Pedicure voor mannen: de complete gids voor een (thuis) pedicure

pedicure voor mannen

Vroeger was het een zeldzame gelegenheid dat een man een pedicure kreeg, maar volgens de huidige normen is geen enkele zelfzorgroutine, ongeacht het geslacht, compleet zonder een behandeling van top tot teen. En als je denkt aan het kloppen van onze voeten meer dan enig ander deel van ons lichaam, geeft dit aanleiding tot een aantal zowel praktische als toegeeflijke redenen waarom pedicures heilzaam voor ons zijn – van het verlichten van het ongemak van ingegroeide teennagels tot de stress van het zijn de hele dag op de been. Al met al is pedicure voor mannen overal een goed idee.

We hebben het voetenwerk gedaan en hebben alles geleerd wat u moet weten over het krijgen van een pedicure voor mannen, of het nu in een chique salon is of in het comfort van uw eigen huis. In dit artikel delen we alle ins en outs van voetverzorging voor mannen . Blijf lezen voor wat ze te zeggen hebben over pedicures voor mannen.

Moet je een pedicure krijgen?

Tenzij je je dagen doorbrengt op de wolken met je voeten badend in de ongerepte lucht, is de kans groot dat je een goede pedicure kunt gebruiken. Mannenvoeten zijn net als vrouwenvoeten, ze hebben veel te verduren. In feite is de belangrijkste reden voor schoengerelateerde aandoeningen (meestal veroorzaakt door zakelijke schoenen), zoals likdoorns op de kleine tenen. Andere topredenen voor een pedicure voor mannen zijn voetschimmel, nagelschimmel en gebarsten hielen. Ziekten kunnen ook in uw voeten kunnen voorkomen, zoals jicht, neuropathie en oedeem, en regelmatig onderhoud kan u helpen bewust te blijven.

Zelfs als je het geluk hebt vrij ongeschonden voeten te hebben, kan een pedicure wonderen doen voor je humeur. Als je voor je voeten zorgt, zorg je voor je gezondheid. Veel pedicurepraktijken beschouwen onze voeten als de wortels van ons lichaam, en als we er zorgvuldig voor zorgen, kan dit helpen stress te verminderen en feelgood-hormonen vrij te maken.

Voordelen van een pedicure

Eerst en vooral, het voelt geweldig. Er is een onlosmakelijke band tussen voetzorg en algemeen welzijn. Als je voeten gezond zijn, doen ze geen pijn, waardoor je langer kunt lopen, meer kunt sporten en je meer kunt concentreren. Het is gunstig voor ons algehele onderhoud aan zelfzorg om eenvoudige rituelen te hebben, zoals pedicures die gericht zijn op emotionele en fysieke gezondheid.

Maar naast wijze wijsheid ondersteunt het krijgen van een regelmatige pedicure ook het adagium dat preventie het beste medicijn is. Preventie is het belangrijkste voordeel van het krijgen van pedicures. Als je je voeten schoonmaakt en je nagels op de juiste manier knipt, worden aandoeningen voorkomen die niet alleen moeilijk uit te roeien zijn, maar ook pijnlijk kunnen zijn en een rimpeleffect kunnen veroorzaken dat je manier van leven kan veranderen. van het leven in de toekomst. De kleinste eeltvorming of likdoorn kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat u uw manier van lopen of staan ​​verandert, wat mogelijk schade aan uw ruguitlijning kan veroorzaken. Het hangt allemaal met elkaar samen, maar soms beseffen we het pas als het te laat is.

Regelmatige pedicures kunnen mannen ook helpen bij het omgaan met chronische problemen zoals voetgeur, nagelschimmel en voetschimmel die, zonder meer gespecialiseerde zorg, moeilijker te beheersen zijn.

En als dat allemaal gezegd en gedaan is is het aan te raden om je voeten in topconditie te houden, zodat je sokken ook kunnen worden beschermd tegen overmatige slijtage.

Een pedicure in de salon

De meeste salons bieden tegenwoordig een basis-pedicure voor mannen, die meestal een voetbad, peeling, nagels knippen en polijsten omvat. Toch raden we aan om een ​​stapje verder te gaan, een beenmassage te vragen (ter ontspanning) en een verzorgende nagellaklaag om de nagels te versterken. Maar voordat u uw voeten aan de genade van een pedicure overgeeft, zijn er een paar dingen die u in gedachten moet houden:

 • Breng de nagelstyliste op de hoogte van eventuele medische aandoeningen of allergieën waarvoor ze voorzichtig met uw voeten moeten zijn, evenals producten of ingrediënten die een reactie kunnen veroorzaken.
 • Als u specifieke problemen wilt aanpakken, vertel het dan meteen aan uw nagelstyliste, zodat zij uw behandeling kunnen aanpassen aan uw behoeften.
 • Vraag hen om je nagelriemen niet te knippen, omdat dit de huid kan openen en tot een ernstige infectie kan leiden.
 • Zeg dat ze de nagel recht door moeten knippen om de vorming van ingegroeide teennagels te voorkomen.
 • Vermijd gereedschap dat eruitziet alsof de nagelstyliste een salade maakt. Dus geen schilmesjes of kaasschaafmachines.
 • Als je van plan bent om een ​​salonpedicure een vast onderdeel van je routine te maken, wordt aangeraden om je eigen gereedschap mee te nemen, inclusief kniptangen, vijlen en trimmers, om kruisbesmetting door andere klanten te voorkomen.
 • Terwijl de meeste mannen blij zijn met een snelle uitspatting aan het einde, zorgt een ​​reflexologiemassage na de pedicure voor extra ontspanning.
Hoe maak je een pedicure thuis?

Hoewel een bezoek aan de salon je een pedicure voor mannen bij uitstek kan bezorgen, zijn er nog tal van manieren om vergelijkbare resultaten te bereiken in het comfort van je eigen huis.

Tools en producten die je nodig hebt:

 • Nagelknipper (of tang voor dikke nagels die moeilijk te knippen zijn)
 • Wegwerp nagelvijl
 • Pedicurevijl met wegwerppolijstvellen
 • Wegwerp nagelbuffer
 • Wegwerp houten nagel stick
 • Epsomzout (ongeparfumeerd is het beste) of voetzeep
 • Dikke voetcrème
 • Nagelriemolie

Stap 1: Week je voeten

We raden aan om de voeten 15 minuten in warm water te laten weken met Epsom-zout of voetzeep om de nagels zachter te maken en ze soepeler te maken om te knippen. Als je haast hebt kan je ook wachten tot na het douchen om hetzelfde effect te krijgen. Maar als je de tijd hebt, leun dan achterover met wat TikTok van hoge kwaliteit en geniet van een goede duik.

Stap 2: Knip en vijl je nagels

Knip elke nagel recht af en vervolg door ze voorzichtig te vijlen.

Stap 3: Nagelriemverzorging

Gebruik nagelriemolie of jojoba-olie om je teennagels en nagelriemen in te masseren voordat je ze voorzichtig terugduwt met een houten nagelriemstokje. Denk eraan om nooit je nagelriemen te knippen!

Stap 4: Scrub de voet

Nadat je je nagels hebt schoongemaakt en gehydrateerd, is het raadzaam om lotion op de onderkant van je voeten aan te brengen. Neem vervolgens uw voetvijl en vijl de huid weg in een op en neergaande beweging (in tegenstelling tot rechtdoor of heen en weer) om de natuurlijke scheuren van de huid te volgen.

Stap 5: Afspoelen en drogen

Spoel je voeten af ​​en droog ze grondig af, vooral rond de tenen. Het kan handig zijn om een ​​föhn te gebruiken om ervoor te zorgen dat de voeten droog zijn, wat vooral belangrijk is als je nagelschimmel of voetschimmel behandelt.

Stap 6: Hydrateren en polijsten

Werk af met een gezonde klodder dikke voetcrème en polijst de nagels zachtjes om hun natuurlijke glans naar voren te brengen.

Extra stap voor voetschimmel: het is raadzaam om ook de binnenkant van schoenen te reinigen, indien mogelijk met een UV-sterilisator, om schimmels en bacteriën te doden die de frisheid en levensduur van uw nieuwe pedicure kunnen bedreigen.

En als je echt wilt investeren in een mani-pedi voor thuis, kies dan voor deze set voor instant luxe op elk moment

Ook populair: Schimmelnagel behandelen vanuit huis met deze 7 manieren