Philips Lumea Prestige review: een gladdere huid dan ooit tevoren

Philips Lumea Prestige review

Als u op zoek bent naar een gladde, haarvrije huid, dan is de Philips Lumea Prestige een vlaggenschip IPL-machine die tot doel heeft u langdurige resultaten te geven, veilig, vanuit uw eigen huis. Het is het krachtigste IPL-ontharingsapparaat van Philips tot nu toe en een van de weinige IPL-apparaten die draadloos kan worden gebruikt. Het is speciaal ontworpen voor de rondingen van het lichaam met drie intelligente opzetstukken die passen en zich aanpassen aan elk specifiek lichaamsdeel. Ik heb de afgelopen twee jaar mijn benen en andere lichaamsdelen gezapt om Philips Lumea Prestige goed te kunnen beoordelen, en in deze Philips Lumea Prestige review deel ik mijn ervaringen.

Philips Lumea Prestige review

WAT IS IPL?

IPL staat voor ‘Intense Pulse Light’. Het maakt gebruik van meerdere golflengten van licht om het pigment in het haar te verwarmen – het doodt de groeiende cellen en voorkomt dat het haar opnieuw groeit. Het is anders dan laserontharing, waarbij een monochromatische lichtbron wordt gebruikt en die gerichter en selectiever is. Dit betekent wel dat professionele laserontharing tot snellere resultaten zal leiden. Het belangrijkste voordeel van IPL is echter dat IPL-machines draagbare apparaten zijn die thuis kunnen worden gebruikt, zodat u geen afspraak met een laserkliniek hoeft te maken. Het is zo handig dat je het kunt doen terwijl je televisie kijkt, want er is geen rommel.

Het is vermeldenswaard dat IPL een grote investering in tijd en geld is – deze machines verminderen de haargroei – ze verwijderen haren niet onmiddellijk. Het is geen snelle oplossing, maar als het op de juiste manier wordt gebruikt, wordt het veel gemakkelijker om lichaamshaar te behouden. Met dat in gedachten is het een goed idee om een ​​paar maanden voordat je een gladde, haarvrije huid nodig hebt, met je IPL-behandeling te beginnen.

Ik heb een bleke huid en donker haar – wat ideaal is als het om IPL gaat. Deze machines zijn minder effectief als je grijs haar, rood haar of lichtblond haar hebt, of als je een donkerdere huidskleur hebt. Hieronder ziet u een afbeelding van Philips die laat zien welke haar- en huidtypes compatibel zijn met IPL:

Philips Lumea Prestige review

Het is vermeldenswaard dat dit een probleem is met alle IPL-apparaten, niet alleen de Philips Lumea Prestige.

GEBRUIK

Oké, dus hoe gebruik je de Philips Lumea Prestige eigenlijk? Wanneer u de Prestige voor het eerst aanschaft, wilt u de Philips Lumea IPL-app downloaden. Dit zal u door het gebruik van de machine leiden en een behandelplan opstellen. Het is een eenvoudige, goed ontworpen app die gemakkelijk te gebruiken is. In eerste instantie moet u gedurende acht weken (vier sessies) elke twee weken het door u gekozen lichaamsdeel/delen IPL geven. De app herinnert je eraan wanneer een behandeling toe is. De Lumea Prestige heeft een sensor, de Philips SmartSkin Sensor, die je huidskleur en haardikte meet en automatisch de intensiteitsinstelling selecteert. Je kunt het apparaat met of zonder snoer gebruiken, wat handig is als je comfortabel uit de buurt van een stopcontact wilt zitten, maar je hebt toegang tot hogere instellingen als je de Prestige met snoer gebruikt.

Als je klaar bent, plaats je het apparaat gewoon tegen je huid en haal je de trekker over. De lamp zal niet knipperen tenzij er een afdichting is tussen uw huid en het lichtvenster – dit is om uw ogen te beschermen en een correcte plaatsing te garanderen. Voor kleinere, lastigere gebieden kunt u de Lumea verplaatsen en opnieuw aan de trekker trekken, of, voor grotere gebieden, zoals uw benen, kunt u het apparaat langzaam langs uw huid laten glijden terwijl u de trekker vasthoudt voor een ononderbroken reeks flitsen. Het kan vrij lang duren om je benen te doen (ongeveer 15-20 minuten), omdat het lichte raamoppervlak vrij klein is. Ik denk dat dit perfect te verdragen is, vooral omdat je het kunt doen vanuit het comfort van een bank, fauteuil of bed.

Het beschrijven van het gevoel van IPL is vrij moeilijk – het is zeker niet pijnlijk, maar af en toe kun je een vreemd prikkend gevoel krijgen, zoals een kleine insectenbeet die na een paar seconden wegtrekt. Het is zeker veel minder pijnlijk dan harsen of epileren. Ik heb gemerkt dat een gladde scheerbeurt voorafgaand aan uw IPL-behandeling de sleutel is om deze steken te minimaliseren. Na de beginfase moet je elke zes tot acht weken opwaarderen. Nogmaals, de app herinnert u eraan wanneer een behandeling toe is.

PHILIPS LUMEA PRESTIGE REVIEW: RESULTATEN

Ik gebruik de Philips Lumea Prestige nu al een aantal jaren, voornamelijk op mijn benen, en ik ben erg blij met de resultaten. In de beginfase voelt u zich misschien een beetje ontmoedigd door de hoeveelheid haarvermindering, u zult tussen de behandelingen door een aanvullende scheerbeurt nodig hebben, maar na twee maanden is de huid aanzienlijk gladder en het haar merkbaar fijner en dunner. Hoe langer u de Lumea Prestige gebruikt, hoe beter de resultaten zijn. Nu na twee jaar is mijn huid gladder dan ooit en het bijhouden is een fluitje van een cent. Het is natuurlijk de moeite waard om nogmaals op te merken dat IPL op sommige huid- en haartypes beter werkt dan op andere.

Philips Lumea Prestige review

ONTWERP EN TOEBEHOREN

De Lumea Prestige voelt aan als een luxe toestel. Het is solide en geeft je het vertrouwen dat het zou kunnen overleven als het in een koffer wordt gegooid en een beetje wordt beukt. Philips heeft voor de Lumea Prestige gekozen voor een L-vormig ontwerp, dat wij verkiezen boven het ‘stick deodorant’-ontwerp van sommige andere IPL-machines. De L-vorm ligt prettig in de hand en maakt langdurig gebruik minder inspannend. Dat gezegd hebbende, de machine is nog steeds behoorlijk zwaar, dus je kunt hem om je polsen dragen. Dus hoewel ik graag beide benen alleen kan bedekken, heb ik er de voorkeur aan dat een partner het voor mij doet.

De Lumea Prestige is het vlaggenschip in het IPL-assortiment van Philips en wordt daarom geleverd met alle hulpstukken die u nodig hebt om uw hele lichaam te behandelen. Deze omvatten:

  • Gezichtsopzetstuk: Het Face-opzetstuk heeft een klein, plat venster voor nauwkeurig gebruik op de bovenlip, kin of kaaklijn. Het beschikt ook over een extra roodfilter, dat de lichtbehandeling automatisch aanpast voor zacht en effectief gebruik op uw gezicht.
  • Precisie hulpstuk: Het Precision-opzetstuk is een middelgroot, gebogen opzetstuk dat is ontworpen voor nauwkeurige bedekking van bikinilijn en oksels
  • Lichaamsopzetstuk: Het lichaamsopzetstuk is het grootste gebogen, contourvolgende ontwerp voor snelle behandeling van grote lichaamsdelen zoals benen, armen, rug en buik.

Je krijgt ook een etui om het apparaat en alle hulpstukken in op te bergen.

PHILIPS LUMEA PRESTIGE REVIEW: OORDEEL

De Philips Lumea Prestige is het krachtigste ontharingsapparaat van het merk en simpelweg de beste IPL-machine op de markt. Het biedt gemakkelijke, pijnloze IPL voor thuisgebruik, met een aantal slimme functies waardoor het zich onderscheidt van de rest. Om te beginnen is het de enige Philips IPL-machine die zowel draadloos als bekabeld kan worden gebruikt. Dat vonden we erg handig als je bijvoorbeeld IPL voor een spiegel wilt doen, maar geen stopcontact in de buurt hebt.

De Prestige wordt geleverd met drie intelligente hulpstukken die passen en zich aanpassen om een ​​op maat gemaakt behandelprogramma voor elk specifiek lichaamsdeel te leveren, en het is de enige Philips IPL-machine met de SmartSkin-sensor. Deze scant je huidtype en selecteert automatisch een van de vijf lichtenergie-instellingen. Ja, de Lumea Prestige is onmiskenbaar duur (hoewel je vaak aanbiedingen kunt vinden op Philips Lumea IPL-machines), maar hij is ergonomisch, de app werkt goed en we waren ongelooflijk blij met de resultaten: een gladdere huid dan ooit tevoren en een sterk verminderde, fijne haargroei.

U leest: Philips Lumea Prestige review: een gladdere huid dan ooit tevoren

Ook populair: Estée Lauder Advanced Night Repair Eye Concentrate Matrix review: directe verheldering