Rozemarijn olie voor het haar kopen? Bestel 150ml online!

rozemarijn olie haar kopen

Rozemarijn is niet alleen een kruid dat wordt gebruikt om je eten op smaak te brengen – het kan ook enkele belangrijke schoonheidsvoordelen bieden. Van rozemarijnolie, of rosmarinus officinalis, wordt aangenomen dat het geneeskrachtige en aromatische eigenschappen heeft. Het is met name onderzocht op vaatverwijding, antibacteriële, antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen in de traditionele geneeskunde en ook in cosmetische producten. In dit artikel vertellen we je waarom rozemarijn olie voor het haar kopen een goed idee is en wat de voordelen zijn voor de haargroei.

Bij bol.com kan je 150ml Rozemarijn Olie voor het haar kopen van Nature Spell voor €12,95

Rozemarijn olie haar kopen

Waarom rozemarijn olie voor het haar kopen?

Het plantaardige ingrediënt kan verschillende positieve effecten hebben op zowel de lokken als de hoofdhuid. Shab Reslan, een tricholoog en haarexpert in New York City, deelt dat rozemarijnolie een van haar favoriete oliën is “om het haar en de hoofdhuid te versterken en te beschermen”. Hoewel ze eraan toevoegt dat het gunstiger is voor de hoofdhuid, en “niet noodzakelijk een op zichzelf staand product voor het haar zelf.” Naast het versterken van het haar en het beschermen van je hoofdhuid, kan rozemarijnolie mogelijk:

  • Stimuleer de haargroei. “Veel van de overtuigingen over de voordelen van rozemarijnolie voor haarverlies zijn gebaseerd op een onderzoek uit 2015, waaruit bleek dat rozemarijnolie even effectief kan zijn als 2% minoxidil [een ingrediënt dat door de FDA is goedgekeurd om de haargroei te stimuleren]”, zegt Dhaval Bhanusali, M.D., een board-gecertificeerde dermatoloog en oprichter van Hudson Dermatology & Laser Surgery in New York City.
  • Verhoog de bloedcirculatie. “Het stimuleren van de bloedstroom brengt meer voedingsstoffen naar de haarzakjes en resulteert in dikker en sterker haar”, legt Reslan uit.
  • Help de hoofdhuidcondities te verbeteren, inclusief pijn en opbouw die de haargroei kunnen belemmeren, dankzij de ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen.
  • Bestrijd oxidatieve en verouderingsstress op de haarzakjes dankzij de krachtige antioxiderende eigenschappen, zegt Reslan.

Hoe effectief is rozemarijnolie voor de haargroei?

Als het gaat om haargroeioliën, testte de bovengenoemde studie “de klinische werkzaamheid van rozemarijnolie bij de behandeling van alopecia androgenetica (AGA) en vergeleek de effecten met 2% minoxidil, het enige door de FDA goedgekeurde ingrediënt voor haargroei,” Aral verklaart. De proef duurde zes maanden en de deelnemers gebruikten rozemarijnolie of minoxidil om AGA te behandelen. “Aan het einde van de testperiode hadden patiënten vergelijkbare resultaten na het gebruik van rozemarijnolie en 2% minoxidil, waarbij rozemarijnolie iets minder irriterend was”, voegt Dr. Bhanusali toe.

Hoewel Dr. Bhanusali geen bewijs heeft gezien om het idee te ondersteunen dat rozemarijnolie het haar dikker maakt, betekent dat niet dat het niet kan, zegt hij. “Zoals met alles, hebben we meer studies nodig om mogelijke voordelen te onderzoeken en de huidige verder te plagen”, merkt hij op. “Ik vertel mijn patiënten altijd dat de eerste onderzoeken je vertellen dat deze ingrediënten kunnen helpen, maar de specifieke concentratie, hoe toe te passen, frequentie en meer worden ofwel anekdotisch in de loop van de tijd of met verdere studies bepaald.”

Voor welk haartype is rozemarijnolie het beste?

Goed nieuws: Rozemarijnolie kan op alle haartypes worden gebruikt. Als je een gevoelige huid hebt – en dus een gevoelige hoofdhuid – is er altijd kans op irritatie, zoals bij elke botanische olie. “Dit kan worden vermeden door rozemarijnolie te verdunnen met een dragerolie zoals argan of jojoba”, zegt Dr. Bhanusali. Rozemarijnolie mag niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt vanwege een gebrek aan studies in gevallen van actueel gebruik, adviseert Aral. “Zoals met alle kruidensupplementen, waarvan bekend is dat ze medicinale voordelen hebben, moeten consumenten hun arts en dermatoloog raadplegen voordat ze beginnen met het gebruik”, zegt ze.

Kan ik rozemarijnolie op mijn haar smeren?

Nee, u zult hoogstwaarschijnlijk geen essentiële olie van rozemarijn rechtstreeks op uw haar of hoofdhuid willen aanbrengen. “Om overgevoeligheid van de huid of hoofdhuid te voorkomen, moet een geconcentreerde essentiële olie zoals rozemarijnolie worden gemengd met een lichtere dragerolie zoals argan-, zoete amandel- of jojoba-olie in plaats van rechtstreeks op je haar en hoofdhuid te worden aangebracht”, beveelt Reslan aan.

Voor een doe-het-zelf-formule stelt ze voor om een ​​paar druppels rozemarijnolie te mengen met een draagolie naar keuze en 20 minuten voordat je gaat douchen in je hoofdhuid te masseren om de huid te stimuleren en te voeden. Of probeer “het in je shampoofles te mengen om de reinigende en antioxiderende kracht te verbeteren”, voegt Reslan toe. Je kunt ook haarproducten op basis van rozemarijnolie kopen die vooraf zijn gemengd met drageroliën.

Wat betreft de beste gebruiksfrequentie om resultaten te zien, “begin door het een paar keer per week toe te passen en vervolgens te beoordelen en indien nodig te verhogen”, zegt Dr. Bhanusali. Voor haargroei kan het volgens onderzoek tot zes maanden duren om resultaten te zien.

U leest: Rozemarijn olie voor het haar kopen? Bestel 150ml online!

Ook populair: 8x de beste leave-in conditioner voor hydratatie van elk haartype

Dit vind je misschien ook leuk: