shampoo review beveelt deze lijn dan ook aan wanneer je een versterkende budget shampoo zoekt die je haar weer een health boost kan geven.

Ook populair: Mijn Dyson Supersonic review: is deze föhn echt €400 waard?

Dit vind je misschien ook leuk: