Peptan collageen peptiden: dit zijn de vele gezondheidsvoordelen

Peptan collageen peptiden

Peptan collageen peptiden staan bekend om hun vermogen om de huidstructuur te verbeteren en worden veel gebruikt in gezichtscrèmes en voedingssupplementen. Ze hebben echter veel meer te bieden dan alleen schoonheidsvoordelen, zoals de gezondheid van gewrichten, botten en spieren, en steeds meer gezondheidsbewuste en fysiek actieve consumenten over de hele wereld ontdekken dit. In dit artikel vertel ik meer over de voordelen van Collageen Premium van Natuurlijk Presteren; een premium supplement bestaande uit Peptan Collageen Peptiden van gras-gevoerde bio-runderen.

Bestel bij Natuurlijk Presteren de Collageen Premium Peptan® collageen peptiden van gras-gevoerde bio-runderen en premium kwaliteit. Ze zijn verrijkt met Vitamine C en Glucosamine en hebben een frisse bosbessen smaak uit natuurlijk extract

Peptan collageen peptiden

Een eeuwenoud heilzaam ingrediënt

Al vele, vele eeuwen wordt collageen gebruikt voor een breed scala aan schoonheids- en gezondheidsgerelateerde doeleinden. Al in de 12e eeuw adviseerde abdis en geleerde Hildegard von Bingen mensen om verlichting van gewrichtsklachten te krijgen door bouillon van kuitpoten te nemen – en dus met collageenpeptiden.

Ook in Azië maakt collageen al eeuwenlang deel uit van het hoofdvoedsel, bijvoorbeeld in hotpots op basis van bottenbouillon en andere collageenrijke gerechten, zoals varkenspoten en kippenpoten. Voor veel mensen door de geschiedenis heen waren de gezondheidsvoordelen van collageenpeptiden een gegeven. Tegenwoordig breiden collageenpeptiden snel hun reputatie uit voor huidschoonheid als een sterk, op wetenschap gebaseerd nutraceutisch ingrediënt voor de gezondheid van het bewegingsapparaat.

De wetenschap van een mooie huid

De doeltreffendheid van een mooie huid door collageenpeptiden is de afgelopen decennia in tal van wetenschappelijke onderzoeken (waaronder van Cosmetics Business uit 2021 en Asserin uit 2015) aangetoond. Meerdere malen werden de antiverouderingsvoordelen en het vermogen van collageenpeptiden om het collageennetwerk in diepe huidlagen te herstructureren aangetoond. De gegevens toonden ook een statistisch significant effect van collageenpeptiden op de hydratatie van de huid als gevolg van de stimulering van de productie van hyaluronzuur.

De schoonheidseffecten van Peptan Collageen in cijfers:

  • Vermindering van rimpels: 13% vermindering rond de ogen, 10%vermindering rond de mond
  • Afname van collageenfragmentatie: 31% minder fragmentatie van het collageennetwerk
  • Toename van de hydratatie van de huid: 28% verhoging van het vochtgehalte van de huid 
  • Verbetering van de haarsterkte: 13% verhoging van de breekkracht van het haar

Collageen Premium is een product met gepatenteerd Peptan Collageen met glucosamine en vitamine C om bovenstaande schoonheidsvoordelen en de natuurlijke aanmaak van extra collageen te ondersteunen, wat na het 25e levensjaar minder wordt.

Ook voor gewrichten, botten en spieren

Het consumeren van Collageen Premium helpt echter niet alleen om het lichaam te voorzien van de aminozuren die nodig zijn voor de vernieuwing van ons huidweefsel. Het levert ook aminozuren aan andere gebieden waar ze nodig zijn, zoals gewrichten, botten en spieren. De Peptan collageenpeptiden fungeren als een boodschapper voor cellen: ze activeren de synthese en reorganisatie van nieuwe collageenvezels in onze weefselstructuur.

De werkzaamheid van collageenpeptiden is inmiddels vele malen bewezen bij het handhaven van een gezond botmetabolisme en biomechanische parameters door de endogene productie van collageen te stimuleren. Ze verbeteren ook de botmassadichtheid en botsterkte. En als bioactieve proteïne kunnen collageenpeptiden ook de spiergezondheid ondersteunen.

Minder gewrichtsongemakken, sterker kraakbeen

De gezamenlijke gezondheidsvoordelen van collageenpeptiden zijn in veel verschillende onderzoeken bewezen. Dit geldt in het bijzonder voor collageenpeptiden geproduceerd onder het merk Peptan, die tot de meest uitgebreid onderzochte collageenpeptiden op de markt behoren. De Collageen Premium van Natuurlijk Presteren bevat dan ook de hoogstwaardige Peptan® collageenpeptiden van gras-gevoerde bio-runderen.

Dagelijkse inname van Collageen Premium kan gewrichtsongemakken verminderen en gewrichtskraakbeen te regenereren. Ook is Peptan in staat om kraakbeendegeneratie te vertragen onder omstandigheden van geïnduceerde artrose. Het stimuleert ook de proliferatie van chondrocyten en de synthese van proteoglycanen, terwijl het de synoviale ontsteking, de belangrijkste oorzaak van gewrichtsongemakken, normaliseert.

De werkzaamheid van Peptan bij het bevorderen van de gezondheid van gewrichten werd ook aangetoond in een specifiek onderzoek waarbij men een afname van 32 procent in gewrichtspijn en 44 procent verbetering van stijfheid registreerde.

Conclusie

Steeds meer consumenten over de hele wereld erkennen de vele gezondheidsvoordelen van Peptan collageenpeptiden en de solide wetenschap achter die voordelen. Voor veel mensen worden collageenpeptiden een essentieel onderdeel van een actieve levensstijl. De hebben niet alleen een positief effect op de structuur van de huid, maar ook op de gezondheid van gewrichten, botten en spieren. Als je op zoek bent naar een premium product die al deze gezondheidsvoordelen ondersteunt, dan is Collageen Premium van Natuurlijk Presteren een aanrader. Bovendien is het product verrijkt met Vitamine C en Glucosamine en heeft het een frisse bosbessen smaak uit natuurlijk extract.

U leest: Peptan collageen peptiden: dit zijn de vele gezondheidsvoordelen

Ook populair: Rauw of gekookt voedsel – wat is gezonder? Dit zeggen de experts