Samsung Galaxy Fold4 review: de beste smartphone voor geeks

Samsung Galaxy Fold4 review

Samsung heeft geen haast om zijn bestseller-smartphones van jaar tot jaar radicaal te veranderen, maar doet dat heel geleidelijk en zorgvuldig. Het is niet verwonderlijk dat de nieuwe Galaxy Fold4, hoewel hij op verschillende aspecten veel verbeteringen heeft ondergaan, over het algemeen herkenbaar is gebleven. Maar dit weerhoudt Samsung er niet van om de verkoop van opvouwbare smartphones elk jaar te verhogen. Door zijn vormfactor is de Galaxy Fold4 handig om onderweg in opgevouwen toestand te gebruiken als een redelijk handige smartphone voor gebruik met één hand. En voor het werken met documenten, het bekijken van video-inhoud of het gelijktijdig gebruiken van meerdere applicaties is de uitgebreide tabletmodus geschikt, die wordt ondersteund door passende softwareverbeteringen. In deze uitgebreide Samsung Galaxy Fold4 review nemen wij deze smartphone eens flink onder de loep. Het toestel is vanaf €1739 bij bol.com verkrijgbaar in alle uitgebrachte kleuren.

Samsung Galaxy Fold4 review

Samsung Galaxy Fold4 review

De smartphone is voorzien van twee schermen van uitstekende kwaliteit. Tegelijkertijd is de buitenste breder geworden in vergelijking met het model van vorig jaar. En de binnenste daarentegen is iets breder geworden en heeft kleinere randen rond de omtrek gekregen. Binnenin de smartphone zit de krachtigste processor van dit moment en voldoende RAM en permanent geheugen. De set camera’s is ook iets bijgewerkt, ze schieten echt interessanter dan het vorige model.

De behuizing is gemaakt van versterkt aluminium, het buitenste en binnenste scherm hebben duurzamere coatings en het scharnier is volledig opnieuw ontworpen, het is dunner en duurzamer geworden. IPX8-waterbescherming is ook beschikbaar, net als in Fold3. Het blijft alleen om toe te voegen dat de Samsung Galaxy Fold4 een hoogwaardig en luid stereogeluid heeft, het werken met S Pen ondersteunt en ook een zeer goede batterijduur laat zien, die werd bereikt dankzij een energiezuinigere processor.

Over het algemeen bleven er enkele klachten over de smartphone over van vorig jaar: de vouw op het scherm is iets kleiner geworden, maar is nog steeds merkbaar, evenals de opening tussen de helften wanneer deze is opgevouwen. De prijs is nog steeds erg hoog, hoewel het vermeldenswaard is dat de smartphone zelf niet voor iedereen geschikt is. Dit is nog steeds een meer nichemodel voor de meest veeleisende gebruikers.

Kenmerken:

 • Een opvouwbare smartphone met een flexibel 7,6-inch intern AMOLED-scherm en een extra 6,2-inch extern scherm
 • Uitgerust met een top Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 processor
 • 12 GB RAM en 256/512 GB of 1 TB ingebouwd geheugen
 • een drievoudige hoofdcamera, een sub-screen camera aan de voorkant binnen en een standaard camera buiten
 • Het wordt aangedreven door een 4400 mAh-batterij
 • is IPX8-waterbestendig

6 redenen om te kopen:

 • hoogwaardige en zeer heldere AMOLED-schermen met een verversingssnelheid van 120 Hz en ondersteuning voor HDR10+;
 • opvouwbaar ontwerp en relevante softwarefuncties stellen u in staat de smartphone op veel verschillende manieren en scenario’s te gebruiken;
 • maximale prestatiecomponenten;
 • versterkte constructie en IPX8 waterbescherming;
 • verbeterde camera’s;
 • luide en hoogwaardige stereoluidsprekers.

3 redenen om niet te kopen:

 • hoge kosten;
 • zo’n multifunctionele smartphone heb je niet nodig.
 • Snelle overgang;
Samsung Galaxy Fold4 review

Wat zit er in het pakket?

Samsung Galaxy Fold4 is verpakt in een platte vierkante zwarte doos met de naam van het model. Binnenin zit een minimale set, zoals in alle nieuwste toptoestellen van Samsung. De smartphone zelf, documentatie, een paperclip voor het bakje en een kabel met aan beide kanten Type-C-connectoren. Er kunnen dus problemen ontstaan als u een oude voeding met USB Type-A heeft.

Waarin verschilt de Samsung Galaxy Fold4 van Fold3?

Als we het kort hebben over de belangrijkste verschillen tussen de Samsung Galaxy Fold4 en de vorige Samsung Galaxy Z Fold3, is het de moeite waard om het volgende te benadrukken. Over het algemeen is de smartphone betrouwbaarder geworden. De buitenste panelen gebruiken nu in plaats van Corning Gorilla Victus de verbeterde versie Corning Gorilla Victus+. Ze beloven dat het interne flexibele scherm ook duurzamer is geworden. Korpus is net als voorheen gemaakt van het zogenaamde Armor Aluminium, de smartphone heeft bescherming tegen vocht volgens de IPX8-norm en kan theoretisch tot 30 minuten in zoet water op een diepte van maximaal 1,5 m weerstaan.

Het bedrijf heeft het scharniermechanisme van de smartphone volledig opnieuw ontworpen. Hij gebruikt geen tandwielen meer, waardoor hij dunner en lichter is geworden zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbaarheid. De smartphone is met 3,1 mm iets lichter en korter geworden. De breedte in opgevouwen toestand bleef ongewijzigd: 67,1 mm, maar dankzij het nieuwe scharnier was het mogelijk om de randen rond het buitenste scherm te verkleinen en 2,7 mm breder te maken. De diagonalen van de schermen bleven ongewijzigd, maar het aspect

Hoe ziet de Samsung Galaxy Z Fold4 eruit?

Het niet hebben van naast de Samsung Galaxy Fold4-voorganger Fold3-smartphones kan verwarrend zijn. Smartphones zijn vrijwel identiek qua ontwerp en constructie. Ja, Galaxy Fold4 is dunner, lager en lichter, maar het verschil is minimaal. Daarom is de algemene indruk van gebruik vergelijkbaar. In opgevouwen toestand is de smartphone door zijn kleine breedte handig met één hand te gebruiken: de duim kan gemakkelijk alle benodigde bedieningselementen bereiken. Ja, opgevouwen Fold4 is dikker dan standaard smartphones, maar ligt daardoor lekkerder in de hand. De randen rond het buitenste scherm zijn kleiner geworden, maar ze zijn er nog steeds. Hoewel wanneer het scherm is uitgeschakeld of Always on Display, ze niet zichtbaar zijn en het hele paneel eruitziet als een enkel stuk glas met licht afgeronde randen. De camera aan de voorkant is traditioneel gemaakt, in de vorm van een klein rond gaatje.

Het interne display heeft een tabletdiagonaal van 7,6 inch en bijna vierkante proporties, wat erg handig is bij het gebruik van een browser, het werken met documenten en verschillende applicaties tegelijkertijd. De rand is dunner geworden en de zijkant kleiner, waardoor het scherm iets handiger in gebruik is. Helaas zit er nog steeds een vouw in het scherm, zij het iets kleiner. Maar je went er snel aan en bij het bekijken van content is het bijna onzichtbaar.

De camera aan de voorkant van het subscherm is enigszins verbeterd. Het gebied erboven kreeg een hogere pixeldichtheid, waardoor het minder opvalt. Maar onder bepaalde hoeken is het nog steeds zichtbaar.

Het frame en de rand van de smartphone zijn gemaakt van versterkt glanzend aluminium. Er is nog steeds een opening in de buurt van het scharnier wanneer deze is opgevouwen. Het is moeilijk te zeggen of het kleiner is geworden. Alle functionele elementen bleven op dezelfde plaatsen als in Fold3. Aan de onderkant bevindt zich een luidspreker, Type-C-connector, microfoon en plastic inzetstukken voor een stabiele werking van antennes.

Aan de andere kant bevindt zich een tweede externe luidspreker, plastic inzetstukken en nog drie microfoons. Dit zou een positief effect moeten hebben op zowel de audio-opname als de kwaliteit van het videogesprek.

De lay-out van knoppen bleef ongewijzigd. Ze bevinden zich aan de linkerkant van de smartphone. De powerknop zit bijna in het midden, de dubbele volumeknoppen zitten wat hoger. Over het algemeen is hun positie handig, zowel bij gebruik van de smartphone met de rechter- als met de linkerhand. Aan de linkerkant bevindt zich een bakje voor simkaarten.

Voor ons land is er een versie die de installatie van twee simkaarten ondersteunt, evenals eSIM. Het lijkt erop dat we MicroSD in toptoestellen moeten vergeten. Hoewel dit niet essentieel is wanneer de minimale configuratie 256 GB opslagruimte heeft.

De metalen kap die het scharnier bedekt, is glanzend met Samsung-gravure, net als het vorige model.

De achterkant is gemaakt van mat Corning Gorilla Victus+ glas. Er is een klassieke zwarte variant en een meer ongebruikelijke grijsgroene variant, die we hebben beoordeeld. De kleur bleek zeer aangenaam, vooral onder natuurlijk licht. De driedubbele camera aan de achterzijde steekt opvallend boven de behuizing van de smartphone uit. Daarom wiebelt het een beetje op tafel en kan de verf op scherpe hoeken na verloop van tijd slijten. Daarom is een beschermhoes geschikt.

Er waren geen radicale veranderingen in het ontwerp, dus bij het gebruik van de Samsung Galaxy Fold4 komt hij heel dicht bij zijn voorganger. Onder de nuttige innovaties is het de moeite waard om een breder extern scherm met dunnere randen te benadrukken: het maakt de smartphone echt handiger om hem onderweg met één hand te gebruiken. Het ontwerp zelf voelt redelijk betrouwbaar aan, IPX8-waterbescherming is aanwezig. Wat het ontwerp betreft, de smartphone ziet er duur uit en in de stijl van de nieuwste toptoestellen van het bedrijf.

Samsung Galaxy Fold4 review

Samsung Galaxy Fold4 review – Gebruik

De Fold-lijn is ontwikkeld met het idee om deze qua gebruiksscenario’s zo divers mogelijk te maken. Een extern scherm is voldoende voor alle basisfuncties (bellen, berichten, messengers, camera). De Samsung Galaxy Fold4 is in opgevouwen toestand gemakkelijk en gemakkelijk met één hand te manipuleren, zelfs onderweg. In opengevouwen toestand blijkt het eigenlijk een 7,6 inch tablet te zijn. Inderdaad, 7-inch tablets waren vroeger de norm. In dit formaat is het handig om op internet te surfen, met documenten te werken, te mailen. Afzonderlijk is het de moeite waard om toe te voegen over handige multitasking. U kunt tegelijkertijd drie applicaties gebruiken die naar believen kunnen worden gesleept, gesorteerd en vergroot/verkleind. Dergelijke voorinstellingen kunnen in de zijbalk worden opgeslagen voor een snelle start. In deze modus verschijnt onderaan een paneel zoals Windows 11 of Mac OS met de meest gebruikte applicaties om snel te starten. Het kan met een lange aanraking worden verborgen of naar het scherm worden teruggebracht.

Door het ontwerp en de aanwezigheid van een extern scherm kunt u de camera aan de achterzijde gebruiken voor zelfportretten. Dit is geschikt als de kwaliteit van de camera aan de voorkant niet bevredigend is, of als u een ultragroothoekcamera nodig heeft om meer mensen in beeld te krijgen.

In de half-zing stand is de Samsung Galaxy Fold4 handig om te gebruiken voor videobellen en om met twee applicaties tegelijk te werken. Afzonderlijk is het de moeite waard om het buigmoduspaneel te vermelden. Het kan voor elke toepassing worden ingeschakeld. Het punt is dat in deze modus de applicatie bovenaan het scherm wordt weergegeven en onderaan – een paneel met bedieningselementen.

Nu een paar woorden over entertainmentscenario’s voor het gebruik van de Samsung Galaxy Z Fold3. Spelen op het interne scherm is ook best comfortabel. Allereerst gaat het om games, die ondanks de zeer afwijkende beeldverhouding voldoende over het volledige scherm worden uitgerekt. Bij films is de situatie natuurlijk iets erger: de winst van de grote diagonaal valt weg door standaardformaten van tv-series en films 16:9 en 21:9. Zwarte balken blijven. Aan de andere kant, in de halfgevouwen vorm, wordt video afgespeeld in de bovenste helft van het scherm en bevinden bedieningselementen en gerelateerde video’s zich in de onderste helft. Wat ook best handig is. Boeken lezen op een groot scherm is erg prettig: er past veel meer informatie op het scherm met een comfortabele lettergrootte.

Samsung Galaxy Fold4 ondersteunt werken met S Pen, wat vrij logisch lijkt, gezien de diagonaal van het interne beeldscherm. Over het algemeen is de functionaliteit al bekend uit de tijd van de Samsung Galaxy S22 Ultra en Note. Je kunt tekenen, aantekeningen maken, er is ondersteuning voor handschrift, schetsen en nog veel meer. Drukkracht en kanteling worden herkend. En van extra functies – de mogelijkheid om S Pen te gebruiken als afstandsbediening met ondersteuning voor gebaren in de lucht. Er is een kleine S Pen Fold Edition die in een speciale hoes met een smartphone kan worden meegenomen. En we hadden S Pen Pro, die universeel is voor de beste Samsung-tablets en -smartphones. De stylus is groter (zoals een gewone pen), heeft verwisselbare punten en twee modi: standaard en voor Fold, rekening houdend met de zachtere schermcoating.

Hoe goed zijn de schermen?

Samsung Galaxy Fold4 heeft de schermen iets bijgewerkt. De diagonalen zijn hetzelfde gebleven, maar de verhoudingen zijn iets veranderd. Het interne 7,6-inch Foldable Dynamic AMOLED 2X-display is dichter bij een vierkante vorm gekomen en heeft een resolutie van 2176×1812, de pixeldichtheid blijft 373 ppi. Ze beloven een piekhelderheid van 1000 cd/m2 (het was 900), er is ondersteuning voor HDR10+, er is ondersteuning voor adaptieve verversingssnelheid 1-120 Hz. De coating is sterker geworden en doet qua gevoel meer aan glas denken.

Hoewel dat in feite niet het geval is, is het dus gemakkelijker om een kras te maken dan op het gebruikelijke scherm. Het externe 6,2-inch scherm Dynamic AMOLED 2X is iets breder geworden: 23,1:9, resolutie – 2316×904. Er is ook ondersteuning voor HDR10+ en adaptieve frequentie, maar dan 48-120 Hz. Het scherm wordt beschermd door Gorilla Glass Victus+. Beide schermen van de Samsung Galaxy Fold3 waren van uitstekende kwaliteit en ik weet niet zeker of de bijgewerkte schermen in de Samsung Galaxy Fold4 visueel gemakkelijk te onderscheiden zouden zijn. De helderheidsmarge is erg groot, de kleuren zijn verzadigd, wat gebruikelijk is voor AMOLED.

Onder de instellingen is er een donkere modus (het is mogelijk om volgens schema in te schakelen), helderheid, vernieuwingsfrequentie, comfort voor de ogen (automatische aanpassing van de kleurtemperatuur afhankelijk van het omgevingslicht), kleurweergavemodi (verzadigde of natuurlijke kleuren) , lettertype en de grootte ervan, schaal van interface-elementen en indeling in twee kolommen voor het interne display, evenals Always on Display.

Het interne beeldscherm in de “verzadigde” modus vertoonde een indrukwekkende maximale helderheid van 747.744 cd/m2. Het kleurengamma is veel breder dan sRGB en de kleurnauwkeurigheid ligt zeer dicht bij de referentiewaarden.

In de “natuurlijke” modus ligt het kleurengamma dicht bij sRGB en is de afwijking van de referentiekleurweergave klein in de richting van koele tinten. De maximale helderheid is iets lager: 712.753 cd/m2.

Het externe beeldscherm in “verzadigde” modus laat een maximale helderheid van 729.371 cd/m2 zien die zeer dicht in de buurt komt van de interne kleurweergave.

In de “natuurlijke” modus benadert de kleurweergave de overeenkomstige modus van het interne beeldscherm. Maar de maximale helderheid is aanzienlijk lager 664.607 cd/m2. Hoewel de indicator in absolute waarden erg hoog is.

Samsung Galaxy Fold4 review

Samsung Galaxy Fold4 review – Ontgrendelingsmethoden

Aan de biometrische beveiligingskenmerken van de smartphone verandert niets. Een set vingerafdruksensor en gezichtsherkenning door de camera aan de voorkant. De vingerafdrukscanner is gecombineerd met de powerknop en zit aan de zijkant. Het werkt direct en nauwkeurig, de hoogte van zijn positie is redelijk comfortabel voor zowel rechter- als linkerhanden. Bovendien kan het worden gebruikt om het gordijn op te roepen. Ook gezichtsherkenning is standaard. De frontcamera wordt gebruikt. Van de extra functies is het mogelijk om de helderheid van het scherm automatisch te verhogen voor betere prestaties bij weinig licht. En ook een functie waarbij het gezicht niet herkend zal worden met gesloten ogen.

Hoe zit het met prestaties, geheugen, geluid en batterijduur?

Samsung Galaxy Fold4 en Flip4 zijn exclusief verkrijgbaar in versies met de bekende Qualcomm-processor. Geen Exyno’s. Dus in dit geval wordt de meest recente top-end 64-bit octa-core 4nm Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-processor gebruikt, die 1 krachtige ARM Cortex-X2-kern bevat met een frequentie van 3,19 GHz, 3xCortex-A710 op 2,75 GHz en 4 energiezuinige Cortex-A510 op 1,8 GHz. Adreno 730 grafische versneller. RAM 12 GB LPDDR5 met mogelijkheid tot uitbreiding door interne opslag. Dat kan 256, 512 GB of 1 TB zijn, type UFS 3.1. Dus op dit moment is het een van de meest productieve smartphones die er zijn. Dit wordt bevestigd door benchmarks. Maak je dus geen zorgen dat de smartphone geen enkele game “trekt”. En vooral de toepassing is het niet waard.

CPU Throttling Test toonde aan dat de smartphone enigszins oververhit raakt bij lange maximale belasting. Aan het einde van een test van 15 minuten kan de prestatie afnemen tot 74%, wat niet kritisch is. De behuizing wordt warm. Maar onder normale omstandigheden, zelfs tijdens het gamen, blijft de smartphone cool en heeft hij geen prestatieproblemen.

De eigen game-applicatie Game Center is niet veel veranderd. Dit is een hub met alle geïnstalleerde games, prestatie-instellingen, de mogelijkheid om meldingen uit te schakelen, screenshots en video’s van gameplay te maken, en Game Booster-hulpprogramma’s. Het handigst is Z Pref. Het is verantwoordelijk voor het in realtime bewaken van de GPU-belasting, temperatuur en FPS. Games op de smartphone zijn geweldig. Call of Duty Mobile draait bij maximale grafische instellingen op 60 frames per seconde, in NFS No Limits, Genshin Impact en Shadow Fight 3 – ook 60 FPS, Shadowgun Legends varieert het cijfer tussen 90-120 FPS. In Diablo Immortal wordt om de een of andere reden de FPS-teller niet weergegeven, maar bij hoge grafische instellingen zijn de graphics visueel bijna stabiel op 60 FPS.

De smartphone heeft de volgende draadloze interfaces: dual-band Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6e 2,4 GHz en 5 GHz, Bluetooth 5.2 LE (aptX HD en LDACcodecs worden ondersteund), ANT+ en NFC voor contactloos betalen . Wereldwijde positioneringssystemen GPS, GLONASS, GALILEO, BDS worden ondersteund. Ingebouwde stereoluidsprekers klinken luid en van vrij hoge kwaliteit, er is zelfs iets dat lijkt op lage frequenties. Er is geen hoofdtelefoonaansluiting, dus een adapter of Bluetooth. de “native” muziekspeler ondersteunt bijna alle standaardformaten, inclusief FLAC. Functioneel is alles bijna standaard, behalve Adapt Sound. In feite is het een verbetering die rekening houdt met gehoorverlies met de leeftijd.

De smartphone maakt gebruik van een 4400 mAh-accu, vergelijkbaar met de Galaxy Z Fold3. Er is ondersteuning voor 25 W snelladen via een draad, 15 W draadloos opladen en omgekeerd draadloos opladen. Er is geen mogelijkheid om de oplaadtijd te meten vanwege het ontbreken van een eigen voeding. Maar er is iets te zeggen over autonomie. Kennelijk zijn de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-processor en de huidige software beter geoptimaliseerd, want ook bij zeer actief gebruik (waaronder veelvuldig gebruik van het interne display) werkt de smartphone een dag lang op één lading.

Dit is met meerdere telefoontjes, veel communicatie in instant messengers, sociale netwerken, websurfen, YouTube en e-mail op het grote scherm, ongeveer een uur muziek via Bluetooth, prestatietests en een beetje cameragebruik. Dus bij meer matig gebruik kun je tot 1,5 dag komen.

Samsung Galaxy Fold4 review – Interface

Samsung Galaxy Fold4 draait op Android 12 met One UI 4.1.1 shell. Om preciezer te zijn – Android 12L, dat is geoptimaliseerd voor het werken met grote flexibele schermen. U kunt meer lezen over de kenmerken van deze versie op Fold-smartphones in ons afzonderlijke materiaal. Over het algemeen hebben we de gebruikelijke Samsung One UI-shell, die een aantal handige functies heeft voor een groot flexibel scherm. Dus van het gebruikelijke: er zijn weergave-opties met desktops en een apart applicatiemenu, gebaren- en knopnavigatie, aanpassing van de rastergrootte en meer.

En van de interessante functies is het de moeite waard om de “tablet” -versie te benadrukken van het weergeven van applicaties op het interne scherm, zoals op tablets. Het is handig in koeriers, e-mail, bij het werken met documenten. Zoals hierboven al geschreven, is er een taakbalk die lijkt op die van desktop OS. Het bevat de meest gebruikte applicaties en aan de rechterkant – de laatste twee. Door simpelweg van het paneel naar het scherm te slepen, kunt u de applicatie snel openen in gesplitste schermmodus. vensters kunnen worden aangepast, verplaatst zoals u wilt.

Het is mogelijk om desktops voor elk scherm afzonderlijk te configureren of te dupliceren. In de instellingen is er een apart item Labs met “experimentele” functies. Bijvoorbeeld geforceerde venstermodus voor toepassingen die dit niet ondersteunen en het buigpaneel. In sommige gevallen worden bij het buigen extra bedieningselementen weergegeven, of een touchpad dat de functie van een touchpad vervult, zoals op laptops.

Met Application Manager kunt u applicaties in een kleiner venster openen, doorschijnend maken of minimaliseren tot een pictogram. Bovendien is het de moeite waard om de nieuwe gebaren te vermelden. De huidige applicatie kan snel worden omgeschakeld naar de gesplitste schermmodus door met twee vingers vanaf de rechter- of linkerrand van het scherm te vegen. En om een venster te openen – door vanuit de hoek van het scherm te vegen.

De Edge zijpanelen blijven hetzelfde als in eerdere versies. Ze kunnen zowel handige tools als pictogrammen bevatten voor het snel starten van vooraf geselecteerde applicaties in split-screen-modus.

Samsung Galaxy Fold4 review

Samsung Galaxy Fold4 review – Camera’s

De smartphone heeft net als voorheen drie camera’s aan de achterkant, maar twee daarvan hebben enkele verbeteringen ondergaan. De hoofdcamera is nu 50 MP met een diafragma van f/1.8, 23 EVF, 1,0 μm pixelgrootte, optische stabilisatie en Dual Pixel PDAF autofocus. Er wordt beweerd dat het 23% meer licht opvangt dan de 12 MP in de Fold3. De telefoto is nu geen 12, maar 10 MP, maar met 3x zoom in plaats van 2x. Het diafragma is f/2.4, 66 mm EFR, pixelgrootte 1,0 μm, PDAF, OIS. Ultragroothoek bleef ongewijzigd: 12 MP, f/2.2, 123°, zonder autofocus. Voorzijde (extern) 10 MP met f/2.2 diafragma en autofocus. Intern subscherm – 4 MP, f/.1.8, 2.0μm.

De camera-applicatie is vrijwel ongewijzigd: modi worden geschakeld door horizontaal scrollen, extra modi zijn verborgen in het item “Meer”, ze kunnen worden uitgetrokken naar de hoofdlijst en de volgorde van modi kan worden aangepast aan uw wensen. Alle belangrijke instellingen, inclusief flitser, filters, beeldverhouding en zoom worden weergegeven op het hoofdscherm. Zoom kan zowel soepel worden aangepast als vaste waarden gebruiken. Er is een multiframe-modus met gelijktijdige opnamen met verschillende camera’s, professionele foto- en videomodi en een regisseursmodus. Van de extra functies is er een modus voor het maken van selfies op de achteruitrijcamera.

De hoofdcamera maakt zeer mooie foto’s onder alle omstandigheden. Overdag zijn de kleuren verzadigd en natuurlijk, met veel detail. HDR werkt goed en “trekt” de donkere en gearceerde delen van het beeld eruit. Nachtmodus werkt goed en foto’s zijn ook van hoge kwaliteit. Hoewel het detail natuurlijk een beetje daalt en de bijwerkingen van verwerkingsalgoritmen (gele tinten) enigszins zichtbaar zijn.

De ultragroothoekcamera is sinds vorig jaar niet veranderd, dus hij heeft geen autofocus en is natuurlijk zwakker dan de hoofdcamera. Zowel qua detail als dynamisch bereik. Over het algemeen zijn de foto’s donkerder, ‘s avonds verschijnt er korrel.

De telecamera werkt in de meeste gevallen goed, hoewel er ook ‘s nachts merkbare artefacten optreden.

Voor deze Samsung Galaxy Fold4 review zie je hieronder een shot met de Fold4 in vergelijking met de S22 Ultra.

Samsung Galaxy Fold4 review – 3 dingen die je moet weten

Over het algemeen kunnen we uit deze Samsung Galaxy Fold4 review 3 basis dingen concluderen:

 • Samsung Galaxy Fold4 is de meest functionele smartphone voor de meest veeleisende gebruikers.
 • Het is uitgerust met een groot flexibel intern AMOLED-scherm en een extra extern scherm van uitstekende kwaliteit.
 • Binnenin zit de uitstekende Snapdragon 8+ Gen 1-processor, 12 GB RAM en 256/512 GB of 1 TB intern geheugen.

U leest: Samsung Galaxy Fold4 review: de beste smartphone voor geeks

Ook populair: Top 3 beste smartwatch voor Android telefoons van 2023