Philips Lumea of Braun Silk Expert: welke scoort het beste?

Philips Lumea Prestige of Brown Silk Expert

Als het gaat om het beste van IPL-apparaten, is Philips Lumea en Braun Silk Expert Pro 5 een clash of the titans. Natuurlijk zijn er tal van geweldige opties voor verschillende budgetten – en u kunt onze beste IPL-machine koopgids raadplegen voor enkele van de beste – maar beide modellen zijn het beste aanbod van het merk en zitten boordevol het nieuwste haar. technologie kapot maken.

Maar wat is IPL precies? Het staat voor ‘intense pulsed light’ en in tegenstelling tot lasermachines gebruikt het verschillende golflengten van licht om pigment in het haar te richten, waardoor het effectief in slaap valt. Zodra het licht het pigment bereikt, wordt het verwarmd tot een niveau dat de groeiende cellen doodt en het haar uitroeit.

De Philips Lumea Prestige IPL en Braun Silk-expert Pro 5 kunnen beide op een vergelijkbare manier worden gebruikt: gebruikers verwijderen eenvoudig haar door te scheren, epileren of harsen. Ze kunnen vervolgens de juiste instelling voor hun huidskleur op hun apparaat selecteren, voordat ze het in een hoek van 90 graden houden en op de knop drukken terwijl ze het over het gebied bewegen dat ze glad willen hebben. Bij herhaald gebruik is het snel en effectief.

Als het gaat om de grote verkoopargumenten, zegt Philips dat Prestige-gebruikers doorgaans een haarvermindering van 92% zien na drie behandelingen, terwijl Braun beweert dat de Silk Expert Pro 5 de veiligste en snelste IPL op de markt is, met zichtbare haarvermindering in vier weken.

Bestel de Philips Lumea Prestige online bij bol.com

Philips Lumea of Braun Silk Expert

PHILIPS LUMEA OF BRAUN SILK EXPERT: DESIGN

Beide modellen zijn beide aangenaam ergonomisch met duur ogende knoppen. De Philips-versie heeft een mooie parelmoerachtige lila afwerking, waardoor hij zowel super vrouwelijk als niet-intimiderend is, terwijl het aanbod van Braun meer volwassen is in goud. Beide zijn super chique en strak met klikbevestigingen voor verschillende lichaamsdelen.

De Philips Prestige IPL kan met of zonder snoer worden gebruikt, waardoor hij gemakkelijker in de badkamer en daarbuiten kan worden gebruikt, terwijl de Braun Silk-expert Pro 5 moet worden aangesloten, waardoor u niet ver van een stopcontact kunt afdwalen, maar hoef hem ook niet op te laden. Wat misschien beter voor u werkt, komt misschien neer op uw geheugen!

DE HULPSTUKKEN

Beide IPL-apparaten worden geleverd met hulpstukken, maar het product van Philips wint op kwantiteit. De Philips Lumea Prestige wordt geleverd met drie koppen voor verschillende doeleinden. Het gezichtsopzetstuk heeft een vlak venster voor nauwkeurig gebruik op de bovenlip, met een rood filter voor een extra zachte behandeling. Dan is er een middelgroot, gebogen opzetstuk dat is ontworpen voor nauwkeurige bedekking van de bikinilijn en oksels, en een lichaamsopzetstuk met een groot contourvolgend ontwerp voor een snelle behandeling van grotere delen zoals benen, armen en buik.

De Braun Silk-expert Pro 5 wordt geleverd met slechts één hulpstuk: een precisiekop voor het richten op kleinere gebieden zoals het gezicht, de oksels en de bikinilijn. De glide modus activeert meer flitsen voor de snelste behandeling, wat ideaal is voor grote lichaamsdelen, terwijl de ‘stamp modus’ een nauwkeurigere behandeling biedt die geschikt is voor kleinere en gevoelige gebieden.

Dus aan de ene kant krijg je minder met de Braun, maar als je een fan bent van eenvoud, zou je het goed kunnen vinden met de aanpak van het bedrijf.

Bestel de Braun Silk Expert Pro 5e online bij bol.com

Philips Lumea of Braun Silk Expert

VERMOGENSINSTELLINGEN

Beide apparaten zijn ontworpen om uw leven gemakkelijker te maken en passen hun energie-instellingen automatisch aan om het beste op uw huid te werken.

De Lumea Prestige heeft vijf energie-instellingen, maar het is niet nodig om dat steeds handmatig in te stellen, omdat het apparaat is ontworpen om je huidskleur te detecteren met zijn SenseIQ-technologie. Dit betekent dat het de meest comfortabele lichtinstelling voor die toon kan selecteren, om u de meest comfortabele en effectieve resultaten te geven. Alsof dat nog niet genoeg is, passen de drie opzetstukken de programma’s verder aan op maat van elk lichaamsdeel.

Het Braun-model heeft een voorsprong als het gaat om het aantal energie-instellingen. Er zijn 10 intensiteitsniveaus en drie comfortstanden. Net als de Lumia heeft de Silk-expert Pro 5 technologie om je huidskleur te lezen. Dit wordt SensoAdapt genoemd en betekent dat het apparaat continu de huidskleur leest en de flitsintensiteit dienovereenkomstig aanpast, want wat volgens Braun de veiligste en meest effectieve permanente zichtbare ontharing is.

Dus als het gaat om vermogensinstellingen, wint de Braun, maar beide maken het verkrijgen van de juiste instelling eenvoudig met een serieus slimme technologie.

SNELHEID EN LEVENSDUUR

Zelfs met behulp van de meest chique apparaten kan het een hele klus zijn om ongewenst haar kwijt te raken. Dus hoe sneller je het voor elkaar krijgt, hoe beter toch? Braun zegt dat je beide onderbenen in minder dan vijf minuten kunt behandelen, waarbij de Philips Lumea daar 8,5 minuten nodig heeft, hoewel we ons voorstellen dat dit echt van het individu afhangt.

Geen van beide modellen is echter traag. Met de Philips Lumea Prestige behandel je bijvoorbeeld gezichtszones in anderhalve minuut of je oksels in drie minuten. En het model van Braun is twee keer zo snel als het vorige, dus de kans is groot dat in de toekomst ook sneller flitsend lichaamshaar zal worden.

Wat de levensduur van de lamp betreft, wint de Braun de race, en zijn topmodel heeft een levensduur van 400.000 flitsen, terwijl die van Philips er slechts 250.000 heeft.

Philips Lumea of Braun Silk Expert

PHILIPS LUMEA OF BRAUN SILK EXPERT: UITSPRAAK

Of je nu voor het Braun- of het Philips-model kiest, komt er echt op neer of je meer belang hecht aan flexibiliteit of kracht en snelheid.

De Philips Lumea Prestige biedt meer flexibiliteit met zijn draadloze ontwerp en drie hulpstukken, terwijl de Braun minder opties biedt. Dus, als je je technologie gericht wilt hebben – en ontharing wilt doen waar je maar wilt in je huis – wil je misschien met de Lumea gaan.

De Braun Silk-expert Pro 5 heeft echter een voorsprong als het gaat om kracht en snelheid. Het heeft 10 intensiteitsniveaus en is sneller als het gaat om het verwijderen van beenhaar, hoewel beide apparaten snel zijn in het blitzen van lichaamshaar en worden geleverd met slimme technologie om de beste krachtintensiteit voor de klus te kiezen.

Dus echt, beide apparaten zitten boordevol technologie en een potentiële game-changer als het gaat om het omgaan met ongewenste haren. Welke je kiest hangt af van persoonlijke voorkeuren. Je zou kunnen ontdekken dat het kiezen van de juiste een beetje lijkt op het splitsen van haren.

Voor meer informatie kun je onze Philips Lumea Prestige review en Braun Silk Expert Pro 5 review lezen.

Dit vind je misschien ook leuk: