Revlon föhn brush review: de look en feel van een salon blowout

Revlon föhn brush review

Het jaar was 2020 toen ik de Revlon One-Step Föhn en Volumizer voor het eerst probeerde en een belangrijk onderdeel vormde van de haarstylingtool. Doe ik dramatisch? Ja, op de manier waarop ik mijn toewijding uitdruk, maar helemaal niet in nauwkeurigheid als het gaat om hoeveel ik de One-Step aanbid. En ik ben het niet alleen die er zo over denkt: bekijk de meer dan 300.000 Amazon-recensies en de conclusie van onze tester dat het in feite de beste föhnborstel is die je kunt kopen. Op basis van alles wat tot nu toe is gezegd, zou het geen verrassing moeten zijn dat ik de sprong maakte om de nieuwste versie, de Revlon One-Step Volumizer Plus, te testen toen deze op mijn radar kwam. Ontdek in deze Revlon föhn brush review mijn ervaringen met zowel het origineel als de Revlon One-Step Volumizer Plus.

Wat is de Revlon One-Step Volumizer?

De Revlon One-Step is een föhnborstel, wat betekent dat hij hete lucht blaast als een föhn en een ovaalvormig vat heeft met borstelharen om lange lokken te kammen en glad te maken. Het idee is dat dit ene hulpmiddel voor €42,99 alles is wat je nodig hebt voor een salonachtige blowout, of je nu een volumineuze coupe of een superstijl, recht kapsel wilt.

Revlon föhn brush review

Waarin verschilt de Revlon One-Step Volumizer Plus van het origineel?

In deze Revlon föhn brush review vertellen we je wat exact de verschillen zijn tussen de verschillende modellen. Naast een aanpassing aan de naam, heeft de Plus verschillende wijzigingen die het merk noemt als verbeteringen aan de volgende kenmerken van de droger:

  • Kopvorm: de ovale kop van de Plus is 2,4 inch breed en ontworpen om meer volume te creëren. Revlon vermeldt niet de breedte van het hoofd van het origineel, maar ik heb het gemeten op ongeveer 3 inch. De ovale vorm is ook dikker in vergelijking met de slankere, langere originelen. De kop is ook afneembaar in het nieuwere model om gemakkelijker op te bergen.
  • Handvatmaat: De Plus heeft een slanker en “slanker” handvat dat beweert meer controle over styling te bieden.
  • Materiaal vat: De loop van de Plus is gemaakt van “keramische titanium toermalijntechnologie” die werkt om “u minder schade te berokkenen met 50% minder blootstelling aan warmte” en zorgt voor soepeler glijden, zijdezachte resultaten en een consistente droog- en stylingervaring. Het origineel bevatte een “keramische coating” die beweerde te helpen “het haar te beschermen tegen overstyling met een gelijkmatige warmteverdeling”. Naast het materiaal van de loop heeft de Plus “met houtskool doordrenkte” nylon pinnen en getufte borstelharen. Het origineel vermeldt alleen de borstel met nylon pinnen en getufte borstelharen zonder melding van houtskool (hoewel het niet duidelijk is uit het marketingmateriaal van Plus wat de houtskool doet).
  • Hittestanden: De nieuwe tool heeft een extra hittestand: medium. Revlon gaat niet in op wat de gemiddelde instelling biedt, maar het oudere model bevat alleen laag, hoog en cool.
  • Motorkwaliteit: de nieuwe iteratie heeft ook een “motor die langer meegaat voor een 40% langere levensduur”. Het vorige model deed geen uitspraken over hoe lang de föhnborstel mee zou kunnen gaan, dus er is geen manier om te meten of deze 40% langer meegaat.

Hoe heb ik de Revlon One-Step Volumizer Plus getest?

Ik heb voor deze Revlon föhn brush review de Plus op dezelfde manier getest als het origineel: ik heb hem van de wortels tot de punten door mijn schone, vochtige haar gehaald. Ik heb de droger meerdere keren gebruikt, altijd met toevoeging van mijn hittebeschermende spray, de L’Oréal Paris Elnett Satin Heat Protection Spray. Ik heb het origineel altijd op de hoogste stand gebruikt, omdat dit voor voldoende warmte en luchtstroom zorgde om mijn golvend krullend haar in ongeveer 20 minuten te drogen en recht te trekken. Bij het eerste gebruik bleef ik bij mijn gebruikelijke instelling terwijl ik een gevoel kreeg voor de andere nieuwe kenmerken van de droger, maar ik schakelde over naar medium voor volgende droogsessies om te zien hoe deze nieuwe-naar-de-Plus-instelling verschilde.

Revlon föhn brush review

Hoe is het om de Revlon One-Step Volumizer Plus te gebruiken?

Het eerste wat me opviel aan de Plus is dat hij lichter aanvoelt. Ik was verrast om de originele Revlon te vinden met een gewicht van 1,8 pond en de Plus als 1,79, maar het is mogelijk dat hij over het algemeen lichter aanvoelt omdat het gewicht beter is verdeeld tussen het handvat en het hoofd. Hoe dan ook, het lichter aanvoelende hoofd hielp me de borstel gemakkelijker door mijn haar te halen. Mijn polsen doen af ​​en toe pijn van het werken op een laptop de hele dag en de originele tool verergerde dit op een manier die de nieuwe iteratie niet doet.

Qua prestaties lijkt de Plus erg op zijn voorganger. Het droogt mijn vochtige haar in slechts 20 minuten en maakt het zo glad dat ik geen stijltang hoef te gebruiken, tenzij ik de extra zekerheid wil voor langdurige zijdezachtheid. Hoewel ik geen klachten had over hoe glad mijn haar eruitzag na het gebruik van de originele Revlon, zag ik nog gladdere, glanzendere resultaten met het nieuwe model. De kleinere kop maakt het voor mij nog gemakkelijker om de toverstaf te draaien om volume te creëren bij mijn wortels of een krul aan de uiteinden te creëren. Het verschil in prestatie en resultaten is subtiel en klinkt misschien niet voor iedereen waar, maar nadat ik de drogers rug aan rug op mijn haar heb getest, kan ik de verbetering van mijn voltooide stijl zien.

Nu ik zowel de gemiddelde als de hoge instellingen heb gebruikt, is mijn anekdotische beoordeling dat de eerste dezelfde luchtstroom heeft, maar de temperatuur is merkbaar lager. De medium stand was voldoende om mijn haar te drogen en recht te trekken, maar de hogere temperatuur op de hoge stand maakt mijn haar beter en sneller glad. Als je je zorgen maakt over schade door hitte (daarover meer) en je houdt van de medium stand, blijf daar dan bij, maar degenen met grover of meer getextureerd haar kunnen de hogere stand efficiënter en effectiever vinden.

Waar ik niet over kan praten, is de schade die de een kan veroorzaken ten opzichte van de ander. We hebben echter de temperatuur van het origineel genomen, wetende dat schade door hitte een van de zorgen was die velen hadden over dit gereedschap. In die tests ontdekten we dat de Revlon One-Step-föhn en -volumizer een maximaal temperatuurbereik van 73 °C tot 80°C bereikten na 30 minuten hardlopen (ongeveer hoe lang het duurt om haar te drogen). Ter vergelijking: onze Best Overall-föhn van Bio Ionic bereikte een maximale temperatuur van 67°C na 30 minuten draaien. Als die metingen een indicatie zijn van hoe de Revlon Plus presteert, is het waarschijnlijk niet schadelijker voor het haar dan het gebruik van een gewone föhn en een heet hulpmiddel, zoals een stijltang of krultang met instellingen tot 230°C. In dit geval zou het oppervlak van de Revlon’s barrel dat je haar aanraakt tijdens het stylingproces de hete tool vervangen.

Wat vind ik goed aan de Revlon One-Step Volumizer Plus?

Mijn favoriete ding over de Plus is dat het me de geweldige resultaten gaf die ik van het origineel mag verwachten – en nog wat! De veranderingen in de gewichtsverdeling en de vorm van het hoofd maakten het gemakkelijker om door mijn haar te gaan en de aanpassingen in het materiaal konden worden toegeschreven aan de glanzendere, slankere resultaten die ik zag. Hoewel niet drastisch, ben ik blij met de subtiele verbeteringen die zorgen voor een nog betere, efficiëntere tool.

Wat vind ik niet goed aan de Revlon One-Step Volumizer Plus?

De beweringen van Revlon over deze tool zijn verwarrend, vooral als je probeert te kiezen tussen investeren in het nieuwe model en je oude behouden. De uitleg van het bedrijf over de wijzigingen die het aan het product heeft aangebracht – en nog belangrijker, hoe deze uw haar zullen beïnvloeden – is te vaag. De One-Step Plus stelt bijvoorbeeld dat zijn motor een 40% langere levensduur biedt zonder te contextualiseren hoe lang de One-Step-motor beweert te draaien. Ik heb mijn gereedschap nu twee jaar en de motor loopt nog steeds, dus waarom zou deze “verbetering” belangrijk voor mij zijn? Een duidelijker onderscheid tussen de twee instrumenten en verduidelijking van de extra voordelen van het kiezen van de nieuwe boven de oude zou het voor consumenten gemakkelijker maken om een ​​keuze te maken.

Mijn enige andere klacht is de prijs van de Plus, die ongeveer €10 meer kost dan het origineel op de Revlon-site. Hoewel bol.com vaak kortingen biedt van slechts €35 op de originele One-Step, is de Plus ofwel verkrijgbaar bij een handvol retailers voor de volledige prijs van €70. Realistisch gezien betaalt u meer dan alleen een verschil van €10 voor de upgrade. Ik zeg niet dat de hogere Plus-prijs het niet waard is – ik weet gewoon niet zeker of de verbeteringen genoeg zijn om op te raken en je tool te upgraden.

Revlon föhn brush review
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop.png

Revlon föhn brush review: oordeel

Totdat mijn One-Step tekenen van vertraging vertoont, zal ik hem niet vervangen door de Plus. Als je echter geen van beide tools hebt geprobeerd of als je je originele One-Step wilt vervangen, zou ik voor de Plus springen. Ik heb zelfs een Plus voor mijn moeder gekocht, want de One-Step die ik haar in 2020 cadeau heb gedaan, is op de fritz. Als de beweringen van een motor die langer meegaat waar zijn, heb je het gereedschap misschien zelfs langer, waardoor het het extra geld waard is. U vindt de Plus misschien ook aantrekkelijk vanwege zijn medium stand, als u fijn of delicaat haar heeft dat u liever niet oververhit en waarvoor de warme stand overdreven zou zijn. Hoe dan ook, als je houdt van de look en feel van een blowout van salonkwaliteit, dan heb je een Revlon One-Step nodig in je leven, Plus of origineel.

U leest: Revlon föhn brush review: de look en feel van een salon blowout

Ook populair: 8x de beste leave-in conditioner voor hydratatie van elk haartype

Dit vind je misschien ook leuk: