Prada Candy review: zachte karamel met poederachtige muskus

Prada Candy review

Candy, gecreëerd in 2011 door parfumeur Daniela (Roche) Andrier, is een van de klassieke parfums van Prada geworden – en niet voor niets. Uit de naam zou je kunnen denken dat dit een dwaas, suikerzwaar brouwsel is, en in feite negeerde ik het een tijdje onder die supositie. Maar hoe beroemd het ook was, ik besloot uiteindelijk om het een spray te geven, gewoon om te zien waar het allemaal om ging. En wauw! In deze Prada Candy review vertel ik je alles over deze zachte maar oh zo verrukkelijke beauty.

Prada Candy review

Zachte karamel met poederachtige muskustonen

Op een zeer Prada-manier is de compositie van Candy eenvoudig, subtiel en elegant. Een zoete sinaasappelnoot (niet vermeld, maar het is er!) Duurt heel kort, voordat het de karamel binnendringt, soepel vermengd met het hart van de geur en de basisnoten.

Dit akkoord is de kern van Candy, en prachtig samengesteld! Het is niet plakkerig en doet niet denken aan gearomatiseerde siropen of tandzoete, glanzende harde karamel. Het ruikt naar natuurlijke, subtiel verbrande, zachte zelfgemaakte karamel – in één hand. In de andere is er het contrapunt van harsachtig benzoë, met hints van poeder en zuivere musk, dat zich in gelijke delen mengt om de eetbare zoete noot een meer verfijnd, ‘parfumachtig’ gevoel te geven. Met deze balans belicht Candy het beste van twee werelden, waarbij het een vleugje karamel oproept, maar niet op een manier die ruikt alsof je net in toffee hebt gebaad.

Ondanks zijn zeer warme, rijke tonen behoudt Candy een gevoel van lichtheid en transparantie, wat ook bijdraagt ​​aan zijn verfijnde uitstraling. Naarmate het opdroogt, verandert de geur niet veel, maar het wordt langzaam meer poederachtig-muskusachtig en minder duidelijk in zijn knipoog naar karamel. Op dit punt komt het uit als een gezellige, zachtzoete geur, met de prachtige, kenmerkende Prada-basis.

Geur impressies

Noten: (Top) karamel; (Hart) poederachtige noten, muskus; (Basis) vanille, benzoë.

Kleurafdruk: caramelbruin.

Roept op: een geur van vers gemaakte karamel in de lucht; een beige, zacht gebreide blouse.

Vergelijkbaar met: Juicy Couture Viva la Juicy Gold Couture; Dolce & Gabbana The One.

Seizoen & gelegenheid: Perfect voor de herfst, maar ook heerlijk in de lente & winter. Misschien een beetje zwaar voor de zomer.

Prada Candy review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Mijn Prada Candy review geeft deze parfum 4,5 sterren

Warm en licht, leuk en chic, Prada Candy is (momenteel) mijn favoriete gourmandgeur en heeft me dit genre zelfs veel meer laten waarderen. Als je (zoals ik) niet de grootste fan bent van “sugar overload” -geuren, en je wilt een zachte, poederachtige gourmandgeur die verfijnd en gemakkelijk te dragen aanvoelt, dan raad ik je ten zeerste aan om dit eens te proberen!

Een halve ster uit volle punten halen, is omdat de langdurigheid helaas een dieptepunt bij Prada Candy, omdat het snel verandert in een discrete huidgeur – wat erger is omdat dit parfum niet aan de goedkope kant is. Het natuurlijke gevoel en de perfecte vermenging van de noten zijn hier echter bijna perfect, dus… argh! Prada, kunnen we hier alsjeblieft een (goed uitgevoerde) intense versie van hebben?

Ook populair: Escada Candy Love review: een zoete traktatie