Proteïne voor je haar: dit zijn de beste proteïne behandelingen

proteïne voor je haar

We weten allemaal dat eiwitten een belangrijk onderdeel zijn van een uitgebalanceerd dieet. Eiwit (proteïne) is wat we associëren met het opbouwen van sterke spieren, maar heeft het ook de kracht om te versterken wat zich aan de buitenkant van ons lichaam bevindt. Mensenhaar is bijvoorbeeld een complexe vezel die bestaat uit dode cellen, eiwitten, water, lipiden, pigmenten en sporenelementen. Ons haar bestaat eigenlijk grotendeels uit eiwitten, met één onderzoek dat tot nu toe meer dan 300 eiwitten in menselijk haar heeft geïdentificeerd, dus het is gemakkelijk in te zien waarom het verstrekken van eiwitten aan beschadigd haar herstellend kan zijn.

Ondanks de diversiteit aan eiwitten bestaat haar echter voornamelijk uit keratine. Keratinebehandelingen in de salon zijn populair geworden vanwege hun vermogen om het haar recht te trekken en glad te maken. Toch gebruiken degenen in de gekrulde gemeenschap al jaren eiwitten om hun krulpatroon te verbeteren. Proteïne behandelingen voor het haar zijn algemeen toegankelijk geworden in elk haarverzorgingspad en in dit artikel geven we een overzicht van wanneer, hoe en waarom je proteïnebehandelingen voor je haar zou moeten gebruiken.

Over proteïne voor je haar

 • Soort ingrediënt: Versterker
 • Belangrijkste voordelen: Verbetert de haarelasticiteit, versterkt de haarzakjes en verbetert het algehele uiterlijk van het haar.
 • Wie zou het moeten gebruiken: Eiwit heeft bewezen herstellende voordelen, maar is misschien niet nodig voor mensen met sterk, glanzend en dik haar. Degenen met droog, uitgedroogd, beschadigd, gekleurd, extreem poreus of getextureerd haar zullen er het meeste baat bij hebben. Salonproteïnebehandelingen kunnen agressieve chemicaliën bevatten en kunnen mensen met een gevoelige hoofdhuid of huidaandoeningen irriteren.
 • Hoe vaak kunt u het gebruiken: Salonbehandelingen kunnen variëren van ongeveer seizoensgebonden tot jaarlijks, afhankelijk van de conditie van het haar en de hoofdhuid. Gebruik thuis, indien nodig, wekelijks of maandelijks eiwitbehandelingen.
 • Werkt goed bij: Collageen en bloedcirculatie rond de follikel.
 • Niet gebruiken met: Er zijn geen ingrediënten bekend die een negatief effect hebben op eiwitten, maar salon-eiwitbehandelingen kunnen agressieve chemicaliën bevatten die kunnen interageren met andere haarverzorgingsproducten.

Waarom haar proteïne nodig heeft

Als het haar uit eiwitten bestaat, waarom heeft het dan aanvullende eiwitbehandelingen nodig? Onze levende haarcellen in de wortel die vastzitten aan de talgklieren in de huid. Daarom worden levende cellen onder het oppervlak goed gevoed door bloed en zuurstof, peptiden en lipiden uit onze talg. Naarmate het haar verder van de hoofdhuid komt, “vermindert” het feest – het voorgerecht verandert in de grootte van een aperitief, en tegen de tijd dat we door de schacht naar de uiteinden zijn, zijn er kale kruimels over om te voeden het haar.

Naarmate we vocht en voeding verliezen, begint het verhoornde eiwit te ontrafelen en af ​​te breken. Het verliest kracht, elasticiteit en de bindingen verzwakken. Uiteindelijk barst, ontmantelt en breekt of splijt het. Het opnieuw opbouwen, ondersteunen en stimuleren van deze eiwitmatrix is ​​de sleutel tot gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Dit kan chemisch in de salon of meer natuurlijk en botanisch thuis.

Voordelen van proteïne handeling voor je haar
Het belangrijkste voordeel van een eiwitbehandeling is het vermogen van de eiwitingrediënten zoals gehydrolyseerd tarwe-eiwit of zijde-aminozuren om zich direct aan de haarzakjes te hechten en de schubbenlaag te verharden. Dit plaatst een barrière rond de follikel, die deze beschermt tegen verdere schade. Proteïne handelingen zijn bovendien ontworpen om de cuticula te herstellen en af ​​te dichten, waardoor transepidermaal waterverlies wordt voorkomen en de voeding binnen blijft.

Er zijn ook veel voordelen van een proteïne thuisbehandeling. In salonwaardige keratine- en andere eiwitbehandelingen blijken ernstige gezondheidsrisico’s verbonden te zijn, waaronder blootstelling aan formaldehyde. Eiwitbehandelingen in salons verschillen van thuis eiwitmaskers of diepe conditioners. Proteïnebehandelingen van salonkwaliteit bevatten een reeks krachtige en vaak agressieve chemicaliën, waaronder formaldehyde. In combinatie met warmte kan het een omgekeerd effect hebben en verder droog haar.

 • Versterkt de haarzakjes: Eiwit is de bouwsteen van het haar, dus het vervangen van eiwit dat verloren is gegaan of beschadigd is bij de follikelrijen weg van de wortel, helpt om de hele lengte van het haar te versterken.
 • Verbetert de haarelasticiteit: Eiwitbehandelingen verbeteren de elasticiteit van de haarzakjes door de eiwitmatrix te stimuleren en de bindingen te versterken om breken of splijten te voorkomen.
 • Voorkomt transepidermaal waterverlies: Door de cuticula te herstellen en af ​​te sluiten, voorkomen eiwitbehandelingen transepidermaal waterverlies en houden ze de voeding vast.
 • Helpt bij het elimineren van breuk en gespleten haarpunten: bij het voorkomen van transepidermaal waterverlies en het verbeteren van de sterkte en elasticiteit van de follikel, helpen eiwitbehandelingen om breuk en gespleten haarpunten te elimineren. Dit kan het proces van haargroei verbeteren, omdat eiwitbehandelingen zwak, broos haar voorkomen en sterker haar minder breekt.
 • Verbetert het algehele uiterlijk van het haar: De populariteit van eiwitbehandelingen is grotendeels te danken aan het waarneembare verschil dat ze maken in het uiterlijk van het haar. Eiwitten zullen zeker invloed hebben op de dichtheid, elasticiteit en sterkte van het haar. Bovendien zullen ze helpen om breuk en gespleten haarpunten te elimineren en het haar helpen zijn potentiële diameter te bereiken – over het algemeen resulterend in het verschijnen van meer, beter of gezond haar.

Overwegingen voor haartype

Onze experts zijn het erover eens dat proteïne behandelingen voor het haar veilig zijn voor alle haartypes; degenen met droog, uitgedroogd, beschadigd, gekleurd, extreem poreus of getextureerd haar zullen echter het meest profiteren. Hoewel eiwitbehandelingen thuis geen kwaad kunnen, zijn ze misschien niet nodig voor mensen met gezond, glanzend, sterk en dik haar.

Wanneer en hoe eiwitten voor je haar te gebruiken?

Haar experts geven de voorkeur aan de meer botanische, thuis-proteïnebehandelingen voor haar, maar raadden aan om je haar te controleren op eiwittekorten voordat je behandelingen neemt. De tijd tussen salonbehandelingen kan variëren van ongeveer seizoensgebonden tot jaarlijks, afhankelijk van de conditie van het haar en de hoofdhuid. Daarentegen kunnen eiwitbehandelingen thuis wekelijks of maandelijks worden gebruikt als dat nodig is. Als u thuis eiwitbehandelingen nastreeft, zijn er veel opties, waaronder doe-het-zelfmaskers en haarproducten die eiwitten bevatten. Er zijn applicaties van 30-45 minuten en u kunt sommige producten zelfs een nacht laten intrekken. U kunt de effecten van een eiwitbehandeling versterken door warmte toe te voegen. Een eenvoudige warmtebehandeling met eiwitten is als volgt:

 • Breng een proteïnebehandeling of masker aan op het haar van de hoofdhuid tot de punten. Kam door met de vingers of een kam met wijde tanden om een ​​gelijkmatige toepassing te garanderen.
 • Wikkel het haar in een knot en breng een bedekking aan, zoals een douchemuts.
 • Gebruik je föhn (op laag vuur) en breng warmte aan op het hoofd. Beweeg de droger consequent rond het hoofd om een ​​gelijkmatige warmteverdeling te garanderen en verbranding te voorkomen.
 • Bekleding verwijderen en behandeling uitspoelen. Afhankelijk van de instructies van het specifieke product, moet u mogelijk na deze behandeling shampoo en conditioner gebruiken.

De beste proteïne producten en behandelingen

Fuente Trigo Protein Shampoo

proteïne voor je haar

De Fuente Trigo Protein Shampoo zorgt voor meer volume, kracht en glans. Deze proteïne shampoo werkt positief op de elasticiteit van het haar en zorgt er voor dat fijn en futloos haar weer stevig en veerkrachtig wordt.

Loreal Professionnel – Absolut Repair Gold Quinoa + Protein Haarsmasker

proteïne voor je haar
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Verrijkt met goud quinoa en proteïne, herstelt de professionele en gouden ontwrichtende formule van de Resurfacing Golden Masque onmiddellijk alle haartypen met een lichte aanraking. De crème-in-gel textuur laat het haar onmiddellijk 7x glanzender en soepel. 

Vichy Dercos Nutrients Protein Masker

proteïne voor je haar
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Intensief voedend haarmasker dat bijzonder droog haar (en hoofdhuid) zijn kracht teruggeeft, met behulp van superfruit-olie uit Zuid-Amerika en proteïnerijke quinoazemelen die het haar helpen versterken. 

Ook populair: De beste haarrollers van Kruidvat voor bouncy krullen