Pil tegen blaasontsteking: gebruik natuurlijke D-mannose

pil tegen blaasontsteking

Blaasontsteking is een verschrikkelijk iets wat helaas regelmatig terugkeert bij veel vrouwen. Zelf werd ik ongeveer elke twee maanden wel een keer getergd met een blaasontsteking of wel een urinewegeninfectie. Helemaal na seksueel contact kon ik er vrijwel zeker van zijn dat er klachten gingen komen, variërend van mild tot een zware blaasontsteking. Meestal kreeg ik dan een antibioticakuur zoals Furabid, maar dit is natuurlijk helemaal niet goed om zo vaak te nemen. Ik weet dat er zelfs vrouwen zijn die preventief elke keer na de seks een antibioticapil slikken om zo een infectie te voorkomen. Maar dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor het lichaam. Ik ging daarom gericht op zoek naar een natuurlijke pil tegen blaasontsteking, en ik kwam uit bij D-mannose. Mijn natuurdrogist adviseerde deze supplementen, hij zei dat dit het beste product is wat momenteel op de markt verkrijgbaar is. Inmiddels slik ik D-mannose vast twee keer per dag, een keer ‘s ochtends en een keer ‘s avonds. In dit artikel deel ik mijn ervaring met deze natuurlijke oplossing om de blaas te ondersteunen.

pil tegen blaasontsteking

D-mannose is de beste natuurlijke pil tegen blaasontsteking. Bestel 100 stuks voor €21,84!

Van 1 blaasontsteking per twee maanden naar 1 per jaar

Ik ging met volle moed met deze supplementen beginnen onder het motto baat het niet, dan schaadt het zeker ook niet gezien het een natuurlijk product is. Voor ondersteuning hoef je er mar twee per dag te slikken. Wat ik begon te merken na een aantal dagen is dat ik al veel minder klachten had rondom mijn blaas. Vaak voelde ik in het dagelijks leven af en toe een zeurderig gevoel bij mijn blaas met vlagen. Dit was al compleet verdwenen. Daarnaast begonnen de hoeveel blaasontsteking aanzienlijk af te nemen. Ik denk dat ik er het eerste jaar dat ik D-mannose nam slechts 1 heb gehad en ik moet zeggen dat de klachten toen ook al een stuk milder waren en ik er sneller vanaf was. Inmiddels ben ik enkele jaren verder. Wat ik vaak doe is na seksueel contact een paar extra D-mannose pillen nemen, dit mag want je mag er op een dag zelfs wel een stuk op tien. Ik moet zeggen dat ik een wereld van verschil ervaar door deze pillen te slikken. Had ik dit maar eerder geweten!

Wat is D-mannose precies?

De reden dat ik zo enthousiast ben over de werking van D-mannose, komt puur door de werking van het product. D-mannose is namelijk een omgekeerd suiker, wat nauwelijks door ons lichaam wordt opgenomen vanuit voeding (zoals Ananas). Hierdoor heeft de blaas een zwakke weerstand. Door twee keer per dag D-mannose te nemen, wordt dit suiker aangevuld en ontstaat er een echte gezondheidsboost voor de blaas, waardoor de E-coli bacterie (meestal de veroorzaker van een onsteking) nauwelijks kans maakt. Wanneer je een natuurlijk pil tegen blaasontsteking zoekt, zou ik dus eerst bij D-mannose beginnen. Cranberry kan in sommige gevallen ook werken, maar zij schijnen op een langere termijn de balans in de bacteriehuishouding te kunnen verstoren. Kies daarom voor D-mannose, want hierbij worden de bacteriën juist goed ondersteund.