Satijnen kussensloop voor je haar: dit zijn de voordelen!

satijnen kussensloop voor je haar voordelen

Een zevenstaps huidverzorgingsroutine, veel water en vitamines terzijde, als we niet goed slapen, kunnen we simpelweg geen maximale glans bereiken. Maar wat als we u vertellen dat uw kussensloop de schuldige is? Dat klopt, uw standvastige katoenen kussensloop kan de oorzaak zijn van een doffe huid, rimpels en kroeshaar. Voer satijnen kussenslopen in. Deze glanzende slaapaccessoires zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, waarbij beroemdheden als Cindy Crawford en Victoria Beckham hun zijdezachte voordelen prees. Het blijkt dat een satijnen kussensloop voor je haar niet alleen zorgt voor een geweldig beddengoed, het is ook zachter voor je haar en huid.

In dit artikel beantwoorden met de hulp van schoonheids- en slaapexperts de meest voorkomende vragen over satijnen kussenslopen (helpen ze echt rimpels te voorkomen?). En we tonen de bestverkochte satijnen kussenslopen van bol.com.

Bekijk hier de bestverkochte satijnen kussenslopen van bol.com!

Satijnen kussensloop voor je haar

Kunnen satijnen kussenslopen rimpels voorkomen?

Ja en nee. Omdat satijnen kussenslopen zacht en glad zijn, wrijven ze niet met zoveel wrijving tegen je gezicht als traditionele katoenen kussenslopen. Daarom kunnen ze het aantal kreukels en slaaplijntjes verminderen die vaak optreden als u ‘s ochtends wakker wordt. Hoewel satijnen kussenslopen het aantal plooien kunnen verminderen waarmee u wakker wordt, zullen ze niet echt voorkomen dat rimpels ontstaan. Een gecertificeerde slaapwetenschapscoach, wijst erop dat “slapen op een satijnen – of zelfs zijden – kussensloop rimpels niet kan voorkomen. Rimpels ontstaan ​​doordat onze huid zijn elasticiteit verliest en dunner wordt (omdat we ouder worden, maar ook door blootstelling aan de zon), of doordat onze gezichtsspieren zwakker worden. “

Simpel gezegd, satijnen kussenslopen kunnen rimpels niet voorkomen of verhelpen, maar ze kunnen u wel helpen wakker te worden met minder slaaplijntjes, waardoor u ‘s ochtends er frisser en jonger uitziet.

Voorkomen satijnen kussenslopen kroeshaar?

Ja. Vanwege het wrijvingsloze oppervlak van satijn trekken satijnen kussenslopen niet aan je haar zoals katoenen kussenslopen. In feite gebruiken vrouwen met krullend of getextureerd haar al jaren satijnen kussenslopen (of satijnen mutsen) om hun stijl te behouden en breuk te voorkomen.

Een stylist en schoonheidsconsulent, wijst erop dat: “Omdat satijn geen vocht opneemt, helpt het het haar gehydrateerd te blijven. Haar dat uit de kern is uitgedroogd, heeft de neiging kroezig te zijn, omdat het letterlijk omhoog steekt op zoek naar vocht uit de atmosfeer. ” Een huidverzorgingsexpert legt ook uit dat slapen op een satijnen kussensloop het haar ‘s ochtends beter beheersbaar maakt, en voegt eraan toe: “het is ook minder vatbaar voor breuk, uitvallen en gespleten haarpunten.”

Bonus: als je moeite hebt gehad om je wenkbrauwen en wimpers weelderig en vol te houden, kunnen satijnen kussenslopen ook helpen breuk te voorkomen, waardoor je minder haaruitval en jeugdiger ogende ogen krijgt.

Wat zijn de voordelen van een satijnen kussensloop voor je haar en huid?

Naast wakker worden met minder slaaplijntjes en beter handelbaar haar, zijn er nog andere voordelen van satijnen kussenslopen:

  • Helpt bij acne en geïrriteerde huid
    Omdat satijn een ademend materiaal is, neemt het geen vocht op en zal het de huid niet uitdrogen. Dash wijst erop dat “een gedehydrateerde huid meer vatbaar is voor acne. Door het natuurlijke vocht van uw huid te behouden terwijl u slaapt, wordt uw huid gezonder en evenwichtiger. ” Verpleegster, Jill Canes, legt ook uit dat vochtbestendig satijn de opeenhoping van dode huidcellen, vochtinbrengende crèmes en serums (ook bekend als je nachtelijke huidverzorgingsroutine) niet absorbeert, wat kan helpen bij de groei van bacteriën, en – je raadt het al – kan leiden tot acne.
  • Satijnen kussenslopen zijn ook gunstig voor mensen met huidirritaties (zoals eczeem en dermatitis) omdat slapen op een ruwer oppervlak, zoals katoen, flare-ups kan veroorzaken. Het gladde oppervlak van een satijnen kussensloop kan irritatie voorkomen.
  • Helpt allergieën te voorkomen
    Goed nieuws voor mensen met een allergie. Satijnen kussenslopen zijn van nature hypoallergeen, waardoor irriterende stoffen en allergenen uit de omgeving niet in uw sinussen terechtkomen.
  • Reguleert de temperatuur
    Weet je hoe de andere kant van het kussen altijd koeler aanvoelt? Nou, satijn voelt de hele tijd zo aan, ongeacht aan welke kant je slaapt. Vanwege het verkoelende effect mag een satijnen kussensloop ‘s nachts geen lichaamswarmte vasthouden, waardoor een frisse (ononderbroken) nachtrust mogelijk is.
Satijnen kussensloop voor je haar
Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is knop-1.png

Ook populair: Lip masker voor de nacht: Laneige Choco Mint Mask!