Rozemarijn olie voor haar groei: sneller lang en dik haar

rozemarijn olie haar

Rozemarijn is een culinair en geneeskrachtig kruid. Deze houtachtige vaste plant komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied, waar hij al eeuwenlang als voedsel en medicijn wordt gebruikt. Net als oregano, pepermunt en kaneel, wordt rozemarijn olie voor haar vaak in de vorm van etherische olie aangetroffen. Etherische oliën zijn sterk geconcentreerde en gedestilleerde extracten van vluchtige plantenstoffen. Deze worden gebruikt voor koken, schoonmaken, schoonheid, gezondheid en andere doeleinden.

Essentiële olie van rozemarijn is een veel voorkomende variëteit die u kunt kopen en als huismiddeltje kunt gebruiken. De gezondheidstoepassingen van de olie variëren van antioxiderende voordelen en ontstekingsremmend tot geheugenverbetering en meer. In de afgelopen jaren zijn er beweringen dat de olie geweldig kan zijn voor de haargroei. Sommigen zeggen dat het zelfs haaruitval kan voorkomen, wat wijst op het gebruik van rozemarijn in mediterrane culturen in haarspoelingen om de haargroei gedurende honderden jaren te bevorderen als ondersteunend bewijs.

Ik gebruik zelf 100% Pure Etherische Rozemarijn Olie en ik doe tien druppels in mijn zelfgemaakte haarmaskers. Dit versnelt mijn haargroei aanzienlijk!

rozemarijn olie haar

Kan rozemarijnolie haargroei stimuleren?

Het idee dat rozemarijnolie de haargroei stimuleert, kan voortkomen uit de fundamentele gezondheidsvoordelen van rozemarijn. Er wordt gezegd dat de plant in etherische olievorm:

 • hebben ontstekingsremmende eigenschappen
 • bevorderen zenuwgroei
 • de bloedsomloop verbeteren

Net als etherische olie van pepermunt (ook gebruikt om de haargroei te bevorderen), versterkt etherische olie van rozemarijn de bloedsomloop. Als gevolg hiervan kan het voorkomen dat de haarzakjes worden uitgehongerd door de bloedtoevoer, afsterven en tot haaruitval leiden. Naast het stimuleren van de haargroei, wordt etherische olie van rozemarijn gebruikt om vroegtijdige vergrijzing en roos te voorkomen. Het kan ook helpen bij een droge of jeukende hoofdhuid. Volgens wetenschappelijk bewijs kan rozemarijn zenuwweefsel ten goede komen.

Carnosinezuur, een actief ingrediënt in de plant, genas weefsel- en zenuwbeschadiging in één onderzoek. Dit vermogen om zenuwuiteinden te genezen, kan ook de zenuwen in de hoofdhuid verjongen, waardoor mogelijk de haargroei wordt hersteld. Meer onthullende recente onderzoeken tonen aan dat rozemarijn direct helpt tegen haaruitval te beschermen. In een proef uit 2015 werd de etherische olie ontpit tegen minoxidil, in de handel bekend als Rogaine. Beide werden gebruikt bij mensen met androgenetische alopecia (mannelijke of vrouwelijke kaalheid).

De resultaten toonden aan dat etherische olie van rozemarijn net zo effectief was als minoxidil. Tijdens het proces hielp het de bijwerking van jeukende hoofdhuid met meer succes dan minoxidil. Een andere studie toonde aan dat het extract van rozemarijnblaadjes (anders dan de etherische olie) de haargroei stimuleerde. Dit gebeurde wanneer haaruitval werd veroorzaakt door testosteron (zoals bij kaalheid). Deze studie is echter op muizen uitgevoerd.

Twee afzonderlijke klinische beoordelingen – een uit 2010 en een uit 2011 – erkennen ook het haargroeipotentieel van rozemarijn. De eerste noemt een onderzoek met succesvolle haargroei bij mensen met alopecia die etherische oliën gebruikten. Een van deze essentiële oliën was rozemarijn. In de laatste recensie werd essentiële olie van rozemarijn beschreven als een herstellend middel tegen haarverlies. Dit kwam door de circulatiebevorderende effecten.

Hoe moet ik rozemarijnolie gebruiken voor haar?

Hier zijn een paar manieren om rozemarijn etherische olie te gebruiken als haarherstel en verdikkingsmiddel. Probeer om te beginnen een van deze behandelingen één tot twee keer per week. Gebruik ze vaker als u dat wilt, of u bent vertrouwd geraakt met het gebruik ervan.

 1. Masseer het rechtstreeks in je hoofdhuid
  Neem ongeveer 5 druppels etherische olie van rozemarijn en masseer dit gelijkmatig in uw hoofdhuid na een bad of douche. Meng indien gewenst met een dragerolie (zoals jojoba-olie of kokosolie). Het is optioneel om de olie achteraf uit te spoelen, maar als je het spoelt, laat de olie dan van tevoren minstens 5 tot 10 minuten op je hoofdhuid zitten.
 2. Meng het door je shampoo
  Dit kan ook gelden voor conditioners, lotions of crèmes. Speel op veilig en voeg niet te veel toe. Gebruik 2 tot 3 druppels op het haarproduct als je er voor gebruik een klodder van op je handpalm aanbrengt. Gebruik het product daarna zoals gewoonlijk.
 3. Voeg het toe aan je eigen zelfgemaakte shampoo
  Er zijn veel recepten online voor een shampoobasis. U kunt ook etherische oliën toevoegen voor uw favoriete gezondheids- en schoonheidsvoordelen. Deze kunnen een mengsel van zuiveringszout, kokosolie, etherische olie en mogelijk andere oliën bevatten.

Wat moet ik weten voordat ik rozemarijn olie voor mijn haar gebruik?

Zorg ervoor dat u geen etherische olie in uw ogen krijgt. Als er contact optreedt, spoel uw ogen dan snel met koud water. Pas ook op dat u niet te veel op uw hoofdhuid aanbrengt. Het is bekend dat etherische olie van rozemarijn de huid irriteert. Het kan ongemak veroorzaken, maar geen gevaren voor de gezondheid. Om huidirritatie te voorkomen, verdunt u de olie met een dragerolie of een ander product voordat u deze aanbrengt.

Er is onvoldoende bekend over de veiligheid van het gebruik van essentiële oliën van rozemarijn tijdens zwangerschap of borstvoeding. Hoewel het gebruik van etherische olie voor haaruitval alleen plaatselijk gebeurt, moet u voorzichtig zijn – de effecten in dit opzicht zijn nog onbekend.

Rozemarijn olie om haar sneller te laten groeien

Rozemarijn olie wordt door velen gebruikt om de haargroei met succes te bevorderen. Het gebruik van etherische olie van rozemarijn zou hetzelfde voor jou kunnen doen. Wetenschap en persoonlijke ervaring samen suggereren beide sterk dat de etherische olie beschermt tegen haaruitval, met name die gerelateerd aan mannelijke of vrouwelijke kaalheid. Het kan zelfs effectief zijn voor alopecia. Essentiële olie van rozemarijn is een eenvoudig middel dat u thuis kunt gebruiken, en het kan zelfs concurreren met commerciële producten. Bovendien is het vrij veilig bij correct gebruik en levert het zeer weinig bijwerkingen op.

Ook populair: Collageen betekenis: wat is het en wat doet het?